Hotspot New York: Shake Shack

Ooh New York, wat mis ik je. Eind 2012 ging ik met mijn lief drie weken naar het prachtige Amerika. Van New York vertrokken we naar Las Vegas en vandaaruit naar Los Angeles. Het was een reis om nooit te vergeten en als ik de kans zou krijgen zou ik direct op het vliegtuig stappen om er weer heen te gaan. Hoewel ik iedere stad zijn charmes vond hebben heeft New York het meest indruk op mij gemaakt en daarom wilde ik nog graag een hotspot aan jullie meegeven: Shake Shack. Een restaurantketen die je tegenwoordig niet alleen meer in New York tegenkomt maar die zelfs op diverse vliegvelden verspreid over de wereld al is gespot. En dat is alleen maar fijn!

Shake Shack

Shake Shack
Zoals ik net al vertelde is Shake Shack een restaurantketen waar je voornamelijk terecht kunt voor (overheerlijke) hamburgers maar waar je ook andere fastfood producten als patat, hotdogs en milkshakes kunt vinden. Op dit moment heeft de keten 21 restaurants in de Verenigde Staten waar je er al 9 van in New York kunt vinden. In 2004 opende de keten zijn allereerste restaurant in Madison Square Park en sindsdien is het in een rap tempo gegaan. Inmiddels is Shake Shack ook nog op een aantal internationale locaties te vinden.

In 2005 werden de burgers van Shake Shack door New York Magazine als beste beoordeeld. Die populariteit is te merken. Wanneer het mooi weer is in New York staan zowel toeristen als New Yorkers buiten rijendik te wachten om een burger te kunnen bestellen. Vaak om de burgers mee te nemen want in de toch vrij kleine restaurants is vaak nauwelijks plek om te zitten.

Shake Shack stond hoog op mijn lijst om te bezoeken toen we naar New York gingen, de ‘best burger in town’ moest ik toch echt geprobeerd hebben en daar hebben we ongeveer driekwartier voor in de rij moeten staan. Daar kreeg je echter wel een verse burger voor terug die niet zoals bij McDonald’s al in een doosje verpakt is.

Het menu
Goed, het menu.

 • De burgers

In totaal zijn er vijf verschillende burgers te bestellen bij Shake Shack, lijkt weinig maar alsnog was de keus enorm lastig te maken. Je kunt kiezen uit de: ShackBurger (cheeseburger met sla, tomaat en Shacksaus), SmokeShack (cheeseburger met applewood-smoked bacon, chilipeper en Shacksaus), ‘Shroom Burger (vegetarische burger van portobello gevuld met diverse soorten kaas, chilipeper en Shacksaus), Stack Shack (cheeseburger en shroomburger gestapeld met tomaat, sla en Shacksaus) en de Hamburger waarbij je kunt aangeven of je tomaat, sla, ui of augurk er op wilt (of natuurlijk alles). De prijzen van de burgers variëren van $3.75 tot $8.95.

 • De hotdogs

Dan heb je nog de hotdogs oftewel de Flat-Top Dogs, hier kun je kiezen uit vier varianten: Shack-cago Dog (hotdog met Rick’s Picks Shack Relish,  ui, komkommer, augurk, tomaat, selderijzout, paprika en mosterd), DogMeister (met Shack Cheddar, Amerikaanse kaassaus en gefrituurde sjalot), Hot Dog (hotdog van rundvlees zonder toppings) en Chicken Dog (worstje van kip, salie en appel). De prijzen van de hotdogs liggen tussen de $3.00 en $4.40.

 • En verder

Naast de beroemde burgers en hotdogs vinden we op het menu nog twee soorten friet (cheese fries of normale friet), tal van varianten Frozen Custard en diverse dranken. Bij Shake Shack hebben ze zelfs aan de honden gedacht. Voor onze trouwe viervoeters zijn er twee ‘gerechten’ te bestellen: Pooch-ini (hondenkoekjes met pindakaas-saus en vanille custard) en Bag O’Bones (zak met vijf hondenkoekjes).

In mijn tijd in New York heb ik alleen kunnen proeven van de burgers en die waren geweldig. Gemaakt van 100% Angus beef en enorm vers aangezien ze pas worden gemaakt op het moment dat de bestelling doorkomt en bovendien ook voorzien van de beste ingrediënten. Het zijn absoluut niet de standaard Fastfood Burgers die we hier gewend zijn en er komen (voor zover ik weet en kon proeven) geen chemische ingrediënten aan te pas.

Mocht je dus een keer een Shake Shack restaurant tegenkomen, neem de moeite om eens in de rij te staan (en van de omgeving te genieten) om vervolgens te kunnen verzwelgen in een van de heerlijke burgers. Het is ’t waard!

Een overzicht van alle Shake Shack locaties vind je hier.

shakeshack

Join the Conversation

 1. Leuke post, ik ben in 2012 met vriendlief 10 dagen in NY geweest, ik ben verliefd geworden op die stad! :)

 2. Elodie_O says:

  Ah New York <3
  Ik vond de veggie burger trouwens beter bij Scnippers dan bij Shake Shack… Maar jum, cheesy fries zijn zo heerlijk lekker!

 3. MySimplySpecial says:

  Hm dat klinkt goed! Ik wil zeker nog eens terug naar NY!

 4. Jeetje; die foto doet genoeg om mijn maagje te laten knorren!

 5. Toevallig heb ik net afgelopen woensdag weer een weekje NY geboekt. Superleuk om dan zo’n artikel te lezen. Kan ik eindelijk mijn vriend laten zien dat ik niet overdrijf als ik zeg dat de hamburgers echt superlekker zijn ;-)

  1. Sabine Author says:

   Ooh! Ik ben stiekem een beetje jaloers dat je naar New York gaat, geniet ervan!

 6. Linda says:

  Nu heb ik zin in hamburgers… En om naar New York te gaan!

 7. Weet jij toevallig uit je hoofd welke smaken milkshake er zijn?
  Alle burgers en hotdogs klinken heeeeerlijk..

 8. Ben ik even blij dat ik dit jaar weer ga. Ik ga zeker naar Shake Shack! Die hamburger die ik toen had geproefd ergens anders in NY was ook lekker, maar deze klinkt hemels! :)

 9. Marlissa says:

  Ik hou van het concept! Van de zomer ga ik weer New York en een bezoekje aan Shake Shack staat sowieso op de planning:) Misschien wel vaker dan 1x haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close