Ga terug
–+ servings
mango kwarktaart
Recept afdrukken
No ratings yet

No bake mango kwarktaart repen

Kwarktaart is wat mij betreft perfect om te serveren op warme dagen, lekker fris! Deze no bake mango kwarktaart repen zijn ook nog eens gezond. Gemaakt met een volkoren muesli bodem en magere kwark.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 50 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: kwark, kwarktaart, mango, muesli, no bake, zomerrecept
Servings: 16 repen

Equipment

  • vierkante bakvorm (20x20cm)
  • bakpapier
  • beslagkom en spatel
  • staafmixer of hakmolentje

Ingrediënten

Bodem

  • 1 banaan
  • 200 g volkoren muesli
  • 4 el honing

Kwarktaart vulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 mango - gepureerd
  • 500 g magere kwark
  • 4 el honing

Mango topping

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mango - gepureerd

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier of gebruik acetaatfolie voor de randen als je dit in huis hebt.
  • Prak de banaan in een kom en voeg hier de muesli en honing aan toe. Schep het geheel om tot een kleverige massa.
  • Schep de bodemmix in de bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Laat voor het kwarktaartbeslag de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
  • Schep de gepureerde mango in een steelpannetje en voeg hier de gelatine aan toe. Verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
  • Klop vervolgens de mango puree samen met de magere kwark en de honing op.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Laat voor de mangotopping de gelatine 5 minuten in koud water weken. Doe ook nu weer de gepureerde mango in een steelpannetje en voeg hier de gelatine aan toe. Verwarm weer tot de gelatine is gesmolten.
  • Schenk de mango topping over de licht opgesteven kwarktaart en zet de taart weer voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  • Snijd de taart in 16 stukken en bewaar luchtdicht in de koelkast.