Parijs: want to eat & visit

Al maanden kijken mijn moeder en ik er naar uit en morgen is het eindelijk zo ver: Paris! Voor mij wordt het de derde keer, voor mijn moeder de allereerste keer. Drie dagen staan voor ons straks in het teken van het Parijse leven met lekker eten, de stad bekijken en vooral gezellig samen zijn. Natuurlijk kom ik als foodie in Parijs niet zomaar weg met een diner bij de MacDonald’s en dus heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet: culi plekken die ik sowieso even wil bezoeken en dingen die ik sowieso wil eten. Uiteraard staat het overgrote deel van onze trip in het teken van de toeristische hotspots aangezien mijn mam die nog nooit heeft gezien, maar gelukkig loopt Parijs over van culinaire heerlijkheden en verwacht ik dat het prima te combineren valt.

To visit
Mijn to visit lijstje is vrij kort. We willen zoveel mogelijk van de stad zien en vooral omdat mam nog nooit in Parijs is geweest, zullen we weinig andere dingen doen dan alle bekende plekken bezoeken. Diverse restaurants, foodtours en andere foodie hotspots komen de volgende keer wel, voor nu staan er slechts twee dingen op mijn lijstje.

la maison du chocolatLa Maison du Chocolat
Als groot chocoladeliefhebber kan ik in Parijs niet zomaar voorbij La Maison du Chocolat lopen. Het schijnt één van de beste chocolatiers in Parijs te zijn en met meerdere vestigingen in de stad moet het niet moeilijk zijn om er een te vinden. Sowieso wil ik graag wat Parijse lekkernijen mee naar huis nemen om er thuis nog even van te kunnen genieten en wat is nou beter dan een doos bonbons?

ladureeLadurée
Al eerder gaf ik aan dat ik sowieso een doosje macarons mee moet nemen wanneer ik uit Parijs terugkom en ik ben van plan om ze te halen bij Ladurée. Sowieso wil ik deze pastry shop een keertje hebben bezocht. Mochten we geen vestiging van Ladurée tegen komen dan vind ik Pierre Hermé ook wel goed. Hah, wat een leven.

To eat
Mijn to eat lijstje is een stukje langer maar dit is dan ook een stuk makkelijker om te bewerkstelligen. Het bestaat uit typisch Franse producten en ondanks het feit dat ze helemaal niet nieuw voor me zijn, vind ik dat mam dit ook gewoon gegeten moet hebben. In Parijs.

macaronsMacarons
Heeft dit nog verdere uitleg nodig? Het meest gehypte koekje/gebakje/pastry/snackje van dit moment moet ik geproefd hebben in Parijs. En natuurlijk gaan er ook een aantal mee naar huis.

croissantsCroissants
Verse croissants bij het ontbijt. Zonder iets erop omdat ze net uit de oven komen of met een klein likje jam of smeerkaas. Jam. Bij ons hotel zit het ontbijt overigens inbegrepen dus dit zal geen lastige opgave worden.

baguette met brieBaguette met brie
Ik hou van de smalle, knisperende Franse baguettes die bij iedere bakker in de etalage staan te pronken. Hoe heerlijk is het om ’s middags ergens in een park (beetje koud misschien voor de tijd van het jaar…) of ’s avonds in de hotelkamer van een baguette te snoepen. Uiteraard met echte Franse brie en een glaasje vin. Jam!

crepesCrêpes
En tot slot de crêpes. Niet te missen natuurlijk en vrijwel op iedere straathoek verkrijgbaar. Met banaan, chocolade of gewoon plain met een beetje poedersuiker. Lekker hoor! Helemaal met de Notre Dame op de achtergrond.

Een lijstje vol lekkernijen en echte Parijse dingen. Het was niet mijn bedoeling om de komende drie dagen op de lijn te gaan letten en aangezien we niet iedere maand in Parijs zijn, heb ik besloten het er ook goed van te nemen.

Sowieso ben ik mezelf dat ook wel verschuldigd… ik heb mezelf immers opgelegd (zie punt 17 en 19 van mijn Food bucketlist voor 2013) om op iedere plek waar ik kom buiten Nederland iets typisch voor die regio/streek/stad te eten. Voor Parijs maak ik me hier in ieder geval niet zo druk om.

A bientôt! 

Join the Conversation

 1. milou |Shimmer-Pie says:

  leuk leuk! Ik ben zelf ook wel vaak in parijs geweest. Lauduree is echt heel leuk!

  Ik vind het persoonlijk altijd heel leuk om te eten in quartier latin. Geen hoogdtaand voedsel maar wel heel goedkoop (3 gangen voor 12 euro ongeveer) en midden in een wijk die savonds toto leven komt!

 2. Hester says:

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar als ik er eens kom wil ik sowieso een macaron van Ladurée! Veel plezier in Parijs met je moeder :)

 3. Anmriej says:

  Nog een tip: Franse uiensoep bij de Place du Tetre (ben naam van het restaurant kwijt maar hij zit op de hoek en is blauw/ wit). Ben al 6 keer in Parijs geweest en ga daar altijd heen voor een Franse uiensoep met Emmenthaler. YUMMY!

 4. Simone says:

  Een aantal maanden geleden was ik in Parijs voor school en ik heb echt zo’n lekkere crepe met nutella op, krijg er weer zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close