Herfstcocktail met perensap, ginger ale en Licor 43 Baristo + Uitslag winnaar!

gesponsord

Ik ben iemand die veel water drinkt, en eigenlijk nooit frisdrank zoals cola of sinas. Ik heb het niet eens in huis. Wanneer we een feestje geven wel hoor maar ik blijf er dus altijd mee zitten. Wat ik wél graag als alternatief drink is fruitsap, en dan het liefst perensap. Of ginger ale, vind ik ook heel lekker. En dat laatste is dan ook wel een frisdrank maar zonder suiker en met een lekker subtiel gembersmaakje. Daar hou ik dus van. En nu de herfst duidelijk zijn intrede heeft gedaan (het lijkt soms niet meer te stoppen met regenen), vind ik het heerlijk om binnen te blijven en allerlei lekkers in huis te halen. Cocoonen noemen ze dat toch? Prima, ik ben er helemaal oké mee. Laat het buiten maar lekker stortregenen, ik feest de boel binnen wel aan.

En dat cocoonen doen we dus niet alleen met lekker eten maar óók met lekkere drankjes. In dit geval een lekkere cocktail. Met een combi van het door mij geliefde perensap en ginger ale. En daar voegde ik Licor 43 Baristo aan toe want een kleine tik alcohol smaakt er goed bij. Ik maakte de cocktail nog een beetje kruidiger door een mespunt kaneel toe te voegen en hiermee is het drankje op en top herfst als je het mij vraagt.

LICOR43 COCKTAIL ST 2

Licor 43 Baristo

Nog even over Licor 43. Of eigenlijk; licor cuarenta-y-tres zoals het altijd zo mooi genoemd wordt. Want de originele smaak ken je mogelijk al wel maar in dit recept heb ik die niet gebruikt, maar de nieuwe variant met koffie erin waardoor deze cocktail nog net iets warmer van smaak is.

Licor 43 Baristo. In 2018 gelanceerd en het is een melange van een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame en exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden. “Vers geroosterde koffiebonen die harmonieus mengen met rijpe fruittonen, citrus en vanille” zoals ze zelf zeggen. En wat mij betreft kan het dus heel goed in een cocktail, maar het is ook zeker puur erg lekker. Een veelzijdig drankje eigenlijk, dat uitnodigt om mee te experimenteren.

LICOR43 COCKTAIL ST

Jullie creaties

De afgelopen weken zijn ‘OMF-fans’ ook aan de slag gegaan met Licor 43 Baristo en we hebben werkelijk de lekkerste creaties voorbij zien komen. Super fijn want op deze manier hebben wij ook de nodige inspiratie op kunnen doen voor lekkere cocktails en desserts. Een aantal van jullie creaties zetten we graag in het zonnetje.

kim cheesecake

Kim maakte een no bake witte chocolade-cheesecake met Licor 43 Baristo, hoe lekker en mooi ziet ‘ie eruit!

pem white russian

Lekkere drankjes kwamen er ook genoeg voorbij, zo maakte Pem een White Russian met wodka, Licor 43 Baristo, kaneel en slagroom.

kim sgroppino

Van de Hazelnoot Sgroppino van Kim wilden we eigenlijk ook wel proeven.

maaike macarons

En we vonden de koffiemacarons met Licor 43 Baristo ganache van Maaike ook echt súper origineel.

yvet appelcocktail

Yvet bedacht een cocktail die doet denken aan appeltaart: de Apple Autumn met Licor 43 Baristo, appelsap, ijs, kaneel en een schijfje appel.

lineke tiramisucocktail

Lineke maakte een Tiramisu-cocktail, hoe origineel is dat! Gemaakt met Licor 43 Baristo, mascarpone en koffie. Die ga ik zéker onthouden.

En de winnaar is…

We kondigden even geleden al aan dat je een ballonvaart voor twee personen kon winnen en zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn en dat is geworden…

milou1

milou2

milou3

MILOU VAN DER STARRE. GEFELICITEERD! Jij wint een ballonvaart voor 2 personen met Licor 43! Haar Affogato, Chai White Russian en Tiramisu deden ons echt watertanden. Milou, er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen om alles af te ronden. Aan iedereen die niet heeft gewonnen: niet getreurd, op Ohmyfoodness kun je vaker meedoen aan fan-acties waarbij je kans maakt op toffe prijzen.

In samenwerking met Licor 43 ‘Tastes Better Together’

No ratings yet

Herfstcocktail met perensap, ginger ale en Licor 43 Baristo + Uitslag winnaar!

Porties2 kleine cocktails

Ingrediënten

  • 300 ml perensap
  • 200 ml ginger ale
  • 30 ml Licor 43 Baristo
  • een mespunt kaneelpoeder
  • 1/4 citroen enkel het sap
  • 6 ijsklontjes

Instructies

  • Mix alle ingrediënten met elkaar in een blender en schenk daarna in mooie glazen. Doe 3 ijsklontjes in elk glas. Serveer met een rietje en een schijfje peer op de rand.

Notities

Met dit recept maak je twee kleine cocktails of één grote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close