Ja hoor jongens, komt ze weer met een goede dosis comfortfood. Onder comfortfood kan ik deze Taco ovenschotel zeker scharen. In mijn Guilty Pleasures kookboek nam ik een recept op voor een Cheeseburger ovenschotel en die is bij zoveel mensen favoriet geworden, dat ik het nu tijd vond worden voor een alternatief op deze ovenschotel. Nu weten jullie inmiddels wel dat ik gek ben op Tex Mex gerechten in alle vormen en maten en taco’s vallen daar zeker onder. Nu vind ik dat gerecht altijd alleen wat lastig eten, het is vaak zo’n geknoei. En daar heb ik nu dus iets op gevonden! Deze Taco ovenschotel heeft álle smaken van overheerlijke taco’s in zich inclusief de knapperige tacoschelpen en andere fijne Tex Mex producten, maar dan is het dus een stuk makkelijker om te eten – ideaal toch!
In deze Taco ovenschotel gebruik ik trouwens refried beans, deze zijn tegenwoordig in de grotere supermarkten te koop en super lekker. Mocht je ze niet kunnen vinden dan kun je een extra blik zwarte bonen kopen, de bonen bakken met een aantal specerijen, knoflook en ui naar smaak en het geheel vervolgens fijnmalen/-stampen. Prima alternatief.
Ps. vergeet ook niet de Breakfast Burrito’s te checken die ik laatst al deelde, die zijn ook zo lekker.
In samenwerking met Santa Maria
Taco ovenschotel
Ingrediënten
Voor de Taco ovenschotel:
- 1 blik refried beans 400 gr
- 2 rode uien gesnipperd
- 300 gr rundergehakt
- 200 gr mais uit blik, uitgelekt
- 200 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt
- 2 el geroosterde paprikareepjes uit pot
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa mild of medium
- 8 Santa Maria Tacoschelpen
- 50 gr Cheddar geraspt
Ter garnering:
- zure room
- verse avocado
- verse koriander
- chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot deze goed begint te geuren.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Doe vervolgens de zwarte bonen, mais en gegrilde paprika in de pan en voeg hier de inhoud van het zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix aan toe. Schep het geheel goed om en bak het 5 minuten op middelhoog vuur.
- Verdeel de refried beans over de bodem van de ovenschaal.
- Schep hier de helft van het gehaktmengsel bovenop en smeer hier een half potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa over uit.
- Breek 4 tacoschelpen in grove stukken en strooi deze over de ingrediënten in de ovenschaal.
- Schep nu de rest van het gehaktmengsel in de ovenschaal, gevolgd door de rest van de Santa Maria Chunky Wrap Salsa en de rest van de tacoschelpen.
- Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht en bak de Taco ovenschotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
- Garneer het gerecht met zure room, verse avocado en verse koriander. Voeg wat chilivlokken toe voor pit.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Verdorie, net gegeten lees ik dit…….. gelijk weer trek
Heb je ’n alternatief voor de refried beans? Of gewoon skippen?
Staat in het artikel! :)
Ik bedoelde meer ‘wat te doen als je die bonenpuree niet lust?’
Oehhhh ziet er heerlijk uit!! Ga het snel eens maken.
Tijden geleden kocht ik refried beans want ik had een keer een recept gelezen waar ik dat voor nodig had . Gisteren was ik aan het scrollen bij mijn opgeslagen recepten en daar kwam ik dit recept tegen ! We hebben zitten smullen met zijn viertjes. Dit is een blijvertje
Lijkt me erg lekker. Weet iemand of je het ook dag van tevoren kunt voorbereiden? Vrees dat de taco’s dan week en slap worden?
Nee, dit kun je niet een dag van tevoren al klaarmaken omdat dan inderdaad de nacho’s zacht worden.