Enchilada-potje (slowcooker)

Hebben jullie na al mijn lofzangen nou al een slowcooker in huis gehaald? Echt jongens, doe het! Op het moment dat ik dit artikel typ heb ik net weer een heerlijk maaltje uit de slowcooker naar binnen gewerkt en iedere keer weer besef ik me hoe dol ik ben op dat ding. In ieder geval, om niet te ver af te dwalen, vandaag deel ik een recept voor een Enchilada-potje met jullie. Uit de slowcooker ja, alhoewel je dit gerecht ook prima in de pan kunt klaarmaken. Dat kost je alleen wat meer moeite. Het idee voor dit recept vond ik op de blog Lekker snel Paleo.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 400 gram kipfilet
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • ½ eetlepel komijnpoeder
 • hoeveelheid jalapeños naar wens
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 • 200 milliliter tomatensaus
 • gewenste hoeveelheid gedroogde oregano
 • gewenste hoeveelheid chilipeper

Ter garnering:

 • 1 avocado
 • 2 handenvol ijsbergsla
 • gedroogde koriander

1. Leg de kipfilets onder in de slowcooker.

2. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Leg deze ingrediënten samen met de jalapeños bovenop de kipfilets.

3. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en de tomatensaus over de kipfilet.

4. Doe de oregano, het komijnpoeder en de chilipeper in de slowcooker en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

5. Roer het geheel even door en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht zo’n 8 uur garen op stand Low.

6. Haal de gaar geworden kipfilets uit de slowcooker en pluis ze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip weer terug in de pan en roer nog even om.

7. Schep het enchilada-potje in diepe borden en garneer met plakjes avocado en gedroogde (of verse) koriander. Serveer met frisse ijsbergsla.

Niet op de lijn aan het letten? Serveer er dan een klodder zure room en tortillachips bij, dat maakt het gerecht helemaal compleet.

Enchilada-potje

Join the Conversation

 1. Remy | BakingBeautyNL says:

  Wat een uitvinding die Slowcooker! Ziet er weer heerlijk uit…

 2. MySimplySpecial says:

  Dit lijkt me heerlijk! Zelf heb ik een soort slowcooker die je in de oven moet zetten. Heb ej toevallig idee hoe lang dit daarin zou moeten?

 3. Nanda says:

  Lekker hoor, gaat meteen voor volgende week op de planning !!

 4. Thefoodiary says:

  Hmmm heerlijk! Een slowcooker in een studentehuis is een beetje té veel van het goede haha. Lijkt me toch wel écht een slowcooker recept omdat de kip dan zo lekker mals wordt!

  1. Sabine Author says:

   Hoeft niet per se hoor! Als je de kip kookt, deze pluist en dan door de saus heen roert is ‘ie ook nog lekker mals! Wel iets minder hoog op smaak natuurlijk, maar daardoor niet minder lekker denk ik.

 5. Lisette van Kiwi&zo says:

  Eerst verhuizen, dan mag ik een slowcooker van mezelf ;) wat ik me afvraag, hoe precies komt die tijd aan in een slowcooker? Mag het zoals bij dit recept ook 9 of 10 uur zijn? Of moet je echt goed bijhouden hoe laat je het erin stopt en er dus ook uithaalt?

  1. Sabine Author says:

   Het fijne aan een slowcooker is dat dit niet zoveel uitmaakt, het verschil tussen 9 – 10 uur is nihil en dus maakt het niet uit of je plotseling later thuis bent dan verwacht. Mochten er echt uren (lees 4/5 uur) verschil tussen gaan zitten wordt het wel heel fanatiek, maar doordat een slowcooker niets kookt of bakt moet je wel iets heel geks doen wil het eten verpest worden.

 6. Eline says:

  Lijkt me erg lekker!

 7. Bite food blog says:

  Ziet er heerlijk uit. Ik moet toch echt zo’n ding hebben. Ik roep het al maanden…

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat MOET! ;)

 8. Stéphanie | Expeditie Aardbol says:

  Een slowcooker staat echt hooooog op mn lijstje. Zeker na het zien van dit recept. Lekker!!!!!

 9. Elsbet | La Vie Pure says:

  Mmm, heerlijk!

 10. Mariska says:

  Ik heb nu sinds een aantal maanden een slow cooker (mede door jou enthousiaste verhalen) en vind ‘m echt geweldig! Gebruik hem bijna wekelijks en je kan er zoveel heerlijke recepten mee maken. Ik heb op dit moment het enchilada-recept erin zitten! Heb er al zin in dit vanavond te eten.

  1. Sabine Author says:

   Haha super tof! Wat een fijn apparaat he? Ook echt onmisbaar in mijn keuken hoor.

   1. Mariska says:

    Het was echt heerlijk! Ik had voor twee dagen gemaakt, dus vanavond kunnen we er weer voor eten.

 11. Daphne says:

  Ziet er heerlijk uit!
  Kan je dit ook invriezen?
  Ik heb namelijk een 3,5 l slow cooker en wellicht is dit te weinig voor mijn pan.

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dit kun je heel goed invriezen!

   1. Daphne says:

    Dank je!
    Staat voor volgende week op het menu.
    Extra veel voor een portie in de vriezer :-)

 12. Patty says:

  Vanavond voor het eerst m’n slowcooker uitgetest met dit recept. Wat een gemak!! Wist wel dat het makkelijk zou zijn, maar zo makkelijk?! Echt fijn!
  Ik vond wel dat m’n kip erg droog was geworden. Had twee flinke stukken van 200/225 gram per stuk. De kip viel heel makkelijk uit elkaar, maar vond hem wel een beetje droog. Zou het kunnen dat 8 uur te lang is? Ook had ik het probleem dat die best een beetje waterig was geworden? Wat zou ik hier aan kunnen doen?
  Bedankt voor het recept in ieder geval! Ga de rest binnenkort ook uitproberen ;)

  1. Sabine Author says:

   Hmm, ik vond zelf de kip niet droog maar voor de volgende keer kun je eventueel proberen om de kip er pas later bij te doen en dan een uur of 5/6 laten garen. Wat betreft het waterige: probeer het te binden met een maizena-papje!

 13. Eindelijk een slowcooker gekocht en dit was het eerste recept dat ik geprobeerd heb en het was super lekker!

 14. Rebecca says:

  Ik werk in een kookwinkel en zat elke keer tegen de crock pots aan te kijken… Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb ik er een gekocht en ik ben er ZO blij mee! Afgelopen zondag Stifado gemaakt en morgen ga ik me wagen aan Pulled Pork. Dit recept komt ook zeker op mijn ‘nog te maken’ lijstje.

  Ook had ik gezien dat je het boek ‘Slow cooked’ had gekregen, ben erg benieuwd naar de review! :)

  1. Sabine Author says:

   Haha yaay, gefeliciteerd met je slowcooker! Ben je al lid van ‘De Slowcookers’ groep op Facebook? Dikke aanrader.

 15. Rebecca says:

  Oeh bedankt voor de tip! Zoek het gelijk even op!

 16. Esther says:

  Hi Sabine,
  Wat een heerlijke recepten altijd! Door jouw lovende woorden heb ik vorig jaar ook eindelijk een Crock-Pot gekocht en geen seconde spijt. Vanavond ga ik het enchilada potje weer maken. Hier vinden ze het lekker als ik het in een wrap doe met geraspte kaas en dan even in de oven.

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk om te horen! Klinkt ook echt heerlijk om dit in een wrap te doen met kaas. Krijg er trek van!

 17. Willemien says:

  Mijn tweede gerecht uit mijn nieuwe slowcooker. Met 6 uren op low was de kip prima. Alleen de saus bleef waterig. Met wat maizena ingebonden.
  Makkelijk recept en zeker een blijvertje.

 18. Karin says:

  Ik heb dit gerecht nu al een aantal keer gemaakt en heerlijk van gesmuld! Ik maak er wat bruine rijst bij, heerlijk met de ijsbergsla, koriander en avocado!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close