Wat stond er op tafel week 32 + 33

82

Bijna, bijna is het weer zover en moet ik toch echt weer aan het werk na twee weken vakantie te hebben gevierd. Voordat we 4 augustus naar Spanje vertrokken had ik mezelf opgelegd geen aandacht te besteden aan OMF, een keertje gewoon echt vakantie houden. Ik moet zeggen dat het aardig is gelukt! Eén keer een halfuur heb ik mijn laptop aan gehad om te werken, maar dat was het dan ook. Voor de rest: zon, zee, strand, heerlijk weer en fantastisch eten. Omdat jullie vorige week geen Wat stond er op tafel voorgeschoteld kregen, is ie deze week extra lang. Een kijkje terug in de afgelopen twee weken: wat stond er op tafel in week 32 en 33? Ik had blijkbaar echt vakantie, want tot mijn spijt heb ik niet overal foto’s van gemaakt.

Week 32

Zondag
4 augustus vertrokken we rond etenstijd dus we aten vroeg. Om onszelf een groot deel van de afwas te besparen haalden we met zijn vieren Chinees. Een simpel menu voor twee personen dat we niet eens met zijn vieren opkregen, lol! Wat is dat toch altijd met de Chinees. Anyway, we hadden een menu met bami, babi pangang, foe yong hai en tja siu. Lekker! Ik ben alleen vergeten een foto te maken, excuus!

paella1Maandag
Maandag was de eerste dag in Spanje en omdat we na vijftien uur rijden niet zo’n zin hadden om direct te koken, besloten we bij het campingrestaurant te gaan eten. Het menu stelde niet zoveel voor. Voornamelijk plates met friet en een burger of een diepvriespizza, maar gelukkig vond ik ook paëlla op de kaart. En tja, dat kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het was een mixed paëlla met zeevruchten (mosselen, venusschelpen, gamba en langoustine) en kip. Lekker creamy en goed van smaak, maar niet de beste die ik deze vakantie heb gehad.

barbecue1Dinsdag
Onze ‘campingburen’ hadden hun barbecue bij ons neergezet toen zij vertrokken, zo fijn! De mannen wilden natuurlijk direct barbecueën en dus haalden we bij de Lidl om de hoek heerlijk barbecuevlees. Waar mannen normaliter helden zijn met de barbecue, ging het dinsdag een beetje mis. De barbecue wilde niet lekker branden en uiteindelijk aten we pas om 22.00 uur, ha ha! Erg gezellig, maar hierdoor wel een zeer donkere foto. Als vlees op de barbecue hadden we overigens shaslicks, worstjes en maïskip, nom.

penneWoensdag
De tweede dag koken op de camping. We hadden via Vacansoleil een tent gehuurd en hadden daardoor de beschikking over een koelkast, diepvries en een gasfornuis. Heel fijn! We hadden allemaal wel zin in pasta en dus maakte ik penne met kip en champignonroomsaus. Een lekker simpel campingmaaltje als je het mij vraagt. Prima te doen! Ik had zelf de pasta overigens zonder de roomsaus, met mijn lactose intolerantie durfde ik het niet zo goed aan, voor de wc moesten we namelijk een paar trappen op.

Donderdag
Tim was lovend geweest over mijn Taco Tortillapannetje en ik bedacht me dat dit ook een prima gerecht zou zijn voor op de camping. Het uiteindelijke resultaat was wel heel anders, de tomaten waren waterbommen in Spanje en het gehakt bleek uiteindelijk kipgehakt te zijn, maar het was prima te eten.

Vrijdag
Barbecuetijd! Wanneer er een barbecue voorhanden is, het buiten 30+ graden celcius in en je twee mannen in je gezelschap hebt kun je er wel vanuitgaan dat er veel gebarbecueëd wordt. Helemaal niet erg. Ik maakte een grote Capresesalade, we aten er een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter bij en als vlees waren er dit keer rosbieflapjes, worstjes en weer (de heerlijke!) maïskip.

seafoodZaterdag
Al een paar dagen stond het op de planning om het stadje in te gaan, Platja d’Aro, om te kijken wat er te doen is en om een hapje te eten. Het kwam er echter iedere keer niet van en daarom gingen we uiteindelijk zaterdag pas naar de boulevard. We streken neer bij een geweldig visrestaurant waar Tim en ik een enorm bord met diverse zeedieren deelden. Krab, gegrilde vis, inktvis, gamba’s, langoustines… het was echt geweldig. Als enorm visliefhebber kon ik mijn geluk niet op en Tim heeft er ook van gesmuld.

Week 33

spareribsZondag
De mannen zouden een avondje koken en tijdens het boodschappen doen bij Carrefour hadden ze enorme spareribs zien liggen. Logisch dat dit het werd en uiteraard werden ze klaargemaakt op de barbecue. Met mijn instructies hebben ze eigenhandig de spareribs ontdaan van het vliesje, gemarineerd met Jack Daniel’s barbecuesaus en vervolgens gegaard op de barbecue. En wat ging het goed! Na veertig – vijftig minuten ingepakt in aluminiumfolie en nog een kleine tien minuten zonder aluminiumfolie op de barbecue, viel het vlees van het bot af. Heerlijk! we aten de spareribs met gebakken roseval aardappeltjes en Caprese salade.

tapasMaandag
Tim en ik wilden graag nog echt authentiek Spaanse tapas eten en na enig navraag te hebben gedaan bij de campingreceptie kwamen we uiteindelijk terecht in het plaatsje Palamos in tapasbar El Galeo. Nagenoeg alleen maar Spanjaarden en werkelijk geweldige tapas. De koude tapas werden geserveerd op de bar en kon je zelf pakken, de warme tapas werden uitgeserveerd. Tijdens het eten verzamelde je de bordjes en de houten stokjes en deze rekende je uiteindelijk af. Vier drankjes en zeker 30 verschillende tapas verder rekenden we €38.00 af. Zo goedkoop! We aten onder andere kroketjes met Iberico vulling, Spaanse tortilla, diverse broodjes met salades en manchego en aardappeltjes met aioli. Het was verrukkelijk.

gambaDinsdag
Tim zag bij Carrefour prachtige gamba’s liggen en natuurlijk moesten die ook nog gegeten worden. Ze waren al voorgegaard dus met een beetje knoflookolie hoefden we ze alleen nog maar op de barbecue te leggen. Prima! Helaas bleek tijdens het eten dat de darmkanalen niet waren verwijderd en door de garing waren ze compleet uit elkaar gebrokkeld en leeg het bij iedere hap alsof je op zand aan het kauwen was. Zó, zo zonde. Deze gamba’s hebben we dus helaas laten liggen. Gelukkig hadden we allebei niet zo’n trek en hadden we aan de patatjes die we op de camping hadden gehaald voor erbij genoeg.

paella2Woensdag
Op onze laatste avond in Spanje gingen we uiteraard uit eten. Onze vrienden hadden zin in spaghetti en pizza, Tim had last van buikkramp en had dus meer dan voldoende aan een salade en mij maakte het niet zoveel uit. Ik had voldoende van Spanje geproefd en hoefde dus niet per se iets spectaculairs. We streken neer bij restaurant Pizzako aan de boulevard van Platja d’Aro en ik zag dat ze er paëlla met shellfish hadden en dus besloot ik die voor de laatste keer te bestellen. Nog even ‘afkicken’. Hij was heerlijk! Wederom met mosselen, gamba’s, venusschelpjes, langoustine en inktvis. Nom!

Donderdag
Afgelopen donderdag was het voor ons tijd om op huis aan te gaan. We reden rond 14.00 uur weg uit Spanje en hebben het avondeten overgeslagen. ’s Ochtends smeerden we wat broodjes en we hadden genoeg lekkers mee voor onderweg.

mcdonaldsVrijdag
Vrijdagochtend om 04.00 uur waren we weer thuis en daarna doken we nog even gauw ons bed in. Zo’n roadtrip van 14 uur non-stop hakt er behoorlijk in. Omdat Tim aankomende maandag begint met een voedingsschema om zich voor te bereiden op een volgende kickbokswedstrijd, hebben we besloten het er dit weekend nog even goed van te nemen. Naast al het opruimen, uitpakken, bezoekjes aan familie en andere dingen had ik bovendien ook niet zoveel zin om te koken en dus haalden van McDonald’s! Heerlijk dat die nu op twee minuten rijden van ons huis bevindt, verse (warme en knapperige) frietjes!

pannenkoekZaterdag
Zin in pannenkoeken en aangezien het nog vakantie was kon dat prima. Pannenkoeken met spek overigens, want die blijven toch het allerlekkerst. Ik testte een speciale pannenkoekenpan uit die ik kreeg in een perspakket van Jan Pannenkoeken, wauw wat werkt dat geweldig.

En dat was mijn vakantie editie van Wat stond er op tafel. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik zoal in Spanje heb gegeten. Vanaf morgen pakken we draad van het normale leven weer op. Er staan alweer voldoende afspraken op de planning en vanwege Tim zijn eetschema is het noodzakelijk om goed op de dingen die we eten te letten. Jullie zullen de ontwikkelingen hiervan vast terug zien in de komende edities van Wat stond er op tafel.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. mmm, daar zitten hele lekkere dingen tussen! Ik ben een paar jaar geleden ook naar Platja d’Aro geweest met mijn vriend in een Vacansoleil tent :D

    1. Ha toevallig! Naar welke camping ben jij geweest?

  2. Goed om te horen dat je echt een fijne zon-zee-strandvakantie hebt gehad! Al het eten ziet er heerlijk uit. Veel succes weer met het ‘normale’ leven en het eetschema van Tim!

  3. Wat een heerlijke dingen allemaal!

  4. Ziet er heerlijk uit allemaal! Alleen nu heb k weer zin in pannenkoeken haha!

  5. Die pannekoeken van Jan zijn echt prima!

    1. Pannenkoeken maak ik toch echt liever zelf ;)

  6. Dat jullie het volhouden,op zo een camping! Wij hadden het ook geboekt, in luxemburg, en gingen na een halve week weg. Te groot en te veel nederlanders ;). Maar alles zit er heerljk uit!

  7. Lekker Sabientje :) Nu heb ik zin in paella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close