Noedels met garnalen en bosui-olie

Hoe minder ingrediënten een noedelgerecht bevat, hoe lekkerder ik het vaak vind. Dat geldt ook voor noedels met garnalen! Het lijkt een beetje op pasta: je hebt niet veel nodig om een heerlijke maaltijd te maken, zolang je maar kwalitatief goede ingrediënten gebruikt. In dit recept combineer ik de noedels met een zelfgemaakte bosui-olie en garnalen. Het mooiste? Je hebt slechts zeven ingrediënten nodig, waarvan je er waarschijnlijk al vier standaard in huis hebt. Dat betekent een snel en gemakkelijk gerecht dat ook nog eens vol smaak zit. Ideaal, toch?

Via Instagram heb ik eerder een Reel gedeeld over hoe je zelf bosui-olie maakt. Heb je die al eens geprobeerd en nog wat over? Dan heb je deze noedels met garnalen en bosui-olie helemaal snel op tafel staan. Zo niet, dan raad ik aan om meteen een extra portie bosui-olie te maken. Geloof me, die olie kun je overal voor gebruiken: van salades tot rijstgerechten, het is een smaakmaker die nooit teleurstelt.

De combinatie van garnalen met bosui-olie is echt een perfecte match als je het mij vraagt. Mocht je geen fan van garnalen zijn, dan kun je dit gerecht ook prima met kip bereiden, of je laat het vlees of de vis gewoon weg. Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat je het eens met garnalen probeert, want die maken het écht af.

Waarom noedels met garnalen?

Ik kies heel graag voor garnalen in mijn noedelgerechten omdat ze snel klaar zijn en altijd lekker smaken, ongeacht hoe je ze bereidt. Je kunt ze roerbakken, grillen of simpelweg bakken met wat knoflook. Garnalen hebben van zichzelf al een heerlijke smaak, en dat maakt ze ideaal voor snelle gerechten. Bovendien brengen ze een subtiele ziltige smaak in deze noedels met garnalen, wat perfect contrasteert met de hartige bosui-olie.

Daarnaast zijn garnalen een magere eiwitbron, wat dit gerecht niet alleen lekker maakt, maar ook nog eens gezond en licht verteerbaar. Perfect als je op zoek bent naar een evenwichtige maaltijd die toch bomvol smaak zit!

Variaties op noedels met garnalen

Hoewel de combinatie van noedels met garnalen en bosui-olie al heerlijk is in zijn eenvoud, kun je het gerecht natuurlijk ook personaliseren met extra ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van knapperige groenten zoals paksoi, sugar snaps of taugé voor een extra bite? Een handje geroosterde cashewnoten of pinda’s kan zorgen voor een lekkere crunch, en met een scheutje sojasaus of oestersaus geef je je gerecht een extra umami-boost.

Als je van pittig houdt, kun je een fijngesneden rode peper toevoegen aan de garnalen tijdens het bakken, of een theelepeltje sambal door de bosui-olie roeren. Een paar druppels sesamolie aan het einde van het koken zorgen voor een extra laagje diepte in de smaak.

Welke noedels passen het best?

Voor noedels met garnalen ben ik zelf fan van eiernoedels, omdat ze stevig blijven en de bosui-olie goed absorberen. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met andere soorten noedels, zoals udon, soba of zelfs glasnoedels. Elke soort noedel heeft zijn eigen textuur en smaak, dus je kunt kiezen wat je het lekkerst vindt of gewoon wat je in de voorraadkast hebt liggen.

Soba-noedels bijvoorbeeld, hebben een licht nootachtige smaak die verrassend goed kan werken in combinatie met de garnalen en bosui-olie. Terwijl udon lekker dik en chewy is, wat het gerecht een wat meer vullende structuur geeft. Of maak een keer zelf noedels, dat is een leuke uitdaging!

Een snel en smaakvol gerecht

Wat ik zo fijn vind aan deze noedels met garnalen en bosui-olie, is dat je binnen 20 minuten een heerlijk gerecht op tafel hebt staan. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, maar de smaken zijn allesbehalve saai. De frisse, hartige smaak van de bosui-olie gecombineerd met de zilte garnalen en stevige noedels zorgt voor een fantastische smaakexplosie. Het is een perfecte maaltijd voor als je iets snels, maar smaakvols wilt.

Mocht je nog een extra twist willen toevoegen, dan kun je ook wat gebakken paddenstoelen of een stukje gegrilde biefstuk aan dit gerecht toevoegen voor een luxere variant. Maar geloof me, ook in de basisvorm zijn deze noedels met garnalen al een absolute winnaar.

Wat serveer je erbij?

Hoewel deze noedels met garnalen op zichzelf al heerlijk zijn, kun je er natuurlijk altijd een bijgerecht bij serveren. Een frisse komkommersalade met een dressing van rijstazijn en sesamzaadjes is hier heerlijk bij. Of misschien een lichte miso-soep als voorgerecht, voor wat extra diepte in je maaltijd.

Qua drank zou ik gaan voor iets fris zoals een glas witte wijn of een bruisende ijsthee. Voor een alcoholvrije optie werkt een licht bruisende limonade, zoals citroen- of gemberlimonade, ook perfect.

Kortom, deze noedels met garnalen en bosui-olie laten zien dat je met een paar goede ingrediënten een fantastisch gerecht kunt maken. Ga dus snel aan de slag in de keuken en probeer het zelf uit. En vergeet niet om extra bosui-olie te maken, want geloof me, je gaat er geen genoeg van krijgen!

Ben je op zoek naar meer noedels recepten? Ik heb er nog meer dan genoeg online staan!

noedels met garnalen en bosui-olie

Noedels met bosui-olie en garnalen

4.50 van 4 stemmen

Noedels met bosui-olie en garnalen

Dat je met een paar goede ingrediënten al een heel eind kunt komen laat ik je zien met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Met slechts 7 ingrediënten in totaal tover je een echte smaakbom op tafel.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • diepe pan (bijv. een wok)

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloem- of arachide-olie
  • 5 bosuitjes
  • 200 g van je favoriete noedels
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 el lichte sojasaaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 el honing

Instructies

  • Doe de olie in een wokpan en verhit dit tot de olie begint te borrelen. Draai dan het vuur helemaal laag.
  • Snijd de bosuitjes in grove stukken en voeg die aan de hete olie toe. Laat de olie zachtjes 20-25 minuten pruttelen. Let erop dat de bosuitjes niet verbranden.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gekookte noedels aan de garnalen toe en schenk de bosui-olie erbij.
  • Roer beide soorten sojasaus met de honing los en voeg ook die toe aan de noedels.
  • Schep het geheel goed om en serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bosui, bosui-olie, garnalen, makkelijke maaltijd, noedels

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Noedels met bosui-olie en garnalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close