Let’s move! #7: Uitgebreide keukentour

Het is tijd voor de allerlaatste aflevering in de Let’s Move serie vandaag! Inmiddels wonen we alweer bijna drie maanden in ons nieuwe huis en hoewel het af en toe nog steeds voelt alsof we hier op vakantie zijn, is het wel echt ons huis geworden, ons plekje. Ik heb jullie al eens meegenomen in een uitgebreide hometour en toen kondigde ik al aan dat er ook nog een uitgebreide keukentour zou volgen. En daar is het vandaag tijd voor! Ik neem je mee in mijn keuken, trek alle lades open en laat je al mijn apparatuur zien waar ik zo zó blij mee ben. Klaar voor wat kitchenporn?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Voor onze nieuwe keuken ben ik een samenwerking aangegaan met SMEG. Hierdoor heb ik de ongelofelijke mazzel dat mijn keuken nu vol staat met apparatuur, zowel groot als klein huishoudelijk, van SMEG en nee – dat vind ik absoluut niet vanzelfsprekend. Sterker nog, iedere keer als beide ovens staan te loeien knijp ik mezelf nog even in mijn armen. “Zijn die ovens écht van mij?!” JA!

SMEG ovens
SMEG ovens
SMEG ovens3

Toen we in dit huis kwamen wonen was de kastenwand in de keuken voorzien van een oven en een koffiezetapparaat. Het kostte me wel de nodige tijd om te besluiten of ik het koffiezetapparaat zou laten vervangen door een nieuwe of dat ik de plek zou opofferen voor een tweede oven hoor. In de showroom van SMEG in Amsterdam kwamen we tot de conclusie dat een koffiezetapparaat leuk en mooi is, maar gezien de frequentie waarmee wij koffie drinken zou het vooral veel te veel stroom en onderhoud kosten en da’s natuurlijk zonde! Twee ovens zijn het dus uiteindelijk geworden en dat is echt de beste keus ever geworden.

Wat je veel ziet in huizen met twee ovens is dat er één multifunctionele oven in zit en één stoomoven of een magnetron. Zelf heb ik gekozen om twee exact dezelfde ovens naast elkaar te plaatsen. Waarom? Om een paar redenen:

 • Een magnetron is eigenlijk een overbodig apparaat. Toen wij hem in het oude huis nog wel hadden was het enige waar we hem voor gebruikten het ontdooien van brood en het opwarmen van maaltijden. Dat opwarmen van maaltijden doen we nu gewoon in een pan en brood halen we nu per helft uit en leggen we in de ontbijtlade. Dat komt met een brood etende dreumes gauw genoeg op.
 • Ik verwachtte niet dat ik een stoomoven vaak zou gebruiken. Leuk hoor dat die functie er is, maar die ene keer dat ik dan een keer iets zou willen stomen zou ik het ook op de inductieplaat kunnen doen.
 • Op de dagen dat ik veel maak voor OMF staat de oven de héle dag aan. Dan moet er weer een ovenschotel in, dan bak ik brownies, dan rooster ik weer groenten etc. Twee ovens op verschillende standen naast elkaar kunnen draaien is dus voor mij dé ultieme oplossing. Nu hoef ik niet meer te wachten tot de brownies klaar zijn voordat ik groenten wil roosteren – ideaal!

De ovens die uiteindelijk bij mij zijn geplaatst zijn de SFP660NXE ovens van SMEG uit de Dolce Stil Novo lijn. Niet alleen zien deze er prachtig uit, er zitten verschillende functies op, ze werken volledig met een touch plaat én ze hebben een zelfreinigende functie – hoe ideaal is dat!

Wat me nog het meest heeft verrast aan deze ovens is dat de voorgeprogrammeerde programma’s voor bijv. het bakken van koekjes, het bakken van cake of het laten garen van een hele kip echt bijzonder goed werken. Normaal gesproken ben ik daar niet zo heel erg over te spreken bij ovens, maar die nieuwe ovens van mij hebben het keer op keer weer bij het juiste eind. Scheelt mij een hoop denkwerk!

Verder gebruik ik beide ovens tegenwoordig ook regelmatig om deeg te laten rijzen met de speciale rijsstand, nooit meer gedoe met kamertemperaturen, langere rijstijden etc.

Jep, ik ben ECHT verliefd op mijn ovens en gebruik ze met belachelijk veel plezier. Soms ben ik gewoon aan het bedenken of ik iets kan bakken, puur omdat ik een oven wil gebruiken – haha. Daarnaast zijn het ook echte eyecatchers in de keuken, iedereen die de keuken voor het eerst ziet zegt er wel iets over. Ik ben een zeer trotse foodblogger zoals je je kunt voorstellen.

Mocht je meer informatie over de ovens willen dan kun je dat hier vinden.

SMEG keukenmachine
uitgebreide keukentour1
uitgebreide keukentour2

De oude bewoners van dit huis hebben de keuken op maat laten maken in Duitsland toen zij in dit huis kwamen wonen waardoor ze hoogwaardige materialen hebben kunnen aanschaffen voor een stuk minder geld. Ik ben, logischerwijs, onwijs blij dat zij toen zo hebben geïnvesteerd in de keuken waardoor wij hem nu niet hebben hoeven te verbouwen. Bovendien hebben ze het ook bizar goed onderhouden allemaal in die 8 jaar dat zij in het huis hebben gewoond. Er is nergens een krasje of defect te bekennen, echt zo fijn!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een uitgebreid kijkje in mijn keuken te krijgen. Jullie zullen hem de komende jaren nog vaak zat voorbij zien komen, dan is het wel zo leuk om te weten wat er allemaal achter die kastdeurtjes verscholen zit, niet?

Voor de volledigheid hieronder nog even alle apparatuur die jullie voorbij hebben zien komen in de video:

Vaatwasser SMEG: https://www.smeg.com/nl/vaatwassers
Keukenmachine SMEG: https://www.smeg.com/nl/keukenmachines
Waterkoker SMEG: https://www.smeg.com/nl/waterkokers
Ovens SMEG: https://www.smeg.com/nl/ovens
Blender SMEG: https://www.smeg.com/nl/blenders
Staafmixer SMEG: https://www.smeg.com/nl/staafmixers

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Hele mooie ruime keuken! Ik kan niet wachten totdat wij ook een goeie keuken hebben (we wonen nu erg klein namelijk)

 2. Dorien says:

  Echt een keuken om jaloers op te worden!
  Ik ben nog wel nieuwsgierig welke foodprocessor jij hebt, ik wil er namelijk zelf graag eentje aanschaffen en ik zag er snel eentje voorbij komen, maar volgens mij niet van Smeg, hebben zij dat nog niet?

  1. Sabine Author says:

   Smeg komt dit najaar als het goed is met een foodprocessor dus daar wacht ik op. Momenteel gebruik ik de Magimix 3200XL al jaren, is heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close