Courgettesalade met bacon en pijnboompitjes

Ik ben niet iemand die groot fan is van courgette, maar ik vind gerechten met rauwe courgette er altijd zo feestelijk uitzien! Courghetti bijvoorbeeld, eten we in de zomermaanden best wel eens en daar staan ook al behoorlijk wat recepten van op Ohmyfoodness. Ook Viv maakt regelmatig recepten met courgette en ik vond dat de we deze groente maar eens moesten laten shinen in een lekkere zomersalade. Het voordeel van rauwe courgette gebruiken is namelijk dat de groente zorgt voor instant frisheid en een knappertje. Super fijn! Voor deze courgettesalade heb je maar weinig ingrediënten nodig en toch ziet het geheel eruit als een flink aangeklede salade. Een ideale salade om te serveren als bijgerecht.

Liever vegetarisch?

De bacon zorgt in deze courgettesalade voor kleur en een ziltige smaak, maar je zou het prima kunnen vervangen als je liever vegetarisch wilt eten. Eigenlijk is iedere zachte kaas een goede vervanger. Denk aan feta of geitenkaas. De rest van de salade is heel fris, dus het is wel lekker als je een ziltige tegenhanger hebt. Feta en geitenkaas gaan ook goed samen met de geroosterde pijnboompitjes.

Die pijnboompitjes moet je wel echt even roosteren trouwens. Dit doe je gewoon in een droge koekenpan. Wel even bij blijven, pijnboompitjes staan erom bekend om in 1 seconde van rauw naar verbrand te gaan, haha. Geroosterde pijnboompitjes kun je prima in een (goed!) afgesloten potje bewaren dus je kunt ervoor kiezen om iets meer pitjes te roosteren dan waar het recept om vraagt.

Courgettesalade met bacon en pijnboompitjes

Courgettesalade met bacon en pijnboompitjes

No ratings yet

Courgettesalade met bacon & pijnboompitjes

Wist je dat je courgette heel goed rauw kunt eten? Voor deze salade dient de rauwe courgette als basis en dat is ongelooflijk lekker. Lekker fris en de geroosterde pijnboompitjes en gebakken bacon vormen een fijne, ziltige tegenhanger.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct serveren*

Benodigdheden

  • kaasschaaf of mandoline
  • vel keukenrol

Ingrediënten

  • 50 g ontbijtspek
  • 50 g pijnboompitjes
  • 2 courgettes - in dunne repen geschaafd
  • 1 hand veldsla
  • 4 el kiemgroenten
  • sap van 1 citroen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Rooster de pijnboompitjes in het achtergebleven spekvet.
  • Doe de courgetteslierten samen met de veldsla en kiemgroenten in een kom.
  • Snijd de plakjes ontbijtspek in reepjes en doe deze samen met de geroosterde pijnboompitjes bij de rest van de ingrediënten in de kom.
  • Roer het citroensap door de olijfolie en voeg hier peper en zout aan toe.
  • Schenk de dressing bij de salade in de kom, hussel even om en serveer direct.

Notities

*In principe kun je deze salade bewaren als het echt niet anders kan. Je zult alleen wel merken dat de courgette en pijnboompitjes zachter worden.
Gang: salade
Trefwoord: bacon, bijgerecht, courgette, courgettesalade, lunchsalade, maaltijdsalade, makkelijke maaltijd, pijnboompitjes, salade, sla

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Courgettesalade met bacon en pijnboompitjes

Join the Conversation

  1. Anneke says:

    Goed recept, ik doe er nog wat geraspte parmezaan over lijkt me ook lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close