Gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ

Ik vroeg jullie een tijdje geleden naar verzoekjes voor recepten tijdens de zomermaanden. Er kwam ontzéttend veel binnen, maar echt ongelofelijk veel – ik had er bijna de hele zomer wel mee kunnen vullen haha. Eén van de dingen die regelmatig voorbij kwam was het verzoek om vegetarische gerechten van de barbecue, gecombineerd met groenten van de barbecue. Ik geloof dat jullie wel een beetje klaar zijn met de standaard gegrilde aubergine, courgette en gepofte aardappels – of niet? Komt goed uit, voor mij was het namelijk een mooie uitdaging en ik heb een aantal heerlijke barbecuegerechten ontwikkeld die jullie in de komende maanden voorbij gaan zien komen. Zo ook deze gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ.

In plaats van vlees gebruikte ik plakken bloemkool die ik heb voorzien van een lekkere marinade en vervolgens heb gegrild op het grillrooster. Het is niet nodig om de bloemkool voor te koken, hij wordt vanzelf wel gaar tijdens het grillen namelijk. En juist met deze ‘steaks’ wil je nog wel een beetje bite houden.

Zorg ervoor dat je een bloemkool koopt die een beetje flink van formaat is. Fatsoenlijke plakken kun je namelijk alleen uit het middelste deel van de bloemkool snijden, de roosjes aan de buitenkant zitten namelijk niet goed vast aan de stam waardoor de plakken uit elkaar zullen vallen. De bloemkoolroosjes die je overhoudt na het snijden gooi je natuurlijk niet weg, die kun je gebruiken voor bijvoorbeeld deze heerlijke sweet & smokey bloemkool of voor een salade met gebakken bloemkool, broccoli en zalm.

De bloemkoolsteak is het lekkerst als je hem direct serveert hoewel afgekoeld de smaken ook nog heel goed doorkomen. Reserveer een plekje op de grill naast je vlees/vis of vegaproducten; in 10 minuten heb je de bloemkool gegrild.

Gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ

Gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ

No ratings yet

Gegrilde bloemkoolsteaks van de BBQ

Mocht je eens willen variëren met groenten op de barbecue, dan zijn deze bloemkoolsteaks echt een aanrader. De marinade is waanzinnig lekker en het grillen van de bloemkool is zo gepiept. Zorg ervoor dat de steaks nog een beetje bite hebben, dan zijn ze het lekkerst.
Porties2 'steaks'
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • barbecue

Ingrediënten

  • 2 dikke plakken bloemkool - ong. 1,5 cm dik
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • citroensap
  • verse peterselie - fijngesneden

Instructies

  • Roer de olijfolie, sojasaus, knoflook, uienpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout door elkaar en wrijf hier de plakken bloemkool mee in.
  • Leg de plakken bloemkool op de barbecue en grill ze boven de kolen ong. 5 minuten aan beide kanten tot ze zachter worden en lichtbruin kleuren.
  • Leg de bloemkoolsteaks op een bord en besprenkel ze met citroensap en verse peterselie. Serveer direct.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bbq, bloemkool, bloemkoolsteak, gegrilde groenten, geroosterde bloemkool, groenten, philly cheesesteak, plantaardig, vegan, veganistisch, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ

Join the Conversation

  1. Nicolet says:

    Restjes zijn ook geschikt om bloemkoolrijst mee te maken, daar kan je dan ook weer van alles mee doen!

    1. Zeker waar! Daar hebben we ook al veel leuke recepten voor op OMF staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close