10x Viral tiktok eten – 5x proberen, 5x wishlist

Ik ga het maar gewoon zeggen: TikTok, dat blijft voor mij (als millennial) toch echt een hele andere wereld. Geef mij Instagram of YouTube en ik ben helemaal in mijn element, maar op TikTok heb ik soms geen idee wat ik doe. En toch, ondanks dat ik me af en toe oud voel tussen al die nieuwe hypes, kan ik het niet laten om te kijken wat daar nu weer viral gaat.

TikTok staat namelijk ook vol verrassende (en soms ronduit bizarre) recepten. In dit artikel zet ik 10 van die viral TikTok eten-trends voor je op een rijtje. Ik heb 5 recepten geprobeerd en ik deel er 5 die op mijn wishlist staan om te maken en er een eigen twist aan te geven. Let’s go!

BigMac smash tacos

1. BigMac Smash Taco’s

Eén van de aller eerste ‘viral tiktok eten’ recepten die ik maakte, waren de BigMac Smash Taco’s. Voor deze smash taco’s duw je als het ware het gehakt op een zachte taco en dit bak je vervolgens in een pan. Zodra het gehakt dan helemaal gaar is, beleg je de taco met frisse ingrediënten. Ik koos er dus voor om een BigMac-variant te maken.

Mijn mening: dit recept is een grote hit hier in huis, de kinderen zijn er DOL op en ik vind het zelf een iets gezonder alternatief voor de McDonald’s. De smaken zijn namelijk wel echt daar. Bovendien is het super handig dat je de smash taco’s naar smaak kunt beleggen. Zo laat ik voor de kinderen de rauwe uitjes gewoon achterwege. Ideaal.

Van alle viral tiktok eten-trends, is dit absoluut een van mijn favorieten.

dubai chocolade fudge

2. Dubai chocolade (fudge)

De Dubai chocolade kun je bijna niet gemist hebben. Trendsetter Monica Geuze, echt… als zij iets lekker vindt lijkt de hele wereld het te willen, was geloof ik een van de eerste die de chocolade met knapperige binnenkant van künefe en pistachepasta proefde. Iedereen en zijn moeder heeft het inmiddels wel gehad.

Ik kan het niet laten om er dan een variatierecept op te bedenken en dat werd de dubai chocolade fudge.

Mijn mening: hier hoef ik maar weinig woorden aan te besteden: geniaal. Jep, ik ben echt dubai chocolade (fudge) fan en schaam me niet om te zeggen dat ik vol op de pistache-trendtrein mee rijd.

fetapasta met groene asperges en citroen

3. Baked feta pasta

Een van de grootste TikTok-hits van een aantal jaar geleden is de baked feta pasta: een ovenschaal vol cherry tomaatjes, een blok feta in het midden en een flinke scheut olijfolie, waarna je alles mengt met pasta. Het resultaat? Een romige, smaakvolle saus die supersnel te maken is.

Mijn mening: Ik ben dol op deze manier van snelle pasta bereiden en maakte zelf een variatie van de Fetapasta met groene asperges en doperwtjes. Heel lekker voor het voorjaar! Maar ook als ik even inspiratieloos ben of weinig tijd heb om te koken, is de baked feta pasta een TikTok-trend waar ik graag naar terug grijp.

Krokante rijstsalade

4. Krokante rijst salade

Waar we ook niet meer omheen kunnen is de krokante rijst salade, ook wel de crispy rice salad, om in TikTok termen te blijven. Hierbij kook je de rijst en deze wordt vervolgens krokant gebakken in de oven. Voeg daar een aantal frisse salade ingrediënten aan toe en je hebt een goede maaltijdsalade te pakken.

Mijn mening: Ik was skeptisch over deze viral tiktok eten-trend, maar met een goede uitvoering heb je inderdaad een lekkere rijstsalade te pakken. Waar ik bang was voor een ongare-rijst sensatie, wordt de rijst, mits je deze lang genoeg in de oven bakt, juist lekker krokant en knisperig. Erg lekker!

krokante sushi sandwich

5. Krokante sushi sandwich

De sushi sandwich is (wederom met dank aan Monica Geuze) momenteel een enorme trend op tiktok. Veel broodjeszaken verkopen ‘m nu ook kant & klaar. Een broodje gemaakt met gefrituurde sushirijst, verse zalm of garnaal, avocado en een pittig sausje. Het werd me min of meer opgedragen om dit gerecht een keer zelf te maken door mijn co-workers bij Workmode in Apeldoorn. Het heeft even geduurd, maar niet lang geleden maakte ik hem eindelijk!

Mijn mening: wat je dus niet ziet op al die TikTok-filmpjes, is dat dit gerecht niet fatsoenlijk te eten is. De eerste hap gaat nog, maar na die eerste hap valt de complete sushi sandwich uit elkaar en zit je alsnog met een vork alles bij elkaar te harken. Ja, de smaak is lekker en ja het idee is leuk. Maar ik heb toch echt liever een crispy sushi roll dan deze sandwich.

Mijn top 5 – die ik zelf nog wil maken

@moribyan

🍕 Pizza Sandwich, the only way ill be eating pizza now because im team fold! IB @Helan Shabani

♬ Oui oui oui oui – Sacha Distel

1. Pizza sandwich

Iets wat ik de laatste tijd vaker voorbij zag komen, is de pizza sandwich. Voor dit recept wordt een pizzabodem dubbelgevouwen in de oven gebakken en na het bakken gevuld met verschillende ingrediënten. Ziet er héérlijk uit en een kreet die je vaak voorbij ziet komen is: “Na deze pizza sandwich eet je NOOIT meer een gewone pizza!”. Klinkt behoorlijk veelbelovend, toch?

Spoiler alert: dit recept heb ik stiekem inmiddels zelf geprobeerd. Je vindt het recept zeer binnenkort hier op OMF.

@alfiecooks_

CARAMELISED ONION + BROWN BUTTER PASTA 🤤 what’s your go-to midweek meal? my caramelised onion + brown butter malfadine is comforting, quick to make + absolutely delicious. ideal for feeding you, friends + family. add garlic, sun dried tomatoes, cream + a few other bits, then that’s it! my full recipe can be found below – so enjoy + let me know if you give a go 👇 INGREDIENTS (serves 4) 320g pasta of choice – I used malfadine (+ pasta water) 2 large brown onions 4 garlic cloves 280g sun dried tomatoes 30g fresh parsley 100g butter (I use flora salted) 100ml cream (I use flora double) 4 tbsp nutritional yeast (I use instead of parmesan) Salt Pepper Olive oil To garnish: chilli oil, chives METHOD 1. Slice the onions into half moons. Warm a splash of olive oil in a pan on a medium high heat + melt in 2 tbsp butter. Allow to foam + brown, stirring regularly (2-3 mins). 2. Add the onions + a large pinch of salt. Cook on a medium heat, stirring regularly + adding a splash of water if sticking, until golden, softened + caramelised (at least 20 mins). 3. Mince the garlic + finely chop the sundried tomatoes. Once the onions have begun to caramelise (20 mins), add the garlic + tomatoes. Stir to combine + sauté for a further minute or two. Season with black pepper. 4. Get your pasta onto boil in salted water. 5. Pour in the cream + the nutrtitional yeast. stir well to combine. 6. Once your pasta is al dente, drain (reserving some pasta water) + add to the sauce with a ladle of pasta water. Stir + toss well to create a thick, glossy sauce. 7. Finely chop the parsley + add half to the pasta, mixing well. 8. Season to taste + serve into bowls. Finish with a drizzle of chilli oil + parsley/chives – enjoy! #caramelisedonion #pasta #easyrecipes #comfortfood #brownbutter #weeknightdinner #quickmeals

♬ Idea 22 – Gibran Alcocer

2. French Onion pasta

Of het echt een viral food trend te noemen is durf ik eigenlijk niet te zeggen, maar ik zit in ieder geval in een algoritme waarbij ik french onion pasta veelvuldig voorbij zie komen. En toegegeven: het lijkt me fantástisch comfort food voor de komende maanden. Deze ga ik dus zéker nog een keertje maken!

@abbybaffoe

I knew these wouldnt disappoint 😭🤌🏼👏🏼🙌🏼😛 MAKE THESE ASAP- ily @Logan 🥒 #cucumbersalad #cucumbers #easyrecipe

♬ original sound – Abby Baffoe

3. Komkommersalade

Sommige dingen vallen mij persoonlijk soms niet eens op omdat een recept er te eenvoudig uitziet. Dan vraag ik me af hoezo iets dergelijks viral kan gaan. Maar toch is de komkommersalade zoals je hem hierboven ziet iets waar ik niet meer omheen kon. Komkommer wordt dungesneden in een pot gedaan en vervolgens met andere ingrediënten en smaakmakers door elkaar geschud. Doet me een beetje denken aan die salad shaker die McDonald’s vroeger had.

Enfin, ik wil het wel eens proberen want iedereen is lyrisch.

4. Crispy sushi hotdog

De crispy sushi hotdog is een TikTok-sensatie die de smaken van sushi combineert met de vorm en presentatie van een hotdog. De “hotdogbroodjes” worden gemaakt van sushirijst die in een hotdogvorm wordt geperst en daarna knapperig wordt gebakken of gefrituurd. De ‘worst’ in deze hotdog wordt gemaakt van klassieke sushi-ingrediënten. Meestal wordt hiervoor krab, tonijn of zalm gebruikt, vermengd met wat mayonaise of spicy mayo. Net zoals bij een hotdog worden er toppings toegevoegd, zoals masago.

5. Corn Ribs

Corn ribs zijn maïskolven die in kwartjes worden gesneden, gekruid en gegrild of gebakken tot ze op mini-ribbetjes lijken. Ze zijn heerlijk knapperig en een perfecte plantaardige snack. Dit lijkt me leuk voor een Vega-bbq avond.

Conclusie: Is viral tikTok eten de moeite waard?

En daar heb je het – mijn eigen mini-review van populaire tiktok foodtrends. Ondanks mijn “struggles” met dit platform, is dit wel de plek waar je moet wezen voor creatieve ideeën. TikTok biedt een frisse kijk op eten, al moet ik eerlijk zeggen dat niet alles mij enthousiast maakt. Sommige dingen schreeuwen echt om een eigen twist en andere zijn puur gemaakt voor een groter bereik heb ik het idee.

Er staan er dus nog 5 op mijn wishlist voor de komende tijd. Brengen jullie even je stem uit (in een reactie hieronder) met welke ik moet beginnen?

Viral TikTok eten

Join the Conversation

  1. Carolien Bak-Stoop says:

    Helemaal niet van de tiktok generatie maar ik zou wel benieuwd zijn naar jouw invulling van hype 2,1,3,5,4,

  2. Janneke says:

    oh ja die maïs!
    5-3-2-1-4

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close