Ik ben gek op de Tex Mex keuken, een mixje tussen de Texaanse en Mexicaanse keuken. In deze keuken worden vrijwel alleen ingrediënten gebruikt die ik heel erg lekker vind. Bonen, mais, uien, tomaat… Als Viv en ik nacho’s op een menukaart zien staan worden die vrijwel altijd besteld en recepten voor taco’s heb je ook al veelvuldig voorbij zien komen hier op OMF. Dat de Tex Mex keuken heel gevarieerd is en op vrijwel ieder moment van de dag gegeten kan worden wil ik je laten zien met het recept dat ik vandaag met je deel. Ik maakte een Tex Mex Breakfast Burrito, een burrito die perfect is om te eten als ontbijt, knettertje vol met heerlijke ingrediënten. Als jij iemand bent die iedere ochtend maar met yoghurt of een boterham met kaas ontbijt weet ik zeker dat ik je met dit ontbijtrecept kan uitdagen om eens iets anders te maken, wellicht iets minder saai dan je normale ontbijtje.
Overigens hoef je niet bang te zijn dat je met het maken van deze burrito lang bezig bent, want dat is helemaal niet het geval. Met een aantal verse ingrediënten en de Tex Mex producten van Santa Maria staat de burrito zo op tafel. Ook fijn: maak hem eventueel de avond van te voren al en warm hem de volgende ochtend op in de oven, magnetron of in de pan. Dan kost het je ’s ochtends helemaal weinig tijd!
In samenwerking met Santa Maria
Tex Mex Breakfast Burrito
Ingrediënten
- 2 stuks Santa Maria Tortilla's Original
- 2 el Santa Maria Chunky Wrap Salsa
- 2 grote plakken kaas
- 8 plakjes ontbijtspek
- 6 eieren
- 1 el Santa Maria Burrito Seasoning Mix
- 1 avocado
- 1 tomaat
Instructies
- Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
- Klop de eieren samen met de Santa Maria Burrito Seasoning Mix op en maak hier in het achtergebleven vet van het spek roerei van.
- Smeer één kant van de Santa Maria Tortilla's in met de Santa Maria Chunky Wrap Salsa.
- Verdeel de plakjes kaas en ontbijtspek hier overheen.
- Snijd de tomaat en avocado in plakjes en verdeel deze over de tortilla's.
- Schep tot slot het gekruide roerei op de tortilla's.
- Rol de tortilla's stevig op en rol ze daarna in een vel aluminiumfolie. Snijd de Breakfast Burrito's doormidden en serveer direct of bewaar ze ongesneden in de koelkast.
Dit ziet er erg lekker uit en ga ik zeker een keer maken. Vind de keuken ook erg lekker.