Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

gesponsord

Mosselen eten in Januari? En dan nog wel Mosselen op Spaanse wijze? Het kan! Wat veel mensen niet weten is dat het Zeeuws mosselseizoen van juli tot april loopt. Dit betekent dus dat je maar liefst 9 maanden in het jaar kunt genieten van de meest verse mosselen. Fijn toch? Dus we gaan vandaag aan de slag met een recept voor Spaanse mosselen. Echt super lekker!

Spaanse mosselen recept

Ik ben gék op mosselen, in alle vormen, maten en varianten. Of ik de mosselen nou op klassieke wijze bereid of in de oven gratineer, ik schuif zo een heel bord naar binnen. Gelukkig voor mij is vriendlief Tim er ook dol op en dat betekent dat er regelmatig een pan mosselen op tafel staat in het seizoen. Wel vind ik het leuk om er af en toe mee te variëren. Dus zo kwam ik op deze mosselen op Spaanse wijze! Echt onwijs lekker. Het bordje is mooi kleurrijk door de rode paprika, tomaten en chorizo.

Gewoon lekker eten die mosselen, het kan dus tot April! Ideaal voor in het weekend! Twijfel je hoe je mosselen moet koken? Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven. Kan niet mis gaan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Mossel Maaltijdbox

Alle ingrediënten voor d

Spaanse mosselen recept

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 453212164 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 453212164 1
No ratings yet

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 150 gr mix van ui en bleekselderij grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 50 gr chorizo grof gesneden
  • 1 kg Zeeuwse mosselen gewassen en schoongemaakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika grof gesneden
  • 2 tomaten grof gesneden

Instructies

  • Smelt de boter in een mossel- of hapjespan.
  • Voeg de grof gesneden ui, bleekselderij, de knoflook, laurierblaadjes, tijm en chorizo aan de gesmolten boter toe. Doe ook de cayennepeper vast in de pan. Bak het geheel tot de ui glazig wordt.
  • Doe vervolgens de Zeeuwse mosselen in de pan. Schenk de witte wijn over de mosselen en voeg de paprika en tomaten toe.
  • Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en stoof de mosselen nu in zo'n 5 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen tussentijds een keer door om ervoor te zorgen dat alle mosselen openen.

Notities

*Mocht je het lekker vinden dan kun je deze Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze serveren met bijvoorbeeld pasta of brood. Liever niet zoveel koolhydraten in januari en februari? Eet ze dan gewoon zo. 1kg voor 2 personen is voldoende om vol van te zitten. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close