Frambozen citroen cake

In deze maanden een rondje over de markt lopen resulteert bij mij vaak in volle tassen zomerfruit aan mijn armen. Het moet allemaal vaak wel binnen een paar dagen gegeten worden want het is goed rijp, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Moeiteloos werk ik alles weg, als ontbijt, als tussendoortje (zon en een zak kersen op schoot, ik ben gelukkig hoor) of in dit geval verwerkt in een cake. Een frambozen citroen cake die op de frambozen en citroen na, niet bepaald ‘healthy’ te noemen is maar wel heel erg lekker. En dat is ook belangrijk. Maak ‘m voor je weekend!

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 plakken)

Voor de cake:

  • 1 bakje verse frambozen
  • 4 eieren
  • 200 gram boter + een beetje om je cakevorm in te vetten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • rasp van 1 citroen

Voor de cream cheese frosting:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 pakje monchou (100 gram)
  • sap van 1 citroen

Voor de garnering:

  • 1 bakje verse frambozen
  • rasp van 1 citroen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

2. Mix alle ingrediënten voor de cake, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg het bakmeel voorzichtig toe ivm stuiven. Als laatste spatel je de frambozen erdoor. Je beslag zal een beetje roze kleuren.

3. Stort het geheel in de cakevorm en zet voor 60 minuten in de oven.

4. Ondertussen maak je de frosting. Mix de monchou met het citroensap en de poedersuiker (beetje bij beetje) in de keukenmachine tot een gladde creme.

5. Als de cake gaar is (test het even met een satéprikker) haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen op een rooster.

6. Smeer de frosting met een lepel op de volledig afgekoelde cake en garneer met de frambozen en citroenrasp.

OMF_Vivian_FrambozenCitroenCake

Join the Conversation

  1. Citroen en frambozen zijn een geliefde combinatie in gebak bij mij! Hij ziet er heerlijk uit!

  2. Waauw wat verzin jij altijd lekkere bak recepten! Klinkt heeeerlijk!

    1. :-) En er komt nog veel meer!

  3. Wauw wat zie deze er weer supergoed uit! je zou het zo van de foto’s af eten..

  4. Citroen met frambozen… Met 2 favorieten gecombineerd! Dat moet dus wel heel lekker zijn!

  5. Ik ben gek op cake en frambozen, dus dit recept is perfect!

  6. Nomm, dit ziet er echt heerlijk uit hé! X

  7. Annemiek van Veen says:

    Vandaag gemaakt en uitgedeeld op mijn werkplek. Jeetje iedereen was er lyrisch van! Toch vond ik hem zelf iets te zoet, misschien iets minder suiker. Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

  8. Tamara says:

    Jammer dat je geen foto kan uploaden. Wat was ie lekker!!

  9. Daphne says:

    Ik wil deze cake maken voor een buffet en ik moet er dus nog mee in de auto.
    Kan ik de frosting thuis maken en ter plekken op de cake doen samen met de frambozen of wordt de frosting hard?
    Dankje!

    1. Dat kan! Deze frosting blijft zacht.

      1. Daphne says:

        Dankjewel!

  10. Leona says:

    Vandaag gemaakt en erg lekker! Mag van mij wel wat meer citroensmaak aan dus de volgende keer ga ik er wat meer citroenrasp en sap doorheen doen! Maar zeker een lekkere combinatie met de frambozen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close