Ik zou iedere dag wel pasta kunnen eten en het meest fan ben ik van gevulde pasta. Tortellini en ravioli bijvoorbeeld, maar ook canneloni vind ik heerlijk. Ik vind het alleen een rotklus om canneloni te vullen maar daar heb ik nu iets op gevonden: lasagne-roll ups! (Gehalveerde) lasagnebladen lenen zich uitstekend om te vullen en op te rollen en het is een stuk sneller klaar dan de buisjes gedroogde pasta. Ik vulde ze met salami en overgoot ze met tomatensaus waardoor ze me aan pizza deden denken. Perfecte combinatie.
Pizza lasagne-roll ups
Pizza, lasagne, canneloni... Deze pizza lasagne roll-ups doen me aan alle drie deze gerechten denken. Za-lig.
Benodigdheden
- ovenschaal (30x20 cm)
Ingrediënten
- 10 lasagnevellen - koelvers
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 400 g gezeefde tomaten - goede kwaliteit
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 250 g ricotta
- 10 g verse basilicum - fijngesneden
- 150 g pepperoni of salami (broodbeleg) - gehalveerd
- 150 g mozzarella - geraspt
- peper en zout
Instructies
- Kook de lasagnevellen 2 minuten in kokend water voor zodat ze zacht worden. Laat de lasagnevellen afkoelen en snijd ze door de lengte doormidden.
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en vet een ovenschaal van 30x20 cm in.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schenk de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je de lasagnebladeren vult. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Doe de ricotta in een kom en voeg hier de basilicum aan toe.
- Smeer de gehalveerde lasagnevellen in met het ricottamengsel en leg op ieder vel twee gehalveerde plakjes pepperoni.
- Rol de lasagnevellen op en leg ze in de ovenschaal.
- Schenk de tomatensaus over de lasagnerolletjes in de ovenschaal en strooi de geraspte mozzarella over het gerecht.
- Schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Dit was heerlijk!