Een kijkje in mijn keuken

Bijna drie jaar wonen we in het huis waar we nu zitten en OMF bestaat bijna twee jaar. Dagelijks deel ik recepten die in mijn keuken worden geproduceerd en ineens besefte ik me dat ik jullie nog nooit een sneak peek in mijn keuken heb gegeven. Laat ik vooropstellen dat mijn keuken héél klein is. We wonen in feite op een zolderverdieping en dus hebben we weinig ruimte, ook in de keuken. Een hele keukentour ga ik dus ook niet doen, dit komt zodra we in een ander huis wonen, maar ik wil jullie wel een aantal dingen in mijn keuken laten zien en er iets over te vertellen. Toch leuk om iets meer achter de schermen te kunnen kijken toch?

kijkje in mijn keuken

Op mijn kleine magnetron staat een kookboekenstandaard waarin ik altijd een boek heb staan. Lange tijd heeft er I love cake, taart en koekjes gestaan, op dit moment staat Keuken van Nigella er. Puur voor de sier overigens. Het voordeel van een klein huis is dat mijn kookboeken letterlijk twee stappen van de keuken vandaan staan en dat ik dus zo overal bij kan.

kijkje in mijn keuken

In de keuken hebben wij naast de voorraadkast en houten karretje staan met roostvrijstalen blad. Dit karretje is gevuld met bakspullen, droge ingrediënten en het grillapparaat, maar bovenop staat ook aardig wat. Vloeibare ingrediënten waar ik vaak mee kook zoals droge witte wijn, rum, olijfolie extra vergine, zonnebloemolie en olijfolie om in te bakken. Daarnaast staan twee flesjes Kikkoman Sojasaus (Less salt en de normale) en een tof limited edition flesje die wel heel leuk is om te vullen voor een sushi date. Verder nog een BLOND suikerpotje en koekjespot die nu gevuld is met paaseitjes en natuurlijk mijn dienblad met kruidenplantjes to be!

kijkje in mijn keuken

In het vensterbankje, ok.. eigenlijk hebben wij geen vensterbanken maar richeltjes van vijf centimeter, staat een basilicumplantje. Dit staat er al ruim een jaar en iedere keer als hij aan vervanging toe is, vervang ik hem ook daadwerkelijk. Ik maak vaak gebruik van verse basilicum, heerlijk. Ik hoop dat ik in een volgend huis (waar we een tuin hebben en een grotere keuken) meer gebruik kan maken van verse kruiden. Ik wil ze dan graag zelf verbouwen.

In het vensterbankje staat overigens nog meer, voornamelijk dingen waar we verder geen plek voor hebben. De blender, wat droge pasta’s…

kijkje in mijn keuken

Mijn kookgerei zoals de spatels, garde en de vleestang had ik eerst in een glazen pot staan maar die werd zó smerig dat we maar besloten hebben om een roestvrijstalen pot te kopen. Zoals je ziet wordt ook deze smerig door de spetters van het koken, maar de pot staat dan ook nog geen drie centimeter van het gasfornuis vandaan. Een andere plek is er helaas niet. We moeten roeien met de riemen die we hebben en dat betekent dat we maar wat vaker moeten schoonmaken.

kijkje in mijn keuken

Omdat we op een zolderverdieping wonen hebben we veel schuine daken en hoe onhandig dit op de meeste plekken ook is, om oude Allerhandes op te slaan is het maar wat makkelijk. Bovenop de hangende keukenkastjes ligt een stapel oude exemplaren. Daarnaast staat mijn keukenweegschaal die een paar keer per week tevoorschijn wordt gehaald en daarnaast staat een doos paaseitjes van Hotel Chocolat. Nee, ze zijn nog niet op!

kijkje in mijn keuken

Klein mazzeltje is dat onze koelkast perfect onder de plank waar de magnetron op staat past en dat er zelfs nog ruimte over is. Op de koelkast staan dan ook nog een aantal dingen die ik veel gebruik. Verse eieren bewaar ik hier evenals tomaten en soms wat andere dingen. Ook staat mijn koektrommel van BLOND Amsterdam hier. Deze gebruik ik vrijwel altijd om koeken, cupcakes en andere cake in te bewaren die niet in de koelkast hoeven.

kijkje in mijn keuken

Hoe vind je onze toffe prullenbak? New York New Yoooork! Hij staat in onze kleine keuken dikwijls enorm in de weg en vanwege de grootte van de rest van het huis gebruiken we hem nooit zo. We verzamelen altijd al ons afval in pedaalemmerzakken en ‘bewaren’ deze dan in de prullenbak tot het moment dat deze vol is. Dan gaan ze allemaal in één keer in een grote vuilniszak en vervolgens in de container beneden.

kijkje in mijn keuken

Sjalotten, witte uien, rode uien en knoflook kunnen natuurlijk niet ontbreken.

kijkje in mijn keuken

kijkje in mijn keuken

En als laatste onze voorraadkast die zó vol zit dat ik er maar geen foto van heb gemaakt. Bovenop de kast staat mijn oventje die ik nu een paar maanden heb. Voorheen had ik een combimagnetron maar dat werkte zó niet dat ik maar een aparte oven en magnetron heb gekocht. Veel beter.

De deur van de kast is een soort prikbord waar herinneringen en kaartjes ophangen die we ooit hebben gehad. Ook de afvalwijzer hangt er, haha. Zo kan ik snel zien wanneer welke bak aan de weg moet.

En dat was ‘em. Zoals ik al zei geen uitgebreide keukentour, daar is dit keukentje toch echt te klein voor. Zodra we in een ander huis wonen (ik hoop dit jaar nog, anders volgend jaar) zal ik jullie uitgebreid meenemen in de nieuwe keuken. Dan is ie tenminste ook nog helemaal onaangetast en opgeruimd. En hopelijk een stuk ruimer en dus minder rommelig.

Join the Conversation

 1. Wendy says:

  Leuk om te zien! Ik heb helaas nog geen eigen appartement/huisje, maar mijn vriend en ik houden heel erg van koken en bakken, dus waarschijnlijk komt dat heel snel als we een huisje hebben ^^

  1. Sabine says:

   Leuk! Ik ben sinds ik het huis uit ben ook véél meer gaan bakken en koken hoor.

 2. Joyce says:

  Heel leuk om te zien! Leuke dingen heb je in je keuken staan

 3. Hester says:

  Leuk om te zien, maar nu ben ik juist wel heel erg benieuwd geworden naar een overzichtsfoto van jullie huisje/keuken ^^ Nieuwsgierigheid in overvloed hier haha.

  1. Sabine says:

   Haha leuk is dat altijd he, bij iemand binnenkijken.

 4. Sandra says:

  Wat ziet dat er superleuk uit joh!!

  Ik zie een paar overeenkomsten met mijn keuken: ook bij mij staan kruidenplantjes to be in de keuken (oooh ik hoop zo dat het lukt, bascilicum gaat goed, peterselie gaat prut, maar aardbeienplantjes komen omhoog en straks mogen de maggiplant zaadjes erin)
  We hebben blijkbaar allebei een voorliefde voor Blond (ik spaar het sinds vorig jaar en wil dat KOEKBLIK, wow!) en bij mij staat er ook een Nigella Lawson kookboek te pronken in de keuken (die ik nog steeds moet lezen haha).

  1. Sabine says:

   Wauw, we hebben inderdaad best veel overeenkomsten! Leuk he, dat BLOND koekblik, ben er ook dol op. Gebruik hem zó vaak. Ik vind het leuk servies tot op zekere hoogte. Ik wil niet álles ervan hebben namelijk, een paar details zoals ik nu heb vind ik prima.

 5. Priscilla says:

  Wat superleuk om te zien. Ik ben eigenlijk ook wel heel erg nieuwsgierig naar een overview van je keuken. Oh, en dat mooie gestreepte kikoman flesje. Is dat een limited edition ofzo?

  1. Sabine says:

   Klopt inderdaad, volgens mij ook niet in de winkel te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close