Frisse Thaise salade

Deze frisse Thaise salade heb ik gemaakt als makkelijk bijgerecht voor de snelle zalmspiesjes van laatst. Erg veel zin in noedels of rijst had ik niet en om er nu brood bij te eten vond ik ook niet zo’n sterk idee. Het werd dus een frisse Thaise salade en ik had zin in een knapperige, licht pittige salade die makkelijk en snel klaar is. Een experiment, want ik heb nog niet heel vaak een Thaise salade gemaakt. Maar ik vind het gelukt! De salade is gemaakt met knapperige groenten, zachte glasnoedels en de pittige, zoetzure dressing.

Aziatische salades

Zoals jullie wellicht al weten ben ik gek op Aziatisch eten en staat OMF vol met Aziatische recepten. Veel Aziatische salades staan er echter nog niet op! Wel tip ik graag nog mijn Aziatische biefstuksalade. Een kleurrijke mix van knapperige groenten zoals komkommer, rode ui, paprika en gemengde sla, samen met zachte avocado en verse kruiden zoals koriander en munt. De dressing, op smaak gebracht met limoensap, vissaus en chilipeper, voegt een pittige en verfrissende kick toe aan het gerecht. Tot slot wordt de salade gegarneerd met geroosterde pinda’s en sesamzaadjes voor extra crunch en smaak.

En nog een andere lekkere Aziatische salade is mijn zoutzure komkommersalade. Dat is een eenvoudig, verfrissend en smaakvol gerecht dat perfect is als bijgerecht of als lichte snack. Door de marinade van azijn, honing en mirin krijgen ze een heerlijk zoetzure smaak. Ik laat ze daarna nog even in de koelkast staan zodat ze lekker knapperig worden.

Nu heb ik daar nog een frisse Thaise salade aan toegevoegd! De salade is licht verteerbaar, perfect voor een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd. Het is snel en eenvoudig te maken, zit boordevol verse ingrediënten en smaakt verrukkelijk. Het lekkerste aan deze salade vind ik de knapperige groenten in combinatie met pittige, zoetzure dressing. Je kunt hem serveren in combinatie met een stuk vis of vlees bereidt op Aziatische wijze. Met een aantal groenten en een pittige dressing kom je al een heel eind en tover je in no-time een frisse Thaise salade op tafel.

Varieer en experimenteer, maak je eigen frisse Thaise salade!

Het leuke aan salades is dat je eindeloos kunt variëren en experimenteren met ingrediënten. Heb je nog wat restjes groenten in de koelkast liggen? Gooi ze er gerust bij! Ook kun je de salade naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld extra kruiden toe te voegen of de dressing wat pittiger te maken. Denk aan verse kruiden zoals koriander, munt of Thaise basilicum. Wil je ‘m iets pittiger maken? Dan vind ik chilipepers vaak heel lekker om te gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer je eigen unieke versie van deze frisse Thaise salade.

Ben je nog niet zo bekend met Aziatische sauzen? Dan vind ik dit een handig artikel. Ze beschrijven hier de 10 meest gebruikte Aziatische sauzen en waar je ze voor gebruikt.

Conclusie: een must-try recept!

Kortom, deze frisse Thaise salade is absoluut een must-try recept voor alle liefhebbers van Aziatisch eten.

Heb je dit recept uitgeprobeerd? Laat me weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Ik ben altijd benieuwd naar jullie feedback en variaties!

Wat heb je nodig?

 • peultjes
 • taugé
 • rode ui
 • komkommer
 • sesamzaadjes

dressing:

 • sojasaus (1 eetlepel)
 • sesamolie (1 theelepel)
 • vissaus (paar druppels)
 • limoensap (paar druppels)
 • rode peper (een halve)

1. Kook de peultjes beetgaar, snijd de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in lange dunne reepjes. Meng alle groenten inclusief de taugé door elkaar.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, het komt hier aan op goed proeven. Achter de ingrediënten zie je hoeveel ik zelf heb gebruikt. Dit was vrij pittig en ruim voldoende voor twee personen. Maar nogmaals: proef, want wellicht vind jij een extreem pittige dressing wel lekker of vind je de smaak van vissaus te sterk.

3. Schep de dressing over de groenten en strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade. Voor wat extra smaak kun je de sesamzaadjes ook nog roosteren in een droge koekenpan.

Zin in nog meer Aziatische recepten? Op deze pagina hebben wij alle Aziatische recepten die op OMF staan voor je verzameld.

Frisse Thaise salade

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat lijkt me lekker!

 2. Frances says:

  MMM, lijkt mij lekker!

 3. Thessa says:

  Lijkt me lekker, ik ben dol op de Thaise keuken!

 4. Denise says:

  Heel goed idee voor bij de zalm! Die combi ga ik eens proberen!

 5. Lijkt me lekker maar ik mis de verhouding peultjes,taugé,komkommer,rode ui!

  1. Sabine Author says:

   Dat is echt een beetje op smaak, daar zijn geen ‘regels’ voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close