No bake mango kwarktaart repen

Kwarktaarten vind ik perfèct voor het warme weer en deze no bake mango kwarktaart repen, een hele mond vol ja, zijn helemaal een feestje. Super simpel om te maken, ze smaken héérlijk fris en zien er ook nog eens zonnig uit. Ik strooide een heel klein beetje geraspte kokos over de repen heen, voor een nog lekkerdere smaak en een minder steriel uiterlijk.

Het beste van alles: de mango kwarktaart repen zijn ook nog eens relatief gezond. Ik vind de term ‘gezond’ in relatie tot eten altijd een beetje lastig, want ieder lijf is anders, ieder heeft zo zijn/haar behoeften en dus beoordeeld iedereen een gerecht ook op een andere manier. Maar voor mij vallen ze wel onder de noemer gezond snoepen.

Deze kwarktaart repen zijn namelijk gemaakt met een bodem van volkoren muesli en een vulling van magere kwark. Ik kon hem daardoor, zo midden in mijn NewFysic traject, zonder al teveel te cheaten, lekker eten.

mango bars

No bake mango repen

Op warme dagen moet ik er niet aan denken om de oven te hebben loeien, dus dat ik no bake mango repen wilde maken stond al gauw vast. Het heerlijke aan no bake recepten is bovendien ook dat je er vaak maar weinig moeite voor hoeft te doen en je alleen nog hoeft af te wachten of de koelkast goed zijn werk doet.

Om ervoor te zorgen dat de mango repen goed op zouden stijven, heb ik gelatine gebruikt. 5 velletjes voor de vulling en nog eens 2 velletjes voor de bovenlaag. Dat klinkt misschien veel, maar 5 velletjes voor de vulling is precies genoeg om de vulling snijbaar te maken, maar niet een pudding-achtige textuur te geven.

Ik ben totaal geen fan van jelly’s en veel te stevige kwarktaarten, en dus ben ik altijd op zoek naar de juiste hoeveelheid gelatine. Voor 500 gram kwark, waren 5 velletjes perfect. De vulling was nog zacht en smaakte lekker fris, maar wiebelde niet als panna cotta heen en weer.

Wil je een plantaardige kwarktaart maken, gebruik dan plantaardige kwark en agar’agar in plaats van gelatine. De werking van agar’agar is net een beetje anders, het is een poedertje, maar het resultaat vaak hetzelfde.

Frisse mango bars – een eiwitrijk tussendoortje

Doordat ik magere kwark gebruikte als basis voor de kwarktaart, zitten de mango bars bomvol met eiwitten. Ik eet zelf iedere dag minimaal één kom kwark en ik kan er altijd prima een paar uur op vooruit. Het is zo vullend! Vooral tijdens het sporten merk ik dat iets meer eiwitten innemen echt een positief effect heeft.

Goed, ik wil niet doorzeveren over macro’s en het belang van eiwitten, want daarvoor komen jullie hier niet. Maar wellicht vind je het prettig om te weten dat je beter van deze frisse mango bars kunt snoepen, dan van de kwarktaart die gemaakt wordt met behulp van een pakje.

Voel je overigens vrij om een andere kwarksoort te gebruiken als je dit lekkerder vindt. Niet iedereen is fan van (magere) kwark, dus je kunt ook prima kwark met een smaakje gebruiken of zelfs Griekse yoghurt. Dankzij de gelatineblaadjes stijft de vulling toch wel op en dat is het belangrijkste.

Ook qua zoetstoffen kun je alle kanten op. Zelf gebruikte ik agave siroop, maar honing, suiker of welke andere zoetstof dan ook, is een prima alternatief. Veel zoetstof heb je echter niet nodig. Als je rijpe mango’s koopt zijn die vaak al zoet genoeg. Je zou er ook nog wat passievrucht aan kunnen toevoegen, zoals ik bij deze mango kwarktaart heb gedaan.

no bake kwarktaart

Zoals ik al zei, gebruikte ik voor de bodem volkoren muesli. De muesli die ik gebruikte heeft een fijne textuur, waardoor het niet nodig is om de bodemmix fijn te malen. Het prakken van de banaan en het toevoegen van de honing zorgt voor een bodem die goed plakt en goed zijn vorm behoudt in de koelkast.

In plaats van volkoren muesli kun je jouw favoriete muesli of granola gebruiken. Zorg er echter wel voor dat als je dan tóch kiest voor een grove, krokante granola, je deze wel eerst een beetje fijn maalt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

mango kwarktaart repen
No ratings yet

No bake mango kwarktaart repen

Kwarktaart is wat mij betreft perfect om te serveren op warme dagen, lekker fris! Deze no bake mango kwarktaart repen zijn ook nog eens gezond. Gemaakt met een volkoren muesli bodem en magere kwark.
Porties16 repen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3-4 dagen

Benodigdheden

  • vierkante bakvorm (20x20cm)
  • bakpapier
  • beslagkom en spatel
  • staafmixer of hakmolentje

Ingrediënten

Bodem

  • 1 banaan
  • 200 g volkoren muesli
  • 4 el honing

Kwarktaart vulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 mango – gepureerd
  • 500 g magere kwark
  • 4 el honing

Mango topping

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mango – gepureerd

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier of gebruik acetaatfolie voor de randen als je dit in huis hebt.
  • Prak de banaan in een kom en voeg hier de muesli en honing aan toe. Schep het geheel om tot een kleverige massa.
  • Schep de bodemmix in de bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Laat voor het kwarktaartbeslag de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
  • Schep de gepureerde mango in een steelpannetje en voeg hier de gelatine aan toe. Verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
  • Klop vervolgens de mango puree samen met de magere kwark en de honing op.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Laat voor de mangotopping de gelatine 5 minuten in koud water weken. Doe ook nu weer de gepureerde mango in een steelpannetje en voeg hier de gelatine aan toe. Verwarm weer tot de gelatine is gesmolten.
  • Schenk de mango topping over de licht opgesteven kwarktaart en zet de taart weer voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  • Snijd de taart in 16 stukken en bewaar luchtdicht in de koelkast.
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: kwark, kwarktaart, mango, muesli, no bake, zomerrecept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close