Fastfood Friday: Koreaanse corn dogs

Eens in de zoveel tijd blok ik een paar uur tijd in mijn agenda om inspiratie op te doen. Ik surf dan langs honderden websites, pluis Pinterest helemaal uit en ga door mijn opgeslagen receptenlijstje op Instagram. Via i am a foodblog kwam ik een recept tegen voor Koreaanse Corn dogs en bij het zien van de foto’s was ik direct verliefd. Dus ja, die ging regelrecht op mijn to make lijstje.

In de beginjaren (in 2013, wow!) van Ohmyfoodness maakte ik ooit al eens Amerikaanse corndogs. Die maakte ik trouwens in ons allereerste huisje en in onze piepkleine keuken, haha. Maar deze Koreaanse Corn dogs zijn niet te vergelijken met de Amerikaanse. En ik moet bekennen: de Koreaanse variant vind ik VELEN malen lekkerder.

Ze zijn er in alle vormen, maten en met diverse ingrediënten maar ik ging voor een combinatie van knakworst en zachte Hollandse kaas. Hollandse kaas smelt namelijk heel goed waardoor je echt zo’n cheesestring kunt trekken; kijk maar naar de foto!

Het belangrijkste dat je in gedachten moet houden bij het maken van deze Koreaanse corn dogs is dat je snel moet werken. Wentel de corn dogs direct na het dippen in het beslag door de panko en leg ze daarna direct in de hete olie. Zo frituurt het krokante korstje goed om de knakworst en de kaas en voorkom je dat het beslag eraf glijdt.

Koreaanse Corn dogs worden na het frituren afgetopt met saus. Zelf gebruikte ik mayonaise en barbecuesaus, maar je zou ook mayonaise, ketchup en/of mosterd kunnen gebruiken.

koreaanse corn dogs

koreaanse corn dogs

koreaanse corn dogs

4 van 2 stemmen

Koreaanse Corn dogs

Deze Koreaanse corn dogs kun je wel onder ultiem fastfood scharen. Een halve knakworst + een blokje kaas op een stokje; voorzien van een méga krokant laagje en lekkere saus. Beter wordt het niet hoor.
Porties6 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • 6 satéprikkers
  • frituurpan of wok met olie

Ingrediënten

  • 3 hotdogs - gehalveerd
  • 6 repen Belegen kaas
  • 175 g bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • snuf zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 175 ml melk
  • 100 g panko
  • mayonaise en barbecuesaus ter garnering

Instructies

  • Verhit de frituurpan of olie naar 180℃.
  • Rijg de halve hotdogs aan een satéprikker en rijg er vervolgens een reep kaas aan.
  • Klop de bloem, kristalsuiker, zout, bakpoeder, ei en melk tot een dik beslag. Schenk het beslag in een hoog glas zodat je de prikkers er makkelijk in kunt dippen. Doe de panko in een wat dieper bord.
  • Dip de corn dogs in het beslag en wentel ze vervolgens direct door de panko.
  • Leg de Koreaanse corn dogs in de hete olie en frituur ze in 5 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Drizzle mayonaise en barbecuesaus over de corn dogs en serveer ze direct.
Gang: tussendoortje
Keuken: Koreaans
Trefwoord: corn dogs, fast food, fastfood friday, frituursnack, guilty pleasure, kaas, knakworst, krokante snack

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

koreaanse corn dogs

Join the Conversation

  1. Mayke says:

    Superleuk recept! Ga ik zeker proberen. Denk je dat dit ook in de airfryer lukt?

    1. Sabine Author says:

      Nee, met dit recept kan dat niet in verband met het vloeibare van het beslag. Je zult ze dan eerst moeten voor frituren voordat je ze in de Airfryer kunt afmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close