Japanse Roerbakgroenten met Fricandeau

Al sinds jaar en dag ben ik dol op Aziatische gerechten en dus ook dol op mijn wok. Iedere week gebruik ik de pan wel een keer om een eenvoudig recept in elkaar te flansen. Vooral op vrijdagen wanneer wij een Crossfit training hebben gehad en pas laat kunnen eten, kies ik vaak voor supersimpele en snelle gerechten. En het liefst dan wel een beetje gezond. Deze Japanse Roerbakgroenten kwam ik een keer tegen via Pinterest. Ik koos voor een zak Japanse groentemix – ik vind die zakken zo’n uitkomst af en toe! – en voegde daar zelf Fricandeau aan toe om het gerecht toch iets meer bite te geven. Het resultaat was eenvoudig, maar wel heel erg lekker. En snel klaar en dat vond ik misschien nog wel het belangrijkst.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 400 gram Japanse roerbakgroenten*
 • 100 gram taugé
 • 200 gram Fricandeau (of ander mager varkensvlees)
 • 2 eetlepels sesamolie + extra om te wokken
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel sake
 • 1 eetlepel oestersaus
 • 2 theelepels sesamzaadjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 cm gember

*Liever verse groenten gebruiken? Gebruik dan een mix van peultjes, rode ui, wortel en eventueel wat kool.

1. Snijd het varkensvlees in reepjes en voeg hier 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sake aan toe. Schep het geheel goed om en laat het vlees minimaal een uur in de koelkast marineren.

2. Hak de knoflook en de gember fijn en fruit deze aan in een scheutje sesamolie tot het goed begint te geuren. Voeg het vlees toe en wok dit in een paar minuten op hoog vuur gaar. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt!

3. Voeg de Japanse wokgroenten toe, gevolgd door 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel oestersaus en 2 eetlepels sesamolie. Wok de groenten mee tot ze zacht beginnen te worden.

4. Voeg op het laatste moment de taugé toe en wok dit nog 1 minuut mee.

5. Schep de Japanse wokgroenten met fricandeau in kommetjes en garneer met (geroosterde) sesamzaadjes.

Japanse roerbakgroenten met fricandeau

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ja dit soort gerechte blijven fijn! Lekker en makkelijk.

 2. Nadine says:

  Yummie! Thuis hoef ik nooit zo veel te koken, maar over een paar weekjes zit ik weer op mezelf en ik ga dit zeker eens maken!

 3. Lotte says:

  Ik ga dit denk ik vanavond op het menu zetten! Ik wilde al summer rolls maken en dit is een perfect hoofdgerechtje:) Voor mij zonder vlees dan, that is haha. Voor de rest heb ik alles al in huis, ideaal dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close