Snoepjes voor iedereen: Goody Good Stuff

Omdat ik zelf geen enorme snoeperd ben, alsin ik eet vrijwel nooit snoepjes, besteed ik er eigenlijk nooit aandacht aan op OMF. Maar nu kwam er iets voorbij waar ik wel graag aan dacht aan wilde besteden: Goody Good Stuff. Deze snoepjes zijn door iedereen goed te eten omdat ze vrij zijn van gluten, lactose én gelatine en zijn gemaakt van natuurlijke kleuren en smaken. In augustus 2010 werd dit snoepmerk geïntroduceerd door de Amerikaanse onderneemster Melissa Burton en sindsdien heeft ze meerdere prijzen voor haar concept gewonnen. De snoepjes worden onder andere aanbevolen door Oprah en het merk groeide in 2011 met maar liefst 280%. Sinds april zijn de snoepjes ook in Nederland te koop en dus wilde ik er een artikel aan wijden.

Melissa Burton
De Amerikaanse Melissa Burton is founder van Goody Good Stuff. 10 jaar lang was zij vegetariër en tijdens deze periode miste ze maar één ding: lekkere snoepjes en dan vooral gummybeertjes. Deze snoepjes bevatten doorgaans dierlijke producten (gelatine) waardoor zij ze niet kon eten. Ze besloot om vegetarische gummyberen te gaan maken en in dat proces stuitte ze al snel op meerdere, bredere problemen. Dankzij een familie van leraren kwam ze erachter dat in één klas met kinderen tal van verschillende allergieën voorkomen. Een glutenallergie bijvoorbeeld, maar ook kinderen met koosjere en halal-diëten. En daarom ging Melissa op zoek naar een oplossing voor al deze problemen. Vanuit dit idee is Goody Good Stuff ontstaan: een snoepje dat toegankelijker is voor een veel grotere groep mensen dan gewoon snoep.

Goody Good Stuff

Goody Good Stuff

Goody Good Stuff
Zoals ik zojuist al zei zijn de snoepjes van Goody Good Stuff vrij van veelvoorkomende allergieën als lactose, gluten en gelatine en daarnaast zijn de snoepjes ook halal en koosjer gecertificeerd. In 2010 ontwikkelde Melissa Burton het snoepjesmerk en introduceerde deze in de markt. In de eerste 27 maanden groeide het marktaandeel enorm. Inmiddels zijn de snoepjes in meer dan 27 landen te koop waaronder bij de grote Amerikaanse ketens WholeFoods en Tesco. En sinds april van dit jaar is Goody Good Stuff dan ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar.

Smaken voor de Nederlandse markt
Het heeft even geduurd maar nu zijn de snoepjes van Goody Good Stuff dan ook in Nederland te koop. Vijf verschillende smaken zijn hier in de winkels te vinden:

 • Cheery Cherries
 • Koala Gummy Bears
 • Cola Breeze
 • Summer Peaches
 • Sour Mix & Match

Van iedere smaak is er een zak van 150 gram beschikbaar, de consumentenadviesprijs voor supermarkten ligt hiervoor op € 1,59. Verder komen er op korte termijn ook nog uitdeelzakken van de Koala Gummy Bears en Cola Breeze met daarin acht zakjes van 20 gram.

De snoepjes van Goody Good Stuff zijn te koop bij Jumbo, C1000 en Albert Heijn.

Goody Good Stuff

Join the Conversation

 1. Remy | BakingBeautyNL says:

  Wauw, wat een uitvinding! Ben er zeer benieuwd naar.

 2. Ben benieuwd! (:

 3. Sabrina says:

  Klinkt goed zeg!

 4. Klinkt goed, zelf ben ik niet zo van de snoepjes, alleen chocolade :)

 5. MySimplySpecial says:

  Klinkt goed! Ik vind snoepjes zo af en toe best lekker.

 6. Lianda says:

  Ja ik heb ze ook zien liggen! Maar nog niet meegenomen. Ben wel benieuwd! Volgende keer maar keertje meenemen dan om te proberen! :)

 7. Susanne says:

  Ik heb ze toevallig in mijn hand gehad. Ben erg benieuwd maar het blijft een soort van snoep en dat vermijd ik liever. Wel een onwijs goede uitvinding!

 8. Yvette says:

  Wat handig dit. Ben zelf leerkracht en heb inderdaad een aantal kinderen in de klas die geen gelatine mogen en vind het altijd een ramp om snoepjes te vinden waar het niet in zit. Deze worden zeker aangeschaft met juffendag!

 9. Frank van der Horst says:

  Op de voorkant van het zakje staat glutenfree / gluten vrij. En op de achterkant van het zakje en in een e-mail aan mij bekennen ze dat er wel gluten in zitten. Dit is zoiets als loodvrije benzine met lood. Er had moeten staan ; gluten arm. Alleen als er nul % gluten in zit mag het glutenfree genoemd worden, Helaas bevat het wel gluten.

 10. Fatma Özcan says:

  Hoi ik ben dol op de gummy bears van good stuff. Maar ik zie ze niet meer in de supermarkt liggen waar kan ik ze nog kopen?

 11. Fatma Özcan says:

  Hoi ik ben dol op de gummy bears van good stuff. Ze liggen niet meer in de supermarkten waar kan ik ze vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close