Hoera voor hummus. Een heerlijk en verantwoord smeerseltje en heel goed met van alles te combineren. Op Turks of naanbrood met wat komkommer en je hebt een lekkere lunch of gebruik het als dip met paprika, tomaat en worteltjes. Gezond snacken is prima te doen zo. De basis van hummus is kikkererwten en je hoeft er niet eens zo heel veel aan toe te voegen om hummus te krijgen, een simpel receptje dus. Ik maakte deze spicy hummus, een variant op de gewone hummus.
Wat heb je nodig? (voor 1 schaaltje)
- 1 blikje kikkererwten (400gr)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 + 2 eetlepels pittige olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel tahin
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel komijn
- peper en zout
- paprikapoeder
1. Spoel de kikkererwten goed af en maal in een blender met alle andere ingrediënten (behalve het paprikapoeder) tot een smeuïge hummus.
2. Serveer de hummus in een schaaltje met wat paprikapoeder erover en nog een beetje van de pittige olijfolie.
Ik heb aangegeven dat je 2 eetlepels pittige olijfolie kunt gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook 4 eetlepels pittige olijfolie van maken en de gewone olijfolie weglaten. Dit doe je puur naar smaak. Om een pittige hummus te krijgen kun je eventueel ook sambal gebruiken of een rood pepertje.
Hmm dit blijft lekker en ik heb het al veel te lang niet gemaakt!
Als je het stugge vliesje van de kikkererwten verwijdert wordt je hummus véél romiger! Wel een karweitje maar nog nooit zo’n lekkere hummus als toen gemaakt!
Yummy. Vandaag voor de eerste keer zelf hummus gemaakt. Veel lekkerder dan uit de winkel
Jaaaa! Dit is exact hoe ik ook hummus maak! Vind het vaak ook lekker fris met wat platte peterselie bovenop!