- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20-25 minuten helemaal zacht. 
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Eventueel kun je ook een pureeknijper gebruiken. 
- Voeg de melk, mosterd, paprikapoeder, ei en peper en zout aan de aardappelpuree toe en roer goed door. Laat de aardappelpuree helemaal afkoelen. 
- Verwarm de frituurpan of olie in een wokpan naar 180 - 190°C. 
- Maak je handen licht vochtig en vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal van de aardappelpuree. 
- Druk in ieder bolletje aardappelpuree een blokje oude kaas. 
- Wentel de aardappelbitterballen door de bloem, losgeklopte eieren en vervolgens door de paneermeel. 
- Frituur de aardappelbitterballen in zo'n 5 minuten goudbruin en krokant.