Super Healthy Sunday: Homemade limonade

163

Tijdens onze housewarming besloot ik een grote tapkraan met fruitwater neer te zetten. Echter bleek het uiteindelijk, dankzij al het fruit dat ik erin had gemikt, net limonade te zijn. De kindjes die aanwezig waren dronken gretig van de homemade limonade, mede dankzij de leuke rode kleur dat het water had gekregen. Ik ben van mening dat de meeste kindjes al gauw (te)veel suiker binnenkrijgen en door zelf limonade te maken kun je dit suikergehalte al gauw een beetje inperken. Omdat het een vers drankje is kun je het natuurlijk niet zolang bewaren als limonadesiroop, maar ik garandeer je dat de smaak wel veel beter is, en het is natuurlijk veel gezonder. Geen kinderen in de buurt? Voor jezelf is het ook erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • komkommer
  • citroen
  • aardbeien
  • diepvriesframbozen
  • een paar liter water
  • ijsblokjes

1. Vul een grote kan met water (het liefst een die je kunt afsluiten met een deksel) en snijd de aardbeien in grove stukken, de citroen in plakjes en de komkommer in partjes. Doe de aardbeien, de citroen en de komkommer in het water.

2. Voeg ook een hoeveelheid aan diepvriesframbozen toe. Het nadeel van frambozen uit de diepvries is dat ze hun kleur verliezen en er daarna niet zo lekker meer uitziet. Dit zorgt er echt er wel voor dat het water de rode kleur krijgt die het op de foto’s heeft. Wil je dit niet en wil je toch echt graag fruitwater hebben, gebruik dan verse frambozen.

3. Zet de kan in de koelkast en voeg de ijsblokjes voor het serveren aan de limonade toe. Op deze manier is ‘ie lekker koud.

Je kunt je wellicht voorstellen dat de kan die ik op de foto’s laat zien niet in de koelkast paste, deze heb ik met de luchtdichte deksel afgesloten en gewoon buiten de koelkast laten staan tot de volgende dag. Op de dag van de housewarming voegde ik anderhalf uur van te voren een lading ijsblokjes toe zodat de limonade alsnog lekker koud zou zijn.

Merk je dat de limonade bijna op is? Op dezelfde of volgende dag kun je prima water bijvullen. Houd het fruit wel goed in de gaten, dit blijft natuurlijk niet eeuwig goed. Ik raad je aan het fruit niet langer te gebruiken dan drie dagen.

homemade limonade

homemade limonade

Join the Conversation

  1. Dit ga ik zo gelijk maken, heerlihk!

  2. Wat een mooi idee! En die tap is echt geweldig, waar vind je die?

    Xoxo

    1. Tegenwoordig verkopen heel veel winkels zo’n tapkraan. Die van mij komt van Xenos.

  3. Chantal says:

    Lekker! Vraagje, waar heb jij jouw tap vandaan? Vind hem erg mooi!

    1. Deze komt van Xenos! :)

  4. Ziet er heerlijk verkoelend uit! Waar koop je zo’n tapkan?

    1. Heel veel winkels verkopen het tegenwoordig, dit exemplaar kocht ik bij Xenos.

  5. Ziet er zo lekker uit! Grappig dat de kinderen op de kleur afgaan. En er zit zelfs geen suiker in!

  6. Dat ziet er echt gezellig en gezond uit!snel ook eens proberen!

  7. Ziet er lekker uit!

  8. Lekker en erg leuk die tapkraan!

  9. Onwijs leuk met die tap! Dat is ook makkelijker dan ‘schenken’ met al dat fruit erin.

  10. Ik heb m inmiddels gevonden! De glazen tapkan koop je voor 10 euro bij Xenos ;-)

  11. Mmmm, goed idee! Ik heb geen frambozen in huis, dus dan maar zonder voor nu

  12. Ik heb ‘m voor vandaag met dit warme weer ook maar even gemaakt! Ideaal om mee te nemen naar het strand! :D

  13. Ik ga het nu maken, lekker met dit hete weer

  14. Camille De Grieve says:

    heb ze net gemaakt maar ze heeft geen smaak, nochtans alles gedaan zoals het moest

    1. Je moet de ingrediënten wel even laten intrekken he, heb je dat gedaan? Als je de limonade direct drinkt zit er nog geen smaak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close