Fastfood Friday: Gevulde aardappelbitterballen

661

Deze gevulde aardappelbitterballen zijn een leuk alternatief op de standaard aardappelkroketjes die in veel huishoudens op tafel komen deze Kerst. Ik deelde eerder op OMF al het recept voor aardappelkroketjes maar stiekem vind ik deze aardappelbitterballen nog net iets lekkerder. Je maakt ze op een vergelijkbare manier klaar al vulde ik deze ballen met een blokje kaas. Door de warmte van de hete olie smelt deze kaas waardoor iedere bitterbal weer opnieuw een verrassing is om te eten. Zo ongelofelijk lekker en wat mij betreft een goed bijgerecht voor het kerstdiner. Ook fijn: de aardappelbitterballen kun je van tevoren al voorbereiden. Volg het recept tot aan het frituren en vries de gepaneerde bitterballen in. Mik ze op de dag van serveren vanuit de diepvries de hete olie in en bak ze goudbruin en van binnen warm. Hêndig!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gevulde aardappelbitterballen

Gevulde aardappelbitterballen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gevulde aardappelbitterballen

0 van 0 stemmen

Fastfood Friday: Gevulde aardappelbitterballen

Porties24 stuks

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappelen - geschild en in stukken gesneden
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 150 gr oude kaas - in kleine blokjes
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 75 gr paneermeel

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20-25 minuten helemaal zacht.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Eventueel kun je ook een pureeknijper gebruiken.
  • Voeg de melk, mosterd, paprikapoeder, ei en peper en zout aan de aardappelpuree toe en roer goed door. Laat de aardappelpuree helemaal afkoelen.
  • Verwarm de frituurpan of olie in een wokpan naar 180 - 190°C.
  • Maak je handen licht vochtig en vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal van de aardappelpuree.
  • Druk in ieder bolletje aardappelpuree een blokje oude kaas.
  • Wentel de aardappelbitterballen door de bloem, losgeklopte eieren en vervolgens door de paneermeel.
  • Frituur de aardappelbitterballen in zo'n 5 minuten goudbruin en krokant.

Join the Conversation

  1. JH Peters says:

    Wij zouden graag willen weten of deze ook met de airfryer bereid kunnen worden.
    Zo ja, welke temperatuur dienen wij dan te gebruiken, en wat is dan de bijbehorende airfryertijd? Kan dat in 1 ‘bakgang’ of zijn dat, net als bij de frites die wij zelf bereiden, 2 ‘bakgangen’ (frites: eerst 10 minuten op 120 graden, en vervolgens 22 minuten op 180 graden). Dienen de bitterballen, voordat ze in de airfryer gaan, ‘ingesmeerd’ te worden met bijvoorbeeld arachide-olie? Dit doen wij bij het bereiden van de frites tussen de 1e en 2e bakgang.

    In zijn algemeenheid zou het fijn zijn om bij de recepten ook tekst of een icoontje te plaatsen, of het gerecht met een airfryer bereid kan worden (en zo ja, wat de bijbehorende tijden/temperaturen zijn).

    1. Ik denk niet dat deze aardappelbitterballen zich goed lenen om te bereiden in de Airfryer. Het zijn niet hele stevige bitterballen en juist het frituren zorgt ervoor dat ze dit wel worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close