Pasta pistou met geitenkaas en gemarineerde tomaatjes

Toen ik al een paar jaar in Deventer woonde, bedacht ik voor het gemak een deeltijdstudie te gaan volgen in Breda. Dit betekende dat ik flink wat kilometers maakte en in combinatie met lessen in de avonduren, moest ik zorgen voor een diner to go. Dus op de donderdagavond dat ik les had, at ik regelmatig deze makkelijke pasta pistou met geitenkaas. Voor mij op dat moment mijn avondeten maar hij is ook heel lekker als lunch, als bbq bijgerecht of voor een picknick.

De gemarineerde tomaatjes zijn samen met de verse geitenkaas heel smaakvol en de pistou (pesto zonder pijnboompitjes en in dit geval ook zonder parmezaan of pecorino) is in een handomdraai gemaakt dus deze hele pasta staat zo op tafel!

Wat heb je nodig? (voor 3-4 personen)

  • 250 gr penne
  • 1 plantje basilicum (ong. 30 gram)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 100 gr. verse geitenkaas (President)
  • 1 bakje (120 gr) gemarineerde tomaatjes

1. Breng water aan de kook en kook de penne gaar. Ondertussen maak je de pistou.

2. Voor de pistou haal je alle blaadjes van het basilicum plantje en pureer je deze samen met de olijfolie en knoflook tot een puree. Gebruik hiervoor een staafmixer.

3. Als de penne gaar is, giet je deze af en spoel af met koud water. Roer de pistou er doorheen.

4. Snijd de gemarineerde tomaatjes in kleine stukjes en roer ook door de pasta.

5. Als laatste brokkel je de geitenkaas over de pastasalade heen.

OMF_Vivian_PastaPistou

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit! En wauw, wat een prachtige foto’s ook :)

    1. Dank! :-)

  2. oeh, dat ziet er echt heerlijk uit! Knap dat je altijd inspiratie hebt voor nieuwe recepten ;-)

  3. Dit maak ik ook vaker, écht heerlijk! Ik voeg alleen nog handje rucola toe, dat maakt het net wat meer af :)

    1. Ja! Kan er inderdaad erg goed bij.

  4. Waar vind ik gemarineerde tomaatjes?

    1. Dag Gera,

      Deze vind je in de koeling, in de buurt van olijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close