Een nacht weg met baby/dreumes, dit moet je weten

gesponsord

Ik noem mezelf altijd graag een reislustig persoon. Voor Vic werd geboren kon ik rustig twee keer per maand of minimaal eens per maand in het buitenland zitten. Mede dankzij Ohmyfoodness uiteraard, waar ik toen nog onwijs vaak voor op reis ging. Hoewel de frequentie van het reizen tegenwoordig een stuk lager is, is de wanderlust er nog steeds en probeer ik alsnog een paar keer per jaar er tussenuit te gaan. Hoe zo’n reis er dan uitziet verschilt enorm. Zoals jullie weten ben ik in september van dit jaar alleen met Vic naar Frankrijk geweest en zat ik een paar weken terug zelf nog in mijn eentje (dus zonder kind en man) in New York. Als compleet gezin weggaan vinden we ook onwijs leuk. Zo vlogen we vorig jaar voor het eerst met Vic richting Griekenland en reden we dit jaar naar Italië. Ook in Nederland zijn er meer dan genoeg plekken die leuk zijn om heen te gaan met kinderen en een nachtje weg met baby of dreumes is zeker mogelijk. Sterker nog, het kan hartstikke leuk zijn – het vergt alleen de nodige voorbereidingen. Vandaag geef ik je graag een aantal tips, dingen die je moet weten of die wellicht handig zijn als je een nacht weggaat met baby of dreumes.

ss rotterdam
De SS Rotterdam, een oud cruiseschip dat tegenwoordig dienstdoet als hotel en evenementenlocatie. Een super toffe plek om te overnachten, ook met kinderen!

Waar ga je heen?

De accommodatie die je kiest is enigszins afhankelijk van de leeftijd van je kindje. Vic is momenteel 1,5 en daarom letten we erop dat er in of rondom de accommodatie wel iets voor hem te doen is. Een speeltuin dichtbij bijvoorbeeld, kindvriendelijke kamers, animatie, een kidsclub… noem het maar op. Het cliché ‘als je kind het leuk heeft, heb jij het ook leuk’ gaat echt op. Toen Vic nog wat jonger was hoefden we hier niet zo heel erg op te letten. Zo namen we hem vorig jaar, hij was toen 9 maanden, mee naar de SS Rotterdam. Een súper toffe overnachtingsplek in Rotterdam waar je wellicht niet zo snel heen zou gaan met een dreumes/peuter, maar wat met baby prima kon. Ook voor oudere kinderen is dit hotel trouwens een dikke aanrader.

Eén tip: vraag voor de zekerheid wel of er in de kamer ruimte is voor een (bedje) zodat het kindje niet per se tussen jullie in hoeft te liggen. Wij mailden van tevoren met de SS Rotterdam om te vragen of zij vast een campingbedje op de kamer zouden kunnen zetten, dit scheelde ons namelijk een hoop gesleep!

Check voordat je een accommodatie boekt de reviews die geschreven zijn door andere gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld op Zoover. Zo kun je direct peilen hoe andere ouders over een accommodatie denken. Super waardevol.

aan tafel
Zolang Vic maar aan tafel kan zitten en te eten krijgt vindt hij alles prima. Dit was al toen hij 9 maanden was zoals op deze foto, maar nu geldt dit ook nog steeds.
tafel flesje
In het kader van verwachtingen bijstellen: ook tafels in een restaurant worden compleet gedomineerd door kinderprullaria, haha.

Sleep niet al te veel mee

Je zult ongetwijfeld een heel hoop meer zooi meenemen dan je van tevoren met z’n tweeën zou doen, maar je kunt het ook overdrijven. In de ‘ik nam een hele koffer voor mijn kind mee en slechts een handtas voor mezelf’-verhalen herken ik me niet. Ik kijk altijd naar wat Vic op een gemiddelde dag nodig heeft, aantal setjes kleding, schone luiers etc. en neem dat + een beetje extra mee. Ik zeul dus niet een heel pak luiers mee maar wel meer dan genoeg voor de tijd dat we weggaan. Zeer waarschijnlijk ga je niet naar the middle of nowhere met je kind, dus alles wat je mist kun je vast op de plek van bestemming kopen.

Verder pak ik ook echt niet zijn hele speelgoedkist in maar kies ik zijn favoriete dingen uit. Ervaring leert dat een kind in een nieuwe omgeving zoveel te zien heeft, dat hij/zij daar meer aandacht voor heeft dan voor zijn eigen speelgoed.

Neem de babyfoon mee!

Wij gebruiken thuis al maanden geen babyfoon meer maar als we een nachtje weggaan nemen we hem eigenlijk altijd wel mee. Waarom zul je je wellicht afvragen: nou, het geeft je een stuk meer vrijheid. Toen wij op de SS Rotterdam overnachtten hebben wij de babyfoon aangezet en namen we het schermpje mee naar het restaurant op het schip. Zo konden we ten alle tijden onze slapende Vic in de gaten houden en zelf rustig dineren. Mocht er dan iets zijn waren we in no-time weer op de kamer. Mocht je geen babyfoon in je bezit hebben dan kun je ervoor kiezen om een WhatsApp call of FaceTime te starten en één van de twee telefoons op de hotelkamer achter te laten. Ook zijn er verschillende babyfoon-apps waarmee je een scherm kunt maken van een andere telefoon of tablet.

op bed
Rustig chillen op bed is er dan misschien wel niet meer bij, met z’n drietjes was het ook heel gezellig.

Stel je verwachtingen bij

Wellicht de belangrijkste tip: stel je verwachtingen een beetje bij. Als je eenmaal een kindje hebt is niets meer zoals het was toen jullie nog met z’n tweeën waren, ook een nachtje weg niet. Een baby, maar ook zeker een dreumes is onvoorspelbaar. Jullie romantische weekendje weg als gezin kan maar zo in duigen vallen als de kleine in een sprongetje zit, ziek wordt of het simpelweg niet naar zijn zin heeft. Als je hier van tevoren rekening mee houdt, is het op de plek van bestemming een stuk makkelijker schakelen. Ons weekendje SS Rotterdam was achteraf heel gezellig, op het moment zelf vonden we het toch wel even ingewikkeld dat Vic absoluut niet in het campingbedje wilde slapen, de héle gang bij elkaar schreeuwde midden in de nacht en uiteindelijk twee nachten tussen ons in heeft gelegen. Een nacht/weekend weg met baby of dreumes kan maar zo hard werken zijn, ook al verwacht je dit van tevoren niet. Voor ons een goede leer voor de volgende keer, voor jou hopelijk vast een tip vooraf.

Wat wij de afgelopen 1,5 jaar met Vic hebben gemerkt is dat hij redelijk rustig is als wij dat ook zijn. Een kindje voelt op een of andere manier jouw gemoedstoestand feilloos aan dus: chill en geniet ervan!

In samenwerking met Zoover

Join the Conversation

  1. Narska says:

    Wij zijn met O&N naar SS Rotterdam geweest. Een dikke aanrader Idd! Er werken daar veel vrijwilligers, die vroeger als bemanning werkten. Ze zijn nog steeds erg trots op de boot. De verhalen, die zij vertellen…. :) die kan je echt nergens anders meer horen. Wij waren echt onder de indruk van de accommodatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close