Dit recept verscheen eerder in de OMF nieuwsbrief van augustus 2023
Hartige taart met feta & courgette
Hartige taarten bewaar ik meestal voor de herfst, maar dit is een fijne zomerse variant met courgette en feta als hoofdingrediënten. Lekker met een frisse salade!
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 vel hartig taartdeeg
- 75 g feta
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 courgette – in dunne plakken geschaafd
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook – geraspt
- sap van 1/2 citroen
- 1 el peterselie
- 30 g pijnboompitjes
- 2 el verse basilicum
- 2 el verse peterselie
- 2 el verse bieslook
- peper en zout
Instructies
- Rol het vel taartdeeg uit over de bakplaat en verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Roer de feta door de Griekse yoghurt en voeg hier peper en zout aan toe. Smeer de fetacrème over het hartige taartdeeg.
- Doe de courgette samen met de olijfolie, knoflook, citroensap, peterselie, peper en zout in een kom en schep even goed om.
- Verdeel de gemarineerde plakken courgette over de taartbodem.
- Strooi de pijnboompitten over de courgette.
- Vouw de randen van het taartdeeg iets naar binnen en bak de hartige taart 30 minuten in het midden van de oven.
- Strooi de verse kruiden over de taart zodra deze uit de oven komt en serveer direct.
Hoe heet moet de oven? kan dit nergens vinden in het recept of kijk ik eroverheen?
Oeps, dat mistte inderdaad! Ik heb het toegevoegd aan stap 1.