OMF… krijgt een baby! #14 | Indeling van onze commode

De weken van lijstjes afstrepen zijn begonnen merk ik. Met nog maar drie weken te gaan tot aan mijn zwangerschapsverlof komt het nu toch wel echt binnen dat ik over ongeveer twee maanden mama ben. Zowel Tim als ik vinden het beide heel bizar als we terugdenken aan de afgelopen maanden en dan vooral hoe snel de tijd is gegaan. Onze vakantie naar Italië eind augustus lijkt al zó lang geleden en toch was ik toen ‘al’ 8 weken in verwachting. Het is heel gek om te bedenken dat we inmiddels richting het einde van de eerste maand van 2017 gaan en dat ik in juli van vorig jaar erachter kwam dat we in verwachting waren. Waar blijft de tijd! Ons lijstje met dingen die we nog moesten kopen voor de komst van de baby is inmiddels zo goed als leeg. Alle grote items zijn weggestreept en heel eerlijk, als de baby nu zou komen zouden we hem in de praktijk al van alle gemakken kunnen voorzien. Mijn to-dolijstje vóór de komst van de baby is nog wel groot zat. Zo moet ik alles nog wassen, moeten de kinderwagen en het ledikantje nog worden opgemaakt en moet de vluchttas nog worden gepakt. Verder komt er ook nog wel een opruimwoede aan en moet de babykamer nog gesopt worden, maar dit alles kan in twee – drie weken gedaan zijn. In de zwangerschapsupdate van vandaag laat ik jullie in ieder geval de inhoud van onze commode zien. Ik heb gemerkt dat ik bij het inrichten van onze kast veel heb gehad aan video’s van andere mommy’s (to be) en besloot zelf dus ook te laten zien hoe de indeling van onze commode is. Nu is deze video ook puur eigenbelang want stiekem vind ik het heerlijk om af en toe de lades open te trekken en te kijken naar de spulletjes die straks door ons en onze baby gebruikt gaan worden.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Ik kreeg de afgelopen weken weer een aantal vragen en het lijkt me goed om deze nog even hier te beantwoorden, voordat vragen dubbel worden gesteld:

Trek je het nog een beetje met het opnemen van video’s e.d? Tot hoever ga je hiermee door?

Zoals ik in de bovenstaande video al aangeef wordt het fysiek nu wel wat zwaarder. Waar ik voorheen rustig 5 video’s per dag kon opnemen merk ik dat er nu echt een maximum aan zit. Ik kan niet meer de hele dag staan, moet vaker rust nemen en krijg ook echt last van mijn bekken als ik langer dan een paar uur in de keuken sta. Maar goed, video’s worden nog steeds opgenomen! Sterker nog, tijdens mijn zwangerschapsverlof staan er gewoon twee video’s per week voor jullie klaar. Daar ben ik nu dus mee bezig. Op dit moment hoef ik er nog maar 9 op te nemen, dus het einde is in zicht!

Wat ga je tijdens je zwangerschapsverlof met OhMyFoodness doen?

Op het moment dat mijn zwangerschapsverlof begint deel ik in een apart artikel nog wat ik ga doen tijdens mijn zwangerschapsverlof en wat dit voor OMF betekent. In principe zullen jullie van mijn afwezigheid niet zoveel merken, ik heb namelijk voor 13 weken vooruit gewerkt en Vivian werkt natuurlijk gewoon door.

Ben je nog steeds aan het sporten?

Ja, gelukkig wel! Helemaal aan het begin van mijn zwangerschap heb ik mezelf als doel gesteld dat ik in ieder geval tot 32 weken wilde blijven sporten. En dat is me gelukt! Wel is drie keer per week niet echt meer haalbaar voor me en merk ik dat ik langere tijd moet herstellen na een workout. Ik probeer 1 – 2 keer per week te gaan zolang het nog lukt. Overigens doe ik nog steeds aan CrossFit! Zwangerfit en/of zwemmen is niet echt iets voor mij.

Ben je al veel aangekomen?

Nee! Ik moet zeggen dat ik had verwacht veel kilo’s aan te komen omdat ik natuurlijk niet de allerslankste ben, maar met 32 weken staat de teller op +3 kg. Dus ik mag absoluut niet klagen.

Ga je na de bevalling door met updates maken maar dan over jouw leven met de baby?

Ik hoop het en ik denk het wel. Wellicht niet iedere twee weken maar af en toe zal ik vast een vlog of video plaatsen over mijn leven als moeder. Echter hebben we wel besloten dat we ons kind niet te pas en te onpas op het internet willen zetten. Natuurlijk deel ik het met jullie zodra onze zoon is geboren en zullen een paar hoogtepunten vast voorbijkomen, maar de weekoverzichten op OMF en de social media kanalen moeten gewoon lekker om food en travel blijven draaien en niet om de baby.

Goed, dat was ‘m weer voor deze week. Over twee weken ben ik er weer en deel ik de inhoud van onze vluchttas met jullie. Onze vluchttas is waarschijnlijk iets groter/uitgebreider dan normaal omdat wij van tevoren al weten dat we naar het ziekenhuis moeten op het moment dat de bevalling is begonnen. Daarnaast moeten we na de bevalling 24 – 48 uur blijven dus het inpakken van de tas vergt iets meer planning. Later meer dus!

Join the Conversation

  1. Roxanne says:

    Leuk om te zien! Wij willen zelf graag de Etos baby lijn gaan gebruiken, dus hopelijk is die fijn :) Als ik nu je video kijk denk ik, omg, ik moet nog zoveel kopen! Waarschijnlijk valt het uiteindelijk best mee haha. Heb jij zelf een bepaalde uitzetlijst als uitgangspunt gebruikt?

    1. Sabine Author says:

      In het blad Zwanger! Van Wij, jonge ouders staat een checklist die ik een beetje heb aangehouden maar ik heb ook vooral gekeken naar items die mij zelf heel handig lijken. Van die checklist heb ik ook een aantal dingen bewust niet gekocht bijvoorbeeld. Ik ben zelf gek op dekentjes dus daar heb ik er aardig wat van verzameld, meer dan op iedere checklist staat. Hetzelfde geldt voor bad(omslag)doeken, ik wikkel ons kindje liever lekker warm in plaats van dat ik hem direct weer aankleed na het badderen. En uiteindelijk valt hetgeen je nog moet kopen waarschijnlijk heel erg mee, haha. Ik had tot een paar weekjes geleden ook nog een waslijst maar dat was in twee uurtjes bijna allemaal online besteld, zo handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close