Ontbijtpizza met ei en spek

Vaderdag staat voor de deur lieve mensen en hoewel er op (food)blogs altijd eindeloos veel aandacht wordt besteed aan Moederdag en de bijbehorende ontbijtjes, vind ik het rond Vaderdag altijd verrassend stil. Daar moest verandering in komen vond ik en daarom deel ik deze week wat lekkere Vaderdag-foodinspiratie met je. Te beginnen met deze ontbijtpizza met ei en spek. Pizza als ontbijt ja! Als je het mij vraagt is dat sowieso een feestje en zou ik dit ook prima vinden als ontbijt op Moederdag, hahaha. Maar mocht het iets teveel van het goede zijn voor je, dan kun je de pizza natuurlijk ook prima later op de dag serveren.

Ik maakte voor dit recept mijn eigen pizzadeeg en als je zin hebt om vroeg op te staan, kun je dit op Vaderdag zelf natuurlijk ook doen. Maar je zou het deeg eventueel ook alvast een dag eerder kunnen bereiden. Zet het dan, afgedekt met plasticfolie een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je dan verder met het vormen van de pizzabodems en het bakken van de ontbijtpizza.

Omdat wij dit lekker vinden heb ik ervoor gekozen om het ei pas de laatste 5 minuten van de baktijd op de pizza te breken. Zo blijft de eidooier nog wat vloeibaarder. Mocht je meer van de hardgekookte eieren zijn, breek het ei dan de laatste 7/8 minuten van de baktijd op de pizza. De dooier zal dan hard zijn.

Met het recept dat ik zometeen met je ga delen maak je twee medium size (ong. 25 cm doorsnede) ontbijtpizza’s. Eet je met meer mensen dan zou je ook vier tot zes kleinere pizza’s kunnen maken. Of gebruik de rest van het deeg om je eigen diepvriespizza te maken voor later!

Ontbijtpizza met ei en spek

Ontbijtpizza met ei en spek

No ratings yet

Ontbijtpizza met spek & ei

Speciaal voor Vaderdag maakte ik deze ontbijtpizza met spek & ei. Begin eventueel de avond van tevoren vast met het maken van het deeg en verras je vader of partner de volgende ochtend met een verse pizza.
Porties2 medium pizza's
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Waar te bewaren in de vriezer*
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken

Ingrediënten

Pizzadeeg:

  • 350 g patent bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 7 g instant gist - 1 zakje
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 240 ml lauwwarm water

Toppings:

  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 100 g ontbijtspek - in plakjes
  • 2 eieren
  • 1 avocado - in plakjes
  • kiemgroenten - optioneel
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg bij elkaar in een kom en kneed dit met behulp van deeghaken in 10-12 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, leg het in een licht ingevette kom en laat het pizzadeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het pizzadeeg in tweeën en vorm met je handen twee ronde pizzabodems.
  • Leg de pizzabodems op de bakplaat en bestrooi ze met kaas. Verdeel ook het ontbijtspek er overheen.
  • Bak de pizza's onderin de oven in 20 - 25 minuten gaar en knapperig. Breek de eieren de laatste 5 minuten van de baktijd op de pizza's.
  • Verdeel na het bakken de avocado, kiemgroenten, peper en zout over de pizza's en serveer ze direct.

Notities

*Zie de instructies in dit artikel voor het maken van je eigen diepvriespizza. 
Gang: ontbijt
Trefwoord: avocado, eieren, ontbijt, ontbijtpizza, pizza, spek, uitgebreid ontbijt, Vaderdag, vaderdagontbijt, warm ontbijt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ontbijtpizza met ei en spek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close