Fastfood Friday: Aardbeien-tiramisutaart

Ik ken maar weinig mensen die geen fan zijn van aardbeien. Even mogelijke allergieën daargelaten natuurlijk. Daarbij is aardbeientiramisu bij ons thuis ook altijd een grote hit. Jaren geleden maakte ik voor de feestdagen eens een tiramisutaart en ik dacht hé, dat moet met aardbeientiramisu ook kunnen! En dus maakte ik voor deze zomer een aardbeien-tiramisutaart. En die is me toch een partijtje lekker geworden, yumm. Fris, fruitig en toch heb je de bekende textuur van tiramisu maar dan in taartvorm. Beter kan het bijna niet worden, toch?

Je kunt zelf kiezen of je de aardbeien-tiramisutaart als toetje serveert of als puntje taart bij de koffie/thee. Wat mij betreft is ‘ie voor beide geschikt.

Doordat ik geen eieren of alcohol gebruik in deze tiramisutaart is ‘ie ook geschikt voor de kinderen en zwangeren onder ons. Alcohol kún je natuurlijk wel gebruiken. Gebruik in plaats van aardbeienjam om de lange vingers in te dippen bijvoorbeeld aardbeienlikeur. Daar wordt de taart niet minder lekker van, maar wel wat meer ‘volwassen’ als je begrijpt wat ik bedoel.

Omdat de aardbeien-tiramisutaart net als echte tiramisu vrij machtig is, kun je ong. 12-14 punten van deze taart snijden.

Toch geen fan van aardbeien maar wil je deze taart wel maken? Gebruik dan frambozen, bramen of ander rood fruit. Hier kun je de gekozen jam uiteraard ook op aanpassen.

Aardbeien-tiramisutaart

Aardbeien-tiramisutaart
Aardbeientiramisutaart

No ratings yet

Aardbeien-tiramisutaart

Deze aardbeien-tiramisutaart is er eentje voor de echte aardbeienlover. Omdat ik geen alcohol of rauwe eieren in het recept gebruik, is 'ie ook nog eens geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.
Porties1 taart (22-24 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • 1 springvorm (22-24 cm)
  • foodprocessor of hakmolen
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g Digestives
  • 75 g boter
  • 500 ml slagroom
  • 125 g poedersuiker
  • 4 el aardbeienjam
  • 3 blaadjes gelatine - in water geweekt
  • 500 g mascarpone - zacht
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g aardbeienjam
  • 50 ml water
  • 75 g lange vingers
  • 500 g verse aardbeien

Instructies

  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier of gebruik actaatfolie voor de randen.
  • Vermaal de Digestives in een foodprocessor en smelt de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort vervolgens alles in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  • Doe 4 el aardbeienjam met de blaadjes gelatine in een steelpannetje en verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
  • Roer de mascarpone met de vanille-extract los en spatel hier vervolgens de opgeklopte slagroom en aardbeienjam met gelatine doorheen.
  • Schep de helft van het tiramisubeslag in de springvorm.
  • Roer de aardbeienjam met het water los en wentel hier de lange vingers doorheen. Verspreid de lange vingers over het tiramisubeslag in de springvorm.
  • Schep de rest van het tiramisubeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de aardbeien-tiramisutaart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de taart voor het serveren met de verse aardbeien.
Gang: dessert, toetje
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardbeien, aardbeientiramisu, fruittaart, no bake taart, taart, tiramisu, toetje, zomerfruit

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Aardbeientiramisutaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close