Marokkaanse Groentestoof met Kruidencouscous

625

Wat doe je als je je groentelade vól groenten hebt liggen? Als foodblogger zijnde mag ik nog wel eens verspakketten ontvangen en het is niet zelden dat deze bomvol verse groenten zitten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms is het zo’n overkill dat ik gewoon niet weet waar ik heen moet met al dat lekkers. Laatst was het weer zover en uiteindelijk maakte ik met een handvol van mijn favoriete groenten een waanzinnig lekkere Marokkaanse Groentestoof. Zonder recept of voorkennis dook ik de keuken in en mikte ik alles wat ik lekker vond in de Creuset. Het resultaat was vele malen beter dan ik had gedacht of gehoopt. Zeker in combinatie met de Kruidencouscous die ik erbij deed vond vooral ik (Tim mistte uiteraard het vlees) dit gerecht een absolute hit. Gebruik voor dit gerecht vooral groenten die jij nog hebt liggen trouwens, ben je daar ook weer vanaf!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 ½ eetlepel ras el hanout
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olie in een braadpan aan. Voeg het kaneelstokje toe en schep even om.

2. Snijd de aubergine, courgette en champignons grof. Voeg deze bij de ui en de knoflook en bak een paar minuten mee.

3. Doe de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en breng op smaak met komijn, ras el hanout en peper en zout.

4. Breng de groentestoof aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de groentestoof 15 minuten zachtjes doorkoken.

5. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sprenkel er vervolgens een beetje citroensap overheen en schep er koriander, peterselie, bieslook en/of andere verse kruiden naar wens doorheen.

6. Schep de couscous in een diep bord en schep hier de groentestoof overheen. Garneer met koriander of verse peterselie.

Marokkaanse groentestoof

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Marokkaanse groentestoof met kruidencouscous

Join the Conversation

  1. Okee ik weet wat ik vanavond ga eten! Heerlijk al die kruiden, heb er nu al zin in haha!

  2. Wat een slim idee om met al die groentes te doen!

  3. Dat ziet er echt heerlijk uit!

  4. Mirjam says:

    Jammm, lijkt op wat ik regelmatig maak! Maar dan gooi ik er nog een blik kikkererwten bij. Echt heerlijk!

    1. Dat is ook lekker ja! Die had ik alleen niet in huis, haha.

  5. Danique says:

    Klinkt heerlijk! Is het ook mogelijk met kaneel uit een potje in plaats van een stokje?

    1. Ja hoor, dat kan prima. Wel even goed proeven als je wat hebt toegevoegd. Ik denk dat je aan een theelepeltje al wel genoeg hebt :)

  6. Ziet er erg lekker uit! Waar kan je ras el hanout kopen? Dit is eerlijke gezegd de eerste keer dat ik dit hoor haha

    1. Gewoon in de supermarkt tegenwoordig! Jonnie Boer heeft onder andere de kruiden in het assortiment (verkrijgbaar bij Jumbo en AH).

  7. Toevallig afgelopen weekend een tajine gekocht. Lijkt mij een heerlijk gerecht om in te bereiden!

    1. Oh ja, dat kan heel goed!

  8. esther says:

    Dit lijkt me ook heerlijk voor in de slow cooker, ik ga ’t proberen!

  9. Ik heb deze groentestoof afgelopen weekend gemaakt en m’n lief en ik hebben er van gesmuld!

    Thnx voor dit heerlijke recept.

    1. Yaay, goed om te horen! :D

  10. Inger says:

    Hmm lekker,,, kruiden inderdaad 1 EETlepel (dus geen theelepel?)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close