Deze pizza sandwich is onderdeel van het Viral TikTok eten artikel dat ik vorige week met je deelde. Toen zei ik al dat ik dit recept had geprobeerd en dat ik het recept ervoor snel met je zou delen. Nou, bij deze!
De pizza sandwich is súper simpel om te maken en ik weet zeker dat je er blij van gaat worden. In het recept van vandaag deel ik mijn favoriete toppings met je, maar ik geef je ook suggesties voor andere ideeën en vertel je hoe je de sandwich kunt maken met zelf gemaakt pizzadeeg. Zo kun je voor jezelf bepalen of je uitgebreid wilt kokkerellen of liever snel aan tafel wil.
Super simpele pizza sandwich
Zoals jullie weten hou ik van simpele gerechten en hoewel ik voorstander ben van zoveel mogelijk versie ingrediënten, vind ook ik het soms lekker om snel klaar te zijn. Voor mijn zelf gemaakte pizza sandwich gebruikte ik kant-en-klaar pizzadeeg. In dit geval had ik pizzadeeg te pakken voor een dunne, Italiaanse pizzabodem en dit zorgde er dan ook voor dat mijn pizza sandwich dun en knapperig werd.
Vond ik zelf heel lekker, maar mocht je toch meer fluffy deeg willen, kies dan voor pizzadeeg waarmee je een Amerikaanse pizzabodem maakt of maak je eigen pizzadeeg.
Het voordeel van kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken is natuurlijk dat de pizza sandwich heel snel klaar is. Vaak hoef je het deeg slechts 20 minuten in de oven te bakken en kun je het daarna beleggen met ingrediënten die jij lekker vindt.
Besprenkel het deeg in ieder geval rijkelijk met olijfolie voordat je het deeg dubbelvouwt en besprenkel daarna ook nog de bovenkant van het deeg. Op deze manier wordt het pizzadeeg niet knetterhard en krijgt het een lekker kleurtje.
Pizza sandwich maken van zelf gemaakt pizzadeeg
Wil je wat langer tijd doorbrengen in de keuken, dan kun je de pizza sandwich natuurlijk ook maken van zelf gemaakt pizzadeeg. Mijn favoriete pizzadeeg maak je als volgt:
Pizzadeeg maken
Benodigdheden
- elektrische mixer met deeghaken
- kom om in te rijzen
- warme plek in huis
Ingrediënten
- 15 g kristalsuiker
- 1 zakje instant gist – 7g
- 240 ml lauwwarm water
- 2 el olijfolie
- 2 tl zout
- 400 g patent bloem
Instructies
- Doe de suiker, gist en 50ml water in een glas. Roer goed door en laat even staan tot het begint te bruisen.
- Doe de rest van het water, de olijfolie, zout, bloem en het gistpapje in de kom van de keukenmixer en kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Vorm een bal van het deeg, vet de kom lichtjes in en dek de kom af met plasticfolie.
- Zet het deeg een uur op een warme plek om te laten rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Vanaf hier kun je het deeg verder verwerken.
Wil je dit zelfgemaakte pizzadeeg gebruiken, dan is het belangrijk dat je de bodem nog meer besprenkelt met olijfolie dan je bij kant-en-klaar deeg zou doen. Vers pizzadeeg plakt namelijk een stuk meer en het is wel de bedoeling dat je het deeg na het bakken weer open kunt vouwen.
Smeer eventueel de hele bovenkant van de pizzabodem in met olie, dan weet je zeker dat je genoeg gebruikt.
Ook het verse pizzadeeg heeft slechts 20 minuten nodig om gaar te bakken in de oven, maar voor het beste resultaat raad ik je aan om hiervoor wel een pizzasteen te gebruiken. Door het gebruiken van een pizzasteen wordt de onderkant van de pizza sandwich lekker knapperig, terwijl de bovenkant lekker luchtig blijft.
Verwarm de pizzasteen mee met de oven, zodat de steen zelf al goed warm is voordat je het deeg erop legt.
Topping-ideeën voor jouw pizza sandwich
Het fijne aan deze pizza sandwich is dat je eindeloos met de toppings kunt variëren. Zelf gebruikte ik buffelmozzarella, tomaat, pesto, rucola en balsamico-crème voor een wat frissere pizza sandwich. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! In principe kun je al onze pizza recepten gebruiken ter inspiratie voor de toppings van de pizza sandwich.
Om het je makkelijker te maken, geef ik je echter vast wat suggesties. Van deze pizza recepten denk ik dat je ze heel makkelijk kunt ombouwen naar een pizza sandwich:
- Big Mac pizza; smeer de binnenkant van het gebakken pizzadeeg in met BigMacsaus en verdeel er rul gebakken gehakt, Cheddar uitjes, augurk en sla overheen. Doe dit zodra het pizzadeeg uit de oven komt, zodat de kaas lekker kan smelten.
- Flatbread pizza met burrata & artisjok; met burrata kun je de plank niet misslaan en gegrilde artisjokharten passen er perfect bij.
- Ontbijtpizza met ei en spek; een pizza sandwich als ontbijt – ik teken ervoor hoor!
En mocht je dit nou allemaal veel te veel moeite vinden en heb je liever pizzabroodjes die nog sneller klaar zijn, probeer dan eens onze Pizzabroodjes uit de Airfryer. Ook dat is genieten hoor!
Maar nog even terugkomend op het fenomeen viral TikTok-trends: deze mag wel in het lijstje van geslaagde recepten worden bijgeschreven wat mij betreft!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Pizza sandwich
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 verpakking kant-en-klaar pizzadeeg*
- 1 el pesto
- 1 bol buffelmozzarella – in plakken
- 1 tomaat – in plakjes
- 1 handje rucola
- 1 el balsamico crème
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
- Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat en besprenkel de bovenkant rijkelijk met olijfolie.
- Vouw het pizzadeeg dubbel en besprenkel de bovenkant nog eens met olijfolie.
- Bak het pizzadeeg 20 minuten in de oven tot het goudbruin kleurt en gaar is.
- Vouw zodra het deeg uit de oven komt het deeg open en verdeel de rest van de ingrediënten over het deeg.