Fastfood Friday: McFlurry M&M’s

Ongetwijfeld het meest bekende dessert bij de McDonald’s is de McFlurry. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook al dol op ben sinds het in ’t assortiment is. Het leuke van de McFlurry is dat ze in ieder land ook andere varianten hebben. Zo heb ik in Rome ooit eens een McFlurry met brownie gegeten (goddelijk) en in de VS een met Oreo’s. Hier in Nederland is de McFlurry M&M’s toch wel de meest gegeten variant en deze heb ik nu zelf gemaakt! Helemaal niet moeilijk en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.

mcflurry M&M's

Wat heb je nodig? (2 – 3 McFlurry’s)

 • 500 gram slagroomijs
 • 4 eetlepels halfvolle melk
 • 7 uitdeelzakjes M&M’s

1. Haal het ijs op tijd uit de vriezer om het wat zachter te maken. Je kunt met de McFlurry aan de slag zodra het ijs te roeren is, maar laat het niet helemaal smelten!

2. Voeg de melk toe aan het ijs, dit zorgt ervoor dat je de structuur van het ijs goed krijgt. McFlurry ijs heeft meer iets weg van softijs dan van zacht geworden schepijs, dus die melk hoort er wel echt bij. Roer goed door tot je de gewenste dikte hebt. Net zoals met de echte McFlurry smelt het ijs snel, dus wacht niet te lang met serveren!

3. Sla de M&M’s fijn met een deegroller en roer de inhoud van zes zakjes goed door het ijs.

4. Verdeel het ijs met de M&M’s over twee of drie schaaltjes en strooi er tot slot nog de gecrushte inhoud van het zevende zakje M&M’s overheen.

En zo makkelijk is het, stelt helemaal niets voor toch? En neem van mij aan dat dit recept heel dicht in de buurt komt van het origineel. Ik gebruikte zelf goedkoop slagroomijs van de Lidl en dat vond ik prima, maar je kunt natuurlijk slagroomijs van ieder merk gebruiken.

Overigens kun je dit recept voor alle McFlurry’s gebruiken. Voor de McFlurry KitKat gebruik je gecrushte KitKat’s en een beetje karamelsaus en voor de McFlurry Twix chocoladebolletjes, karamelblokjes en karamelsaus.

Met een paar minuten werk en een drietal ingrediënten bespaar je je in ieder geval een ritje naar de McDonald’s!

mcflurry M&M's

mcflurry M&M's

Join the Conversation

 1. Nuria says:

  Mmm, yumm!

 2. Marita says:

  Ben gek op ijs! De McFlurry M&M is bij mij ook favoriet.
  Ik zie je trouwens al helemaal tekeer gaan me je deegroller! :)

 3. Hanne says:

  Wauw dat ziet er echt overheerlijk uit zeg!

 4. Joyce says:

  Lekkerrr! Moet ik zeker eens proberen.

 5. MySimplySpecial says:

  Ik heb het pas voor het eerst in jaren weer eens gegeten. Blijft lekker!

 6. Josianne says:

  Hmmmm, de Mcflurry M&M’s vind ik echt het lekkerste, dus dit ga ik snel maken :)

 7. Annebelle says:

  Wow, leuk zeg! Ik kan namelijk nooit de M&M McFlurry eten, omdat ik die pinda’s niet lust.

 8. Roxanne says:

  Stom dat het eigenlijk zo makkelijk is haha ;)

 9. Marije says:

  Hmmmm :-)

 10. nikki says:

  Hoeveel gram is 7 zakjes m en m’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close