Supersnelle Appeltaart havermout

Na de Carrotcake Havermout van laatst gaan we nog vrolijk even verder met het maken van dessertwaardige ontbijtjes. Zoals ik jullie al vertelde daagde Quaker mij uit om de #quakerchallenge aan te gaan en om twee snelle havermoutontbijtjes te bedenken met Quaker Oats Express: makkelijke portiezakjes Quaker Havermout waarmee je in twee minuten een warme kom havermout op tafel zet. Vandaag deel ik het tweede recept met jullie, het recept voor Appeltaart havermout. Ik beloof je dat het ook daadwerkelijk smaakt naar appeltaart, maar het is met Quaker Oats Express uiteraard een stuk sneller klaar te maken. En wie wordt er nou niet blij van appeltaart als ontbijt?

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 1 zakje Quaker Oats Express Kaneel
 • 180 milliliter (amandel)melk
 • 1 appel
 • 1 eetlepel krenten of rozijnen
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ter garnering: ¼ appel, extra kaneel, honing en walnoten

Quaker Oats ExpressHierboven zie je de verpakking van de Quaker Oats Express. Zoals je ziet is het geen grootverpakking havermout maar vind je in de doos 10 portiezakjes die elk groot genoeg zijn voor een havermoutontbijtje voor één persoon. De portiezakjes dienen daarnaast ook als maatbeker; vul de zakjes tot de stippellijn met melk en je hebt precies genoeg melk om de havermout in 2 minuten in de magnetron klaar te maken.

1. Doe de inhoud van het zakje Quaker Oats Express Kaneel in een schaaltje. Vul vervolgens het zakje waar de havermout in zat tot aan de stippellijn met de melk en schenk dit bij de havermout.

2. Snijd de appel in blokjes maar houd een kwart van de appel over ter garnering.

3. Roer de blokjes appel, de krenten of rozijnen en de gember door de havermout en schuif het schaaltje in de magnetron.

4. Verwarm de Appeltaart havermout 2 minuten op 180 Watt in de magnetron.

5. Roer de warme havermout even door en verdeel partjes appel over de havermout. Garneer met extra kaneel, honing en gehakte walnoten. Pas wel op met het nemen van de eerste hap, de appel kan heet zijn.

Geloof mij: hier word je heel blij van ’s ochtends. Beste begin van de dag!

Appeltaart havermout

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 253428964&c=%%CACHEBUSTER%%
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 253428964&c=%%CACHEBUSTER%%
B8518041

Join the Conversation

 1. Arjanne says:

  Lekker! Zo maak ik m ook altijd. Alleen dan zonder gemberpoeder (ik hou niet zo van gember) en honing en walnoten. Maar met honing en walnoten ga ik ook eens proberen :).

 2. Anouk says:

  Ohh hoe lekker om appeltaart als ontbijt te eten. Ik ga dit zeker eens proberen!

 3. nicole says:

  Appeltaart als ontbijt. De dag kan niet beter beginnen!

 4. Oh dat klinkt lekker! Helaas kan ik havermout écht niet handelen. De smaak vind ik prima, maar op een of andere manier valt de structuur me niet goed denk ik. Ik eet in de ochtend altijd een bakje (soja) yoghurt met de appel-kaneel muesli van ekoplaza, en doe er zelf nog kaneel en walnoten bij. Wel een beetje vergelijkbaar denk ik!

 5. Margot says:

  Ik eet eigenlijk nooit havermout, maar wil dit wel proberen! En handig die zakjes die ook als maatbeker dienen.

 6. Ellen says:

  Ooh lekker. Ik eet zo vaak havermout dat het toch wel leuk is om ook eens te kunnen afwisselen!

 7. Corinne says:

  Tjonge, nog even en ik spring s morgens vroeg vrolijk mijn bed uit omdat ik “mag” gaan ontbijten. Dit ziet er ook alweer zo lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close