Pasta Carbonara kennen we allemaal: heerlijk romige spaghetti met een mixje van eieren, wat kaas en pancetta. Het is een van mijn favoriete pasta’s maar voor vandaag heb ik ermee gevarieerd. In plaats van pasta gebruikte ik orzo en dat pakte echt fantástisch uit. De orzo krijgt een bijna risotto-achtige smeuïgheid, echt ontzettend lekker. Om het geheel nog wat romiger te maken en af te toppen met iets fris, gebruikte ik burrata en verse basilicum. Burrata omdat dat alles lekkerder maakt als je het mij vraagt; de basilicum maakt het toch best wel zware gerecht wat frisser.

Orzo carbonara met burrata en basilicum
Ingrediënten
- 500 g Orzo
- 6 eidooiers
- 100 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 250 g spekblokjes
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- zwarte peper
- 1 bol burrata
- verse basilicum
Instructies
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Klop ondertussen de eidooiers met de Parmezaanse kaas op en zet even apart.
- Bak de spekblokjes met de knoflook in een droge, ruime koekenpan terwijl de orzo kookt.
- Giet de gaargekookte orzo af. Draai het vuur onder de koekenpan laag en schep de Orzo bij de spekblokjes in de pan. Schep even goed om.
- Schenk de eidooiers met de Parmezaan in de pan en roer alles snel door zodat de ei niet stolt maar wel gaart. Breng de orzo carbonara op smaak met zwarte peper.
- Schep de orzo carbonara in diepe borden en verdeel de burrata en verse basilicum er overheen. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Eh…… Noem dit aub geen carbonara. Wat een belediging voor de Italianen. Los daarvan ziet het er best lekker uit.
En waarom dan wel niet volgens jou? Het is carbonara maar dan met orzo, klopt toch? Het lijkt me wel heel lekker, gaat ook op mijn lijstje.
Heb het gegeten…… ik heb 1 tip; doe het niet. Ik heb de hele avond op de wc gezeten. De details zal ik jullie besparen maar, het kwam van achteren maar klonk als water. Doe het niet!
Dat klinkt eerder als een probleem met niet verse eieren Joke. Hopelijk voel je je inmiddels beter!
Ik ben fan van dit gerecht! Inmiddels al een paar keer gemaakt.
Als groente doen wij hier (snoep) tomaatjes bij uit de oven. Beetje olijfolie, zout, en peper er over.
Samen met de burrata smaakt dit heerlijk<3