Homemade Ice Tea met Perzik en Citroen

 
Homemade ice tea met perzik en citroen, daar had ik afgelopen week heel veel zin in.. Als het aankomt op drinken, dan drink ik vooral veel water en thee. Het is niet dat ik een glas cola niet lekker vind want als ik patat haal, dan hoort daar absoluut een groot glas cola bij. Maar als ik 3 flessen cola over hou na een feestje bij ons thuis, dan blijven die alledrie gerust in onze voorraadkast staan tot het volgende feestje. Ik drink nou eenmaal nooit frisdrank en ook niet vaak sapjes en eigenlijk vind ik dat wel fijn, gezond drinken van nature.

Tijdens de warme (hete!) dagen die we net hebben gehad maakte ik liever Ice Tea dan gewone thee, want een beetje verfrissing was behoorlijk op zijn plaats. Eigenlijk heel simpel, een gekoelde variant waar ik nog wat stukken perzik en citroen en een lading ijsblokjes aan toevoegde. Ideaal om even snel te maken en het staat heel gezellig buiten op je zomertafel.

OMF_Vivian_Homemade Ice Tea

4.22 van 23 stemmen

Homemade Ice Tea met Perzik en Citroen

Porties4 glazen

Ingrediënten

 • 1 liter water gekookt
 • 3 zakjes Frank About Tea
 • 1 perzik in partjes
 • 2 schijfjes citroen
 • 12 ijsblokjes
 • 6 blaadjes munt

Instructies

 • Kook het water en schenk het vervolgens in een grote kan. Hang de theezakjes erin en laat ongeveer een uur trekken en afkoelen.
 • Snijd de perzik in partjes en doe deze samen met de schijfjes citroen in de kan en zet de kan in de koelkast.
 • Voeg voor serveren de blaadjes munt en ijsblokjes toe.
 • De Ice Tea is lekker fris, maar als je hem zoeter wilt kun je een beetje honing toevoegen.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Dat ziet er heerlijk zomers uit!

 2. Rowan says:

  Heerlijk, lekker fris en zomers!

 3. Charlotte says:

  Ahhh jammie! Klinkt lekker :D

 4. Omnomnom, lekker verfrissend dit! :)

 5. Marushi says:

  Mooie foto’s zeg. Het klinkt erg lekker in ieder geval! -x-

 6. Jamey says:

  oooh wat heerlijk!

 7. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

  Heerlijke verfrissende ijsthee kan geen kwaad met dit weer! Lekker!

 8. Esther says:

  Lekker! Hoe lang kun je zoiets bewaren?

 9. Laura - Dagelijkse hap says:

  Yum! Verfrissend en heerlijk zo te zien/horen :D

 10. Tanja says:

  Ik drink nooit prik en ben verslaaft aan thee :-) Warm of koud, ik vind het allebei heerlijk bij warm weer. Deze variant zal ik eens snel maken. Hij lijkt me erg lekker

 11. Anoniem says:

  Zooo vies voor mij niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close