American Pancakes met verse aardbeien

Ik plaatste al eens eerder een recept voor American Pancakes online, eentje die ik maakte met zelfrijzend bakmeel. Nog altijd vind ik het lekker om zo af en toe pannenkoekjes voor mezelf (en voor de Mr.) als ontbijt te maken en onlangs deed ik het weer, maar nu gebruikte ik bloem en bakpoeder. Wonderbaarlijk genoeg werden de pannenkoekjes hier nóg luchter en dikker van en dus deel ik dit recept ook nog maar een keer met jullie. Voor als je liever dikke/fluffy pannenkoekjes hebt dan de iets dunnere/stevigere variant. Ik serveerde deze American Pancakes met verse aardbeien, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt en perfect om de dag mee te beginnen!

american pancakes met verse aardbeien

Wat heb je nodig? (6 stuks van ± 10 cm doorsnee)

 • 140 gram bloem
 • 2 theelepels (niet afgestreken) bakpoeder
 • 250 ml melk
 • 2 eieren
 • 1 bakje verse aardbeien

1. Meng de bloem met het bakpoeder, de melk en de eieren goed door elkaar tot je een egaal beslag hebt. Je zult nu al merken dat het beslag ontzettend luchtig is.

2. Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en schep hier een soeplepel beslag in. Terwijl de onderkant van de American Pancakes bruin kleurt zul je het beslag zien ‘oppoffen’, zo luchtig en dik worden de pannenkoekjes dus.

3. Flip de pannenkoek om wanneer de onderkant bruin is en herhaal het proces voor de andere kant.

4. Serveer de pannenkoekjes op een stapel met naar smaak een beetje stroop of witte basterdsuiker.

5. Breng de aardbeien op smaak met een klein beetje kristalsuiker en serveer ze in een schaaltje of over de pannenkoeken.

Gegarandeerd een van de beste manieren om een luie zondag mee te beginnen!

american pancakes met verse aardbeien

american pancakes met verse aardbeien

Join the Conversation

 1. Nuria says:

  Mmmm, i love american pancakes!

 2. Patricia says:

  Hmm, klinkt lekker! Heb nog nooit american pancakes gemaakt, dus het proberen een keer waard..

 3. MySimplySpecial says:

  Oh lekker!!

 4. Joyce says:

  Lijkt me heerlijk!

 5. Sheela says:

  Deze ga ik opslaan, lekkerr :)

 6. Bente says:

  Hmmm lekker! Ik krijg spontaan zin om te ontbijten! Heb alle ingredienten sowieso in huis en morgenochtend de tijd dus ik ga dit recept morgen denk ik proberen :)

 7. Debbie says:

  Heerlijk zeg.

 8. Net op als soort ontbijt echt heeeeeeerlijk was het.
  Had het nog nooit gehad maar het smaakt een beetje naar poffertjes en pannekoeken. En ik vind het eigenlijk ook makkelijker te maken als pannekoeken dus ik denk dat ik dit recept nog heel vaak ga maken. :D

  1. Sabine Author says:

   Lekker he? Leuk om te horen dat ze bij jou ook zo in de smaak vielen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close