Omdat jullie waarschijnlijk niet allemaal fan zijn van urenlang in de keuken staan om cakejes, brownies of andere lekkernijen te maken, reviewen wij op OhMyFoodness ook wel eens bakmixen. Overigens heb ik absoluut geen afkeer voor bakmixen. Tegenwoordig zijn er tientallen variaties te vinden en worden de resultaten ook steeds lekkerder. Een bakmix overtreft voor mij niet het gevoel van iets echt helemaal zelf maken, maar het is wel eens een makkelijke uitkomst als je snel iets lekkers bij de koffie wilt serveren. Vandaag is het de beurt aan een bakmix van Home Made: de Triple Choc Blondies. Nomm! Het enige dat je moet toevoegen is 100ml water.
Home Made heeft verschillende bakmixen in het assortiment, die onder andere bij Albert Heijn te koop zijn. Deze Triple Choc blondies behoren tot de Specials lijn, waarbinnen ook nog Cappucino Cupcakes en Caramel Cake vallen. Andere lekker klinkende bakmixen van Home Made zijn: Stracciatella Cake, British Scones en Cupcakes Chocolate Sensation. De bakmixen zijn iets duurder dan bijvoorbeeld die van Dr. Oetker, maar je hoeft hier dan ook alleen maar water aan toe te voegen.
In de doos zijn aardig wat spulletjes te vinden. Zo vinden we er een zakje witte en melk chocolade druppels in, een papieren bakvorm en de bakmix. Die papierenbakvorm is mooi makkelijk, dat scheelt je weer wat afwas! Aangezien de bakmix alleen gemengd hoeft te worden met het water, moet je ervoor zorgen dat je de oven vast voorverwarmd op 180°C.
Doe vervolgens de bakmix in een beslagkom en voeg hier 100ml water aan toe. In de bakmix zitten al chocolat chips, funny! Dat zie je namelijk niet zo vaak. Meng het beslag met een mixer goed door elkaar, totdat het een egaal mengsel wordt. Stort het vervolgens in de papieren bakvorm, het is niet nodig om deze eerst in te vetten. Het is een vrij dik beslag, dus het egaal verdelen kan wat lastig zijn.
Bak de blondies vervolgens zo’n dertig minuten in het midden van de oven, totdat het beslag gerezen is en licht bruin gekleurd. Je cake is klaar als het eruit ziet zoals op de bovenstaande foto.
Strooi zodra de cake uit de oven komt de witte chocoladedruppels over de cake heen. Door de warmte worden deze zacht en kun je ze na ongeveer een minuut uitsmeren met een mes. Bedek de hele cake met een laagje witte chocolade.
Vervolgens laat je de melkchocolade in een kommetje in de magnetron smelten. Giet deze chocolade in de gewenste vorm(en) over de witte chocolade en laat de cake ongeveer een uur staan zodat de chocolade weer hard kan worden.
Snijd de cake in kleine blokjes en klaar!
Ik vond deze bakmix ontzettend goed, zeker één van de betere die ik heb geprobeerd. De smaken zijn absoluut niet kunstmatig, de chocolade is van redelijk goede kwaliteit en ook de cake smaakt lekker. Het is een vrij stevige cake, maar absoluut niet droog. Wanneer je de blondies in een afgedekte trommel bewaard, blijven ze zeker een paar dagen goed. Wat mij betreft dus een absolute (budget)aanrader als je wel zin hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd vrij hebt.
Oew, jam jam! Ziet er absoluut goed uit.
Ze zien er geweldig uit!! Ik krijg gelijk trek.
YUM, erg lekker :)
Oh lekker zeg! Ik vind bakmixen vaak wel fijn, ik gebruik ze eigenlijk altijd hihi! Maar ach: als ze maar lekker zijn zie ik er geen probleem in. En het is stiekem erg makkelijk (a)
Deze heb ik ook al een keer gebakken met mijn zus, hij was overigens wel heerlijk, alleen de topping was een beetje mislukt, maar dat maakt niet uit haha.
Als ik zelf-zelf bak lukt het eigenlijk altijd wel (tenzij ik essentiële ingrediënten domweg vergeet), maar deze mixen van Home Made vind ik echt niks, smaken bij mij altijd naar rubber…
Leuk deze post! Hoewel ik from scratch bakken altijd beter en leuker vind, wil je ook inderdaad wel eens voor gemak gaan. Ik had ook al ontdekt dat de smaken van sommige mixen echt wel lekker zijn.
Ik ga als ik scones maak altijd voor de kant en klare bakmix en ze zijn altijd heerlijk! Morgen ga ik er weer mee aan de slag voor een higt tea met 2 vriendinnen:)
x Danielle
Ohh hmmm! Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt zeg!
Wauw looking good:)! Die ga ik binnenkort ook eens proberen:) ik vind hun chocoladecake ook best lekker, heb er laatst zelf een reep chocola op gesmolten en had de cake in een taartvorm gebakken dus eigenlijk een soort ’taartje’ van gemaakt. Smaakte goed en had een lekker krokante bovenlaag!
Ahh jummie jummiee!! deze moet ik een keer uit proberenn!!
Ziet er erg lekker uit. Niet te vaak doen, maar af en toe snoepen mag wel!
Oehh hij staat nu bij mij in de oven. Nog 15 minuten….
Ooh spannend! Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! :)
Hmm, ik weet het niet, ziet er wel goed uit, maar de vorige keer dat ik de muffins van Home Made bakte, smaakte ze echt nergens naar. Ook van de cake ben ik niet zo’n fan.