Frisse Thaise salade

Deze frisse thaise salade heb ik gemaakt als makkelijk bijgerecht voor de snelle zalmspiesjes van laatst. Erg veel zin in noedels of rijst had ik niet en om er nu brood bij te eten vond ik ook niet zo’n sterk idee.

Aan de slag met een Thaise salade dus maar en om het passend te maken besloot ik eens te experimenteren met een Aziatische salade. En uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt met salades, maar ik had zin in een eenvoudige maaltijd en dus ook in een simpele salade.

Met een aantal groenten en een pittige dressing kom je al een heel eind en tover je in no-time een frisse Thaise salade op tafel. De onderstaande vonden wij zelf erg goed gelukt, ook al stelt ‘ie eigenlijk niet zoveel voor.

Wat heb je nodig?

 • peultjes
 • taugé
 • rode ui
 • komkommer
 • sesamzaadjes

dressing:

 • sojasaus (1 eetlepel)
 • sesamolie (1 theelepel)
 • vissaus (paar druppels)
 • limoensap (paar druppels)
 • rode peper (een halve)

1. Kook de peultjes beetgaar, snijd de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in lange dunne reepjes. Meng alle groenten inclusief de taugé door elkaar.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, het komt hier aan op goed proeven. Achter de ingrediënten zie je hoeveel ik zelf heb gebruikt. Dit was vrij pittig en ruim voldoende voor twee personen. Maar nogmaals: proef, want wellicht vind jij een extreem pittige dressing wel lekker of vind je de smaak van vissaus te sterk.

3. Schep de dressing over de groenten en strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade. Voor wat extra smaak kun je de sesamzaadjes ook nog roosteren in een droge koekenpan.

Zin in nog meer Aziatische recepten? Op deze pagina hebben wij alle Aziatische recepten die op OMF staan voor je verzameld.

Thaise salade

Join the Conversation

 1. MMM, lijkt mij lekker!

 2. Lijkt me lekker, ik ben dol op de Thaise keuken!

 3. Heel goed idee voor bij de zalm! Die combi ga ik eens proberen!

 4. Lijkt me lekker maar ik mis de verhouding peultjes,taugé,komkommer,rode ui!

  1. Dat is echt een beetje op smaak, daar zijn geen ‘regels’ voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close