De 10 populairste OMF-recepten van Instagram volgens jullie

Ik ben best wel een beetje een statistiekenmeisje. Als ik er een beetje tijd voor heb vind ik het heerlijk om in Google Analytics te duiken om te analyseren welk soort artikelen op OMF het nou goed doen en welke totaal niet. Sinds ik op Instagram statistieken kan zien vind ik het ook leuk om te kijken naar mijn meest populaire posts. Godzijdank heeft de geboorteaankondiging van Vic het tot nu toe het allerbeste gedaan, ik had jullie dit serieus niet vergeven hoor!, maar foodfoto’s doen het in mijn feed ook altijd nog goed. Het leek mij leuk om eens in de statistieken van de afgelopen twee jaar te duiken om zo de 10 populairste OMF-recepten van Instagram (op basis van likes) op een rij te zetten. En gek genoeg zitten daar niet heel veel gezonde recepten bij… Komen ze, van de nummer 10 naar de nummer 1. Klik overigens op de namen van de gerechten om naar het bijbehorende recept te gaan.

Chocoladefudge met Oreo en blauwe muisjes

10. Kraamfudge met Oreo en blauwe muisjes

Een bijzonder recept voor mij want deze kraamfudge kwam in mijn kraamweek online! Dat had ik van tevoren al zo ingepland natuurlijk maar dat maakte het niet minder leuk om hem te publiceren. Grappig is wel dat deze fudge begin januari al werd gemaakt en dat hij dus totaal niet op tafel stond in mijn kraamweek, maar dat mag de pret niet drukken.

M&M's cheesecake

9. M&M’s cheesecake

Cheesecakes doen het altijd goed op OMF en dat is niet in de laatste plaats omdat ik er zelf dol op ben denk ik. Viv en ik zeggen wel eens tegen elkaar dat wij een extra maag hebben voor cheesecake. Deze M&M’s cheesecake vond ik zo leuk om te maken en zag er zo vrolijk uit. Hij was ook bijzonder goed gelukt en ik vond het lastig om deze taart te moeten delen met de collega’s van Tim, haha.

Tomatenrisotto met chorizo

8. Tomatenrisotto met chorizo

Een all-time favorietje bij velen van jullie is de tomatenrisotto met chorizo, ik zie hem zó vaak terugkomen op Instagram – echt heel leuk om te zien. Grappig ook omdat ik dit succes van tevoren totaal niet had verwacht. Van sommige recepten/foto’s weet je dat ze een succes gaan worden, bij andere is het een verrassing. Zo ook bij deze.

Maltesercheesecake

7 + 6. Maltesercheesecake

Ik zei het toch dat cheesecakes het altijd goed doen op OMF? De Maltesercheesecake die ik vorig jaar maakte neemt zelfs twee plekken in beslag in deze lijst! Snap ik wel hoor, hij was dan ook wel erg lekker. Tim was ook enorm fan van deze cheesecake.

Chocoladereep met Oreo, Pretzels en witte chocolade

5. Chocoladereep met pretzels, Oreo en witte chocolade

Iedereen is dol op die rijkelijk versierde chocoladerepen van Chocstar en Johnny Doodle. Het is dan ook wel logisch dat mijn chocoladereep met pretzels, Oreo en witte chocolade tot de favoriete recepten behoort. De combinatie is ook gewoon heel erg fijn: zoutige pretzels, Oreo (daar kun je niet de mist mee ingaan) en twee soorten chocolade. TOP! En hoe leuk staat dit ook op tafel?

Kip Cashew uit Reishonger

4. Kip Cashew

Leuk om te zien dat een gerecht uit het Reishonger kookboek het ook zo goed doet! De Kip Cashew deelde ik pas enkele weken geleden en behoort nu al tot de favorieten. Nice!

Kaaskroketten met oude kaas

3. Kaaskroketten met oude kaas

Het is eigenlijk niet eerlijk dat ik met de eer lijk te strijken wanneer het aankomt op deze kaaskroketten want het oorspronkelijke recept is van Rutger en haalde ik uit zijn Hartige Bakboek. Maar ik snap het wel hoor want woaaahh wat zijn deze kaaskroketten bizar lekker. Gelukkig heb ik nog een voorraadje in de vriezer liggen!

Brownies met Tony's Chocolonely Salted Caramel

2. Brownies met Tony’s Chocolonely Karamel-Zeezout

We zijn bijna bij de nummer 1 aangekomen maar niet voordat we deze brownies de revue hebben laten passeren. En terecht ook wel hoor. Naast dat ik super blij ben met de foto die echt goed is gelukt, waren deze brownies ook wel echt héél erg lekker. Zeker wanneer de af zijn gekoeld en de chocoladereep weer een wat meer vaste vorm heeft aangenomen, woah. Ik moet ze gauw weer eens maken denk ik.

Tompoucesoezen

1. Tompoucesoes

Padoempats! Ik heb stiekem best wel moeten lachen om de nummer 1 want dat is namelijk een recept dat ik maakte met behulp van een bakmix als onderdeel van een hele leuke samenwerking. Samen met Dr. Oetker maakte ik namelijk een Tompoucesoes. Ik was al heel enthousiast toen het idee in me opkwam, maar nog leuker vond ik het toen bleek dat dit echt zo’n knaller van een recept bleek te zijn. De soezen, of zijn het toch tompoucen?, zijn dan ook wel écht be-la-che-lijk lekker. Een terechte nummer 1!

Leuk om zo eens te kijken naar Instagram statistieken. Het moge duidelijk zijn dat #foodporn het nog altijd het allerbeste doet en dat ik toch echt meer geschikt ben om guilty pleasures te maken dan hele healthy gerechten, haha.

Wat is jouw favoriet uit bovenstaand lijstje?

Join the Conversation

  1. Danielle | Travelrumors.com says:

    Oh jeej, ik wil dit NU en allemaal :P
    Maar deze klinkt heerlijk: Maltesercheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close