Op Instagram liet ik vorige week een aantal polls voorbij komen in mijn stories, het leek mij namelijk wel leuk om jullie eens de inhoud van een recept te laten bepalen. Of althans inhoud, meer de vorm. Ik legde jullie een viertal keuzes voor: rijst|pasta, fornuis|oven, vega|met vlees/vis, gezond|guilty en op basis van de uitkomsten van deze polls ging ik aan de slag met een recept. Er is een paar duizend keer gestemd en uiteindelijk waren jullie redelijk eensgezind, al twijfelden jullie wel een beetje of het gerecht klaar moest worden gemaakt in de oven of op het fornuis. Uiteindelijk kwam er uit de polls dat ik een pastagerecht op het fornuis zou moeten maken die niet vegetarisch zou zijn maar het liefst wel gezond. Prima, daar kon ik wel wat mee! Dit heb ik ervan gemaakt: citroenspaghetti met broccoli en knoflookgarnalen; ik keur ‘m goed.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Citroenspaghetti met broccoli en knoflookgamba's
Ingrediënten
- 150 gr volkoren spaghetti
- 1 broccoli in kleine roosjes
- 250 gr knoflookgarnalen
- 1 rode ui in halve ringen
- 250 ml kookroom light
- rasp van 2 citroenen
- sap van 1 citroen
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Breng een flinke pan met water aan de kook voor de spaghetti en broccoli.
- Was de broccoli grondig onder de koude kraan en doe deze samen met de volkorenspaghetti in de pan zodra het water kookt.
- Kook de broccoli en pasta in 10 - 11 minuten gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier de knoflookgarnalen en rode ui in. Extra vet toevoegen is niet nodig, dit komt wel van de knoflookmarinade af.
- Bak de garnalen en rode ui tot de ui lekker zacht begint te worden en schenk dan de kookroom in de pan.
- Voeg hier de citroenrasp en -sap aan toe en roer goed door. Laat de citroensaus zachtjes pruttelen tot de broccoli en spaghetti gaar zijn.
- Schep de broccoli en spaghetti in de pan en schep alles goed om.
- Breng de citroenspaghetti met broccoli en knoflookgarnalen op smaak met peper, zout en voeg Parmezaanse kaas naar smaak toe.
Superleuk recept alweer. Ik kom
uit België en het zou mij echt leuk lijken als je typisch Belgische gerechten klaar, met een twist (!!), klaarmaakt.
Klinkt erg lekker! Ik zet hem in ieder geval in mijn receptenlijstje om binnenkort te maken
Echt complimenten voor je foto’s ! Ze zijn tegenwoordig zooo mooi.
Wat lief, dankje! <3