Lichte Caesar Salad met garnalen

Hier in huis zijn we dol op Caesar Salad, vooral Tim! Hij zou het helemaal prima vinden als ik deze salade iedere week op tafel zou zetten. Nu ben ik er zelf totaal geen voorstander van om iedere week hetzelfde te eten, maar als ik het even niet weet dan is een Caesar Salad wel een makkelijke to go. Nu ik aan het Weight Watchen ben valt me eigenlijk pas op hoe vet een Caesar Salad wel niet kan zijn. Ik bedoel, normaal gesproken maak ik de dressing op basis van mayonaise en ben ik ook niet per se heel bescheiden met het gebruiken van pancetta. Omdat ik wél wilde genieten van een heerlijke salade maar niet massaal in de punten wilde zitten, bedachte ik een iets lichtere variant op de salade en maakte ik hem met garnalen. Ik laat de spek achterwege, maak de dressing net iets anders klaar zonder in te leveren op smaak maar gun mezelf wel dat beetje extra door heerlijke croutons te maken. Nieuwsgierig geworden? Ik deel mijn receptje graag met je!

Lichte Caesar Salad met garnalen

No ratings yet

Lichte Caesar Salad met garnalen

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

 • 1 1/2 kropje (klein) Romaine sla gewassen en in reepjes gesneden
 • 1 avocado in blokjes
 • 1 bosuitje in ringetjes
 • 250 gr garnalen
 • 2 eieren
 • 1 Italiaanse bol in hapklare stukken gesneden
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • grof zout
 • 30 gr Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

 • 3 el Skyr (naturel)
 • 1 teentje knoflook geraspt
 • sap van 1/2 citroen
 • peper en zout

Instructies

 • Doe de Romaine sla in een grote kom en voeg hier de avocado en bosuitjes aan toe. Schep even goed om.
 • Breng in een steelpannetje wat water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel de eieren en snijd ze vervolgens doormidden.
 • Schep de olijfolie, Italiaanse kruiden en grof zeezout om met de stukken brood. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de croutons tot de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog lekker zacht.
 • Bak in een andere koekenpan in een klein beetje olie vervolgens de garnalen in max. 5 minuten gaar.
 • Maak de Caesar dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Voeg de dressing toe aan de groenten in de kom en schep het geheel goed om.
 • Schep de salade in diepe borden en garneer deze met de garnalen, croutons en gehalveerde eieren. Maak de salade af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close