Video: Kokosbollen met chocolade

Al een hele poos geleden liet ik op OMF zien hoe je lekkere kokosmakronen kunt maken. De kokosmakronen die ik met je deelde zijn echter niet te vergelijken met de koekjes uit de supermarkt, hoe lekker ze ook zijn. En daarom besloot ik aan de slag te gaan met een variatie op die koekjes en het recept hier en daar aan te passen. En misschien zelfs wel te verbeteren! In de video van vandaag laat ik jullie zien hoe je kokosbollen met chocolade maakt. Verslavend lekker en gelukkig maak je er met dit recept ‘maar’ zes. Dan bestaat er nog iets van een grens. Je wilt hier namelijk echt van blijven eten.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

 • 125 gram geraspte kokos
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
 • 150 gram melkchocolade

Check de video voor de werkwijze!

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube-kanaal, dan blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Kokosbollen met chocolade

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Haha heel slim om er niet meteen heel veel te maken ;-)

 2. Lotte says:

  Wat leuk! Ik at toevallig op Amsterdam Kookt afgelopen weekend gebakken kokosbollen. Ze waren er in allemaal verschillende smaken, ik had gember-peper. Je zou deze kokosbollen ook nog smaakje kunnen geven, denk ik? Ik ga het een keer proberen!

  1. Sabine Author says:

   Ja, deze kun je zeker nog allerlei smaken meegeven! Klinkt bijzonder trouwens, gember-peper.

 3. Deniece says:

  Wat een leuk recept! Die ga ik vanmiddag eens proberen te maken! Hoelang moeten de kokosbollen ongeveer in de koelkast?

  1. Sabine Author says:

   Een uurtje a anderhalf is wel genoeg. De chocolade moet weer een beetje gestold zijn!

   1. Deniece says:

    Top! Dankjewel!

 4. Oooh wauw. Ik ben sinds het foodfestival verliefd op kokosballen geworden, m’n vriend ook. Ik denk alleen dat ik meerdere porties moet maken van hem, haha.

 5. Wat een lekker en leuk simpel receptje! Ze zien er echt schattig en heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close