Noedels met bosui-olie en garnalen
Dat je met een paar goede ingrediënten al een heel eind kunt komen laat ik je zien met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Met slechts 7 ingrediënten in totaal tover je een echte smaakbom op tafel.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bosui, bosui-olie, garnalen, makkelijke maaltijd, noedels
Servings: 2 personen
- 100 ml zonnebloem- of arachide-olie
- 5 bosuitjes
- 200 g van je favoriete noedels
- 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 2 el lichte sojasaaus
- 1 el donkere sojasaus
- 2 el honing
Doe de olie in een wokpan en verhit dit tot de olie begint te borrelen. Draai dan het vuur helemaal laag.
Snijd de bosuitjes in grove stukken en voeg die aan de hete olie toe. Laat de olie zachtjes 20-25 minuten pruttelen. Let erop dat de bosuitjes niet verbranden.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in 5 minuten gaar.
Voeg de gekookte noedels aan de garnalen toe en schenk de bosui-olie erbij.
Roer beide soorten sojasaus met de honing los en voeg ook die toe aan de noedels.
Schep het geheel goed om en serveer direct.