Canneloni met ricotta en spinazie

508

Ik ben gek op canneloni en vind de combinatie van ricotta en spinazie met pasta ook geweldig. Maar ik ben tegelijkertijd ook fan van simpele pasta’s en hoewel deze canneloni met ricotta en spinazie echt niet lastig om te maken, vind ik het vaak toch teveel gedoe. De vulling is zo gemaakt, de tomatensaus ook, maar het vullen van de holle pastabuizen vind ik echt een crime. Maar ok, soms moet je even iets meer je best doen voor een lekker maaltje en voor deze canneloni geldt dat zeker. Dankzij de ricotta, mascarpone en mozzarella is de vulling van de pasta heerlijk smeuïg en de zelfgemaakte tomatensaus en krokante laag mozzarella bovenop maken het geheel helemaal af. Schuif het gerecht de oven in en de pasta gaart in de saus, iets beters bestaat er eigenlijk niet. En hoe fijn: kun jij ondertussen de afwas doen of de tafel dekken, prima geregeld toch? Deze canneloni met ricotta en spinazie is zo lekker hartig en stevig van smaak dat ik de eventuele toevoeging van vlees totaal niet heb gemist. Ik raad je eigenlijk ook aan om het vlees te laten voor wat het is, heb je echt niet nodig bij dit gerecht!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Canneloni met ricotta en spinazie

Canneloni met ricotta en spinazie

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Canneloni met ricotta en spinazie

0 van 0 stemmen

Canneloni met ricotta, spinazie en tomatensaus

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de canneloni:

  • 200 gr canneloni
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr mozzarella - geraspt
  • 100 gr mascarpone
  • 1 ei
  • snuf peper

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • peper en zout

En verder:

  • 100 gr mozzarella - geraspt

Instructies

  • Verhit in twee verschillende koekenpannen een beetje olie en fruit hier in beide koekenpannen de ui en knoflook aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe in één pan de spinazie en bak deze tot de groente helemaal geslonken is.
  • Schenk in de andere pan de tomatenblokjes en voeg hier de balsamico, gedroogde oregano, peper, zout en een handje verse basilicum aan toe. Roer goed door en laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je bezig gaat met het vullen van de canneloni.
  • Roer voor de vulling van de canneloni de ricotta, mozzarella, mascarpone en ei door elkaar en voeg een snuf peper toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ruime ovenschaal (30/35x20 cm) lichtjes in.
  • Schep de gebakken spinazie samen met de ui en knoflook bij de rest van de canneloni-vulling en roer goed door.
  • Vul de holle pastabuisjes met het kaas-spinaziemengsel.
  • Schep een flinke lepel van de tomatensaus in de ovenschaal en leg hier de gevulde canneloni bovenop.
  • Schep de rest van de tomatensaus over de canneloni in de ovenschaal en strooi de geraspte mozzarella over het gerecht.
  • Schuif de ovenschaal voor zo'n 40 minuten in de oven tot de kaas krokant is geworden en de pasta helemaal gaar is gekookt.

Join the Conversation

  1. Mandy says:

    Ik vind dit ook zo lekker! Maar ik speel wel altijd vals met de rolletjes, haha. In plaats van die buisjes gebruik ik verse lasagnebladen. Van te voren even uit de koelkast halen zodat ze op kamertemperatuur komen (dan scheuren de bladen veel minder), wat vulling op een blad leggen en dan rollen maar.

  2. Marja says:

    Lekkerrr, net gemaakt, vanavond in de oven… klaar …. en smullen maar.
    Alsnog gefeliciteerd met je mooie lieve jongetjes. Mijn kleinzoon is net zo oud als Vi c dus ik lees met veel plezier je blogs en maak regelmatig je recepten.
    Zorg goed voor jezelf nu alles weer gaat starten en geniet van je mannetjes ! Voordat je het weet komen ze je autosleutels lenen om te gaan stappen :)
    Groetjes Marja

    1. Dankjewel!

  3. Wendy says:

    Wellicht de volgende keer een spuitzak gebruiken? Of een diepvrieszakje waar je een punt van af knipt? Scheelt een hoop tijd/frustratie.
    Ik ga het recept zeker nog proberen!

    1. Kreeg de tip al vaker ja, super slim!

  4. Ooh dit klinkt echt heel lekker! Weer een recept om te onthouden.

  5. Aukje says:

    Bedankt voor het recept. Goede uitleg, mooi filmpje ook. Het was heerlijk! Maar 50 gram geraspte mozzarella? Moet dat geen parmezaanse kaas zijn oid? Daarnaast was ik ook erg benieuwd naar de hoeveelheid calorieën per 100 gram. Groetjes!

    1. Nee, echt mozzarella! Die kun je ook geraspt kopen tegenwoordig. Calorieën weet ik niet, hou ik me niet mee bezig :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close