Pasta, ik ben er werkelijk waar verzot op. Maakt niet uit welke vorm, met welke saus of van welk merk: je kunt mij iedere week wel twee keer een bord dampende pasta neerzetten. Heerlijk. Nu kun je bij de meeste supermarkten alleen maar kiezen uit de standaard fusilli, penne, spaghetti, macaroni en nog een aantal varianten maar er zijn er als je goed zoekt (bij de grotere Albert Heijns bijvoorbeeld) véél meer te verkrijgen. Vandaag bespreken we eens een aantal van deze minder vaak voorkomende pastasoorten die overigens erg de moeite waar zijn om eens te proberen.

Canneloni
Canneloni is een pastasoort die je herkent aan zijn pijpvorm. Het zijn grote, ronde pijpen die veelal worden gevuld met ingrediënten, gedrenkt worden in een flinke laag saus en alvorens ze de oven ingaan bestrooit worden met kaas. Dit is dan ook een pastasoort die vooral geschikt is voor ovenpasta’s. Ziet er superlekker uit toch?

gnocchiGnocchi
Gnocchi is een term die we allemaal wel eens hebben gehoord waarschijnlijk. Het is een pastasoort die naast tarwebloem is gemaakt van aardappelen. Het smaakt dus wel wat anders dan de reguliere pastasoorten, maar dat is wel eens leuk om te proberen toch? Overigens is deze pastasoort ook makkelijk zelf te maken. Google maar eens op Gnocchi en je ziet talloze recepten verschijnen.

ConchiglieConchiglie
Een wat lastig uit te spreken naam maar eigenlijk een hartstikke bekend pastasoort. Conchiglie zijn namelijk de welbekende schelpjes die we in veel supermarkten terug zien. Deze pastasoort is in verschillende maten te verkrijgbaar, variërend van heel klein tot heel groot. Kies bijvoorbeeld voor een grote variant met een heerlijke bolognese saus en ga voor kleinere schelpjes voor een lekkere pastasalade.

nuvoleNuvole
Nuvole is een pastasoort dat me een beetje doet denken aan die kokkelchipjes. Het zijn in feite stroken tagliatelle in een kokkeltje gedraaid. Best lekker overigens, maar geen aanrader als je op zoek bent naar een stevige pasta, want dat is deze namelijk niet echt. Zelf combineer ik deze pasta best vaak met andere pastasoorten. Groot voordeel is overigens dat deze pastasoort erg snel gaar is. Bij dit recept heb ik Nuvole overigens gecombineerd met tagliatelle.

pappardellePappardelle
Een leuke variatie op de alom bekende tagliatelle is de pappardelle: lange en erg brede lintvormige pasta. Bij feestjes vind ik deze pasta er bijvoorbeeld erg chique uit zien, vooral als je het combineert met een lekkere saus en bestrooit met wat Parmezaanse kaas.

Natuurlijk bestaan er nog talloze pastasoorten die hierboven niet genoemd zijn en het liefst zou ik ze allemaal wel een keer willen proberen. Echte aanraders overigens naast degene die ik hierboven heb genoemd vind ik ook de tortellini en ravioli, lekkere gevulde pasta’s die met verschillende vullingen te verkrijgen zijn.

Voor de beste smaak ga je voor verse pasta’s, die veelal in de koelingen van de supermarkten te vinden zijn. Ben je meer op je budget aan het letten kun je gaan voor de gedroogde pasta’s die in de normale schappen liggen. Overigens kun je deze natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt!

Wat is jouw favoriete pastasoort?

Klik op de afbeeldingen voor de bronnen.

Join the Conversation

  1. Charissa says:

    Ziet er heerlijk uit..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close