Alleen op vakantie met een dreumes: zo bereid ik me voor

As we speak ben ik bezig met mijn laatste dagje voor de vakantie. Hè? Vakantie? Jazeker, ik ga er nog even een weekje tussenuit voordat een van de meest hectische septembermaanden ooit begint. Een weekje er tussenuit met Vic wel te verstaan. Zonder Tim. En da’s best een beetje gek, vooral voor mijn omgeving heb ik gemerkt want ‘ga je echt helemaal alleen met Vic naar Frankrijk?’ ‘Zou je dat wel doen?’. Het is grappig dat er mensen zijn die direct denken dat Tim en ik een pauze nodig hebben van elkaar ofzo, terwijl dit totáál niet het geval is. Het ding is dat ik door Vacansoleil ben uitgenodigd om nog een weekje op een camping in Frankrijk te vertoeven. Tim heeft vanwege onze verhuizing begin dit jaar en onze vakantie in juni geen vrije dagen meer over en mijn schoonzusje, die in eerste instantie mee zou gaan naar Frankrijk, kan wegens omstandigheden toch niet meer mee. Nu zijn mijn vriendinnen aan het verhuizen, aan het werk of zitten ze met dezelfde issue als Tim dus was dat ook geen optie meer. Ik had twee keuzes: of ik blaas de hele vakantie af en ga gewoon aan het werk, of ik ga alleen met Vic. En ik koos voor het laatste want: waarom zou ik niet alleen op vakantie met een dreumes gaan?

Frankrijk

De camping waar we heen gaan ligt in Bretagne, Frankrijk. Op zo’n 10 uur rijden om precies te zien. We gaan inderdaad met de auto want niet alleen is dat voor een camping véél chiller, je bent ook een stuk mobieler en niet gebonden aan vliegtijden. Bovendien geeft het ons ook de mogelijkheid om onderweg een paar keer te stoppen, heeft Vic meer vrijheid, kan ik meer van zijn eigen spullen meenemen etc.

Rustig aan

Ik vind het best een beetje spannend hoor, zo helemaal alleen met een dreumes in een sta-caravan op een Franse camping. Het is toch wel een eindje tuffen, ik heb niet al mijn spullen van huis bij me en ik sta er wel echt even helemaal alleen voor met Vic. Maar hallo jongens, het is maar een week en ik ken Vic inmiddels goed genoeg om te weten wat hij wel en niet leuk vindt!

In eerste instantie was het de bedoeling om de rit in een keer te rijden maar nu ik alleen met Vic ga heb ik besloten het een stukje rustiger aan te doen. Zowel op de heenweg als op de terugweg heb ik een overnachting geboekt in een hotel zodat we maximaal 5,5 uur aan het rijden zijn op een dag. Dat is voor mij qua energie een stuk beter te behappen dan 10+ uur in de auto zitten en voor Vic lijkt het me ook een stuk fijner. We hoeven niet midden in de nacht te gaan rijden maar kunnen gewoon op ons dooie gemakje richting Bretagne rijden. Bovendien geeft het ons ook de optie om een wat langere pauze tijdens het rijden in te lassen. We kunnen prima een uurtje bij een speeltuin spelen zodat Vic daarna in de auto slaapt omdat hij uitgeput is bijvoorbeeld. Het idee dat we rustig aan kunnen doen vind ik heel prettig!

Voor in de auto zet ik maar wat filmpjes op de iPad en neem ik zijn favoriete boekjes en speelgoed mee waarmee hij zich kan vermaken. En genoeg eten en drinken natuurlijk want Vic + eten = een rustig kind.

De camping zelf

De weersvoorspellingen voor Bretagne zijn niet fantastisch, zo’n 20/21 graden en lichte bewolking. Buiten zwemmen wordt het dus waarschijnlijk niet maar gelukkig heeft de camping waar we heen gaan een méga indoor zwem- en speelparadijs. Vic is dol op speeltuinen en zwemmen dus ik gok dat we daar iedere dag wel te vinden zijn. Daarnaast zullen we met zijn tweeën vast wat dorpjes in de buurt bezoeken en een keer naar het strand gaan. Mijn doel van deze vakantie is in ieder geval quality time met zijn tweetjes hebben en ervoor te zorgen dat ik zelf een beetje kan opladen voordat ik me bij thuiskomst vol op het Pop-Up Cheesecakecafé moet storten. Voor de momenten dat Vic op bed ligt neem ik in ieder geval genoeg boeken mee!

Dus, alleen op vakantie met een dreumes – best spannend en ook een beetje gek wetende dat zijn papa gewoon thuis is. Maar ik kijk wel uit naar de tijd met zijn tweetjes, het samen broodjes halen bij de bakker, nog even kunnen knuffelen in bed ’s ochtends zonder dat we eruit moeten omdat er gewerkt moet worden…

Deze vakantie gaat hopelijk niet heel anders zijn dan alle andere vakanties die we hebben gehad, met als enige verschil dat mama en zoon samen op pad zijn.

Hoe het me is afgegaan lees je uiteraard als we weer thuis zijn!

Voor nu: au revoir! 

Join the Conversation

 1. Carlijn says:

  Je hebt groot gelijk! Lekker genieten, doen wij dat straks van de cheesecakes

 2. Judith says:

  Heel veel plezier, geniet van jullie quality time samen!

 3. Het lijkt me heerlijk om 1 op 1 met m’n kinderen een weekje op vakantie te gaan. Het enige waar ik tegenop zou kijken is de reis erheen. Ik begrijp dat je deze dan ook zo hebt ingepland dat je lekker rustig aan kan doen. Fijne vakantie.

 4. Maaike says:

  Heerlijk hoor Frankrijk, we zijn net terug van Normandië. Veel plezier en geniet ervan!

 5. Vivian says:

  Ben benieuwd naar de verhalen! Veel plezier in ieder geval!

 6. Karin says:

  nou heerlijk toch, ik zeg: geniet er lekker van
  je bent immers ‘op jezelf’ om het zo maar te zeggen, je kunt lekker doen zoals je anders thuis ook zou doen maar dan lekker daar
  helemaal gelijk! jammer dat tim niet mee kan, maar soms is het gewoon overmacht, het is niet anders, betekent niet dat je niet lekker samen even weg kunt
  veel plezier, hoop dat je lekker wat kunt rusten en genieten!

 7. Ik heb bij vacansoleil gewerkt. Blijft leuk om daar iets van te zien of horen.

  1. Sabine Author says:

   Ha, wat leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close