Tomatenrisotto met chorizo

Ik als een van de grootste risottofans die in Nederland rondlopen (ja, dat durf ik echt te beweren) word iedere keer weer enthousiast als een risottorecept op de planning staat. Ik geloof dat ik bij vrijwel ieder recept ook zeg dat ‘ie op mijn favorietenlijstje is gekomen. Logisch, ieder risottorecept belandt op mijn favorietenlijstje, haha. Lekker overzichtelijk ook vooral. Het is niet anders met deze tomatenrisotto met chorizo. De dag dat ik dit recept maakte was het koud en regenachtig en op zulke dagen heb ik altijd behoefte aan stevig comfortfood. Geen frisse citroenrisotto dus maar een risottogerecht met een hele volle smaak. Mocht je daarnaar op zoek zijn dan zit je met deze tomatenrisotto met chorizo zeker goed. Licht pittig, súper romig en lekker stoer. Als dit recept in mijn Guilty Pleasures Kookboek had gestaan dan had ik hem kunnen scharen onder Dudefood. Tim heeft er namelijk echt van genoten en was vooral héél gelukkig om chorizo in dit recept terug te vinden.

Tomatenrisotto met chorizo

Tomatenrisotto met chorizo

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tomatenrisotto met chorizo

3.85 van 51 stemmen

Tomatenrisotto met chorizo

Porties3 personen

Ingrediënten

 • 200 gr chorizo grof gesneden
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 1 el tomatenpuree
 • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
 • 200 gr risottorijst
 • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
 • 1 L groentebouillon tegen de kook aan
 • 100 gr mascarpone
 • verse basilicum naar smaak
 • Parmezaanse kaas naar smaak

Instructies

 • Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij. Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt.
 • Voeg de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Bak dit twee minuten mee voordat je de rijst toevoegt.
 • Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden. Doe dan de tomatenblokjes en een eerste soeplepel van de groentebouillon bij de rijst in de pan. Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is.
 • Roer de mascarpone en verse basilicum door de risotto. Verwarm het geheel tot de mascarpone gesmolten is.
 • Serveer de tomatenrisotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Join the Conversation

 1. Ik word echt zo blij van alles wat jij maakt. Deze risotto ziet er echt overheerlijk en goddelijk uit, superlekker ook om tomaat en chorizo te combineren. Ik kan me voorstellen dat het heel lekker romig en pittig is, ik ga het snel eens maken. Malou x

 2. Sandra says:

  OMG! Het water loopt me uit de mond! Dit lijkt me echt super lekker! Ga m dit weekend denk ik maken

 3. lekker gerecht zeg gaan we proberen!!! is dit gerecht ook van te voren te maken en moment superbe te verhitten?

 4. Christine says:

  Recept twee van vandaag: lekker! Weer een succesje

 5. Ik heb het pas gemaakt en vond het echt heeeerlijk! Ik wil het van de week weer maken maar dan eens in de oven proberen omdat dat makkelijker is als je eters over de vloer hebt. Kan dat ook of moet je het gerecht dan aanpassen?

  1. Dan moet je het gerecht wel iets aanpassen, zie hier instructies voor risotto uit de oven: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/risotto-oven-prei-en-spek

 6. Wat een heerlijk recept! Vandaag gemaakt voor mijn huisgenootjes en we hebben genoten!

 7. Skrölan says:

  Ik heb het voor mijn vriend gemaakt (die totaal geen fan is van risotto) maar dit vindt hij echt een topgerechtje! Wordt zeker nogmaals gemaakt! :)

 8. Goddelijk, zelfs de kleuter van 4 heeft gesmuld! Thnx!

 9. Cindy says:

  Superlekker! Komt op ons favorieten lijstje hier! Echt comfortfood

 10. Marije says:

  Laatst al voor vriendinnen gemaakt die het erg lekker vanavond maar vanavond wil ik het maken voor een vegetarisch vriendin van mij. Zou je de chorizo gewoon weglaten of kan ik nog ergens mee vervangen?

  Alvast bedankt!

  1. Je kunt de chorizo sowieso weglaten, maar wellicht is het lekker om te vervangen voor geroosterde paprika.

 11. Jasmijn says:

  Wat is dit een goddelijk gerecht
  Samen met mijn dochtertje enorm. Gesmuld vanavond!

 12. Paulien says:

  Ik heb dit gerecht gemaakt met rapido risotto en een blikje groente extra. Lekker en snel, mijn favoriete combinatie! Bedankt voor dit toprecept!

 13. Yvonne says:

  Wat een heerlijk recept!! Dit recept gaan we zeker nog een keer maken!

 14. Stefhan says:

  Gebruik je dun gesneden chorizo of haal je een hele worst?

  1. Ik haal een hele worst en snijd deze in reepjes.

 15. Yvonne says:

  Dit is een super lekker recept!! Kinderen zeiden meteen dat ik het nog een keer moet gaan maken, zo lekker vonden ze het!!

  1. Ah wat fijn!

 16. FANTASTISCH

 17. Shanna says:

  Heerlijk recept!! heb t al een paar keer gemaakt voor m’n ouders en m’n broer en kreeg alleen maar goede reacties!

  1. Wat fijn!

 18. Maarten says:

  Het is alleen jammer dat het zo lekker is dat je er toch weer teveel van gaat eten.

 19. Mirjam says:

  Ik kreeg dit lekkere recept getipt om te maken met mijn net aangeschafte Crockpot Express multicooker. Moet ik het recept hierop aanpassen qua hoeveelheden?

  1. Nee, je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden.

   1. Mirjam says:

    Na 12 min op risotto stand was de risotto mooi gaar, maar wel nog heel erg vloeibaar, risotto soep zeg maar. Ik denk dat ik volgende keer wel minder bouillon moet doen dan 1 liter.

   2. Aaah dat is jammer! Ja, dan heb je inderdaad minder bouillon nodig, waarschijnlijk door de tomaten. Je wil wel zorgen dat de rijst onderstaat dus even kijken hoe je met 500ml uitkomt.

   3. Mirjam says:

    Hij was overigens enorm lekker!!
    Heb m op saute stand wat laten inkoken en met de mascarpone werd het ook al wat dikker. We hebben gelukkig wel genoten van het gerecht. Dank voor je tips!

   4. Blij om te horen!

  2. Saskia says:

   Mirjam heb je hem al een keer met minder bouillon gemaakt? En zo ja hoeveel heb je gebruikt?
   Ik wil hem morgen ook graag in de crockpot maken maar twijfel over de hoeveelheid bouillon.

 20. Wytske says:

  Verrassend, zalig! We hebben er allemaal van genoten en gaan dit zeker vaker eten. Heb je een tip voor een lactose vrije vervanging van de mascarpone? Ik heb geen idee wat ik dan kan gebruiken voor een goed en smakelijk resultaat.

 21. Heeeeerlijk! Dit is echt een van onze favorieten, ik serveer hem voortaan op een bedje van rucola, zo komen alle smaken nóg meer tot hun recht.

  1. Goed idee, ik vind rucola er ook altijd erg lekker bij.

 22. In mijn instantpot gemaakt voor 4 personen. Heb 2 eetlepels tomatenpuree gebruikt en 200 gram tomaatjes. Flinke scheut rode wijn en blik tomaten en 1 liter bouillon zoals hierboven en 250 gram mascarpone (anders houd ik een restje over ) en 400 gram rijst op 10 min HP. Nog wat rucola erbij was echt super lekker, dank je wel voor dit recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close