10 NYC hotspots op mijn lijstje

Over iets meer dan een maandje mag ik weer naar mijn meest geliefde stad op de hele wereld: New York. Sommige mensen verklaren me voor gek dat ik nooit genoeg krijg van de City that never sleeps en stiekem verbaast mij dit ook wel een beetje hoor! Het wordt mijn vierde keer in deze stad en hoewel ik na de derde keer (vorig jaar) dacht dat ik het wel even had gezien, voelde ik de heimwee een dag na thuiskomst al opborrelen. New York heeft iets magisch voor mij, ik voel me er thuis, hou van het hectische leven dat altijd doorgaat, de eetcultuur… alles. Een paar jaar voordat Vic werd geboren heb ik de mogelijkheden onderzocht om voor langere tijd in New York te werken maar helaas bleek dat toen onbetaalbaar te zijn en is het er nooit meer van gekomen. De wens om ooit een keer alleen in de stad te mogen rondlopen bleef echter bestaan en nu moest het er maar eens van komen. Twee keer ben ik in New York geweest met Tim, vorig jaar was ik er met Vivian en dit jaar ga ik dan alleen. Ik heb mezelf vier dagen de tijd gegeven om door de stad te struinen, kerstinkopen te doen en uiteraard weer wat toffe NYC hotspots op te zoeken! Ik ben al druk bezig geweest met het aanleggen van een lijstje en het leek me leuk om jullie 10 NYC hotspots van mijn lijstje te laten zien. Wellicht zijn jullie er al eens geweest, heb jij nog andere tips etc. Vivian en ik hebben vorig jaar al véél toffe foodhotspots ontdekt, bij de onderstaande 10 ben ik nog niet geweest.

milkbar

1. Milk Bar

Ik deelde onlangs al het recept voor de Compost Cookies van Milk Bar dus logischerwijs wil ik de échte cookies nog wel even proeven. Het toffe is dat er bij Milk Bar ook workshops worden gegeven en stiekem hoop ik daar tijd voor te hebben. De planning voor november is nog niet gepubliceerd op hun website dus daar moet ik nog even op wachten, maar mocht er in de dagen dat ik New York ben een workshop worden georganiseerd, ben ik van de partij!

momofuku

2. Momofuku

Milk Bar is ‘onderdeel van’ Momofuku en over dit Aziatische restaurant heb ik zó veel gehoord dat ik er nieuwsgierig naar ben geworden. Ze schijnen fantastische pork buns te verkopen en aangezien je mij daar prima voor wakker mag maken, wip ik hier maar even langs als ik genekt wordt door de jetlag – haha.

vanessas dumplings

3. Vanessa’s Dumplings

Ik HOU van dumplings. Maar echt: gefrituurd of gestoomd, schotel mij een drie-gangen dumpling-menu voor en ik ben gelukkig. En ja, dan zit er dus een dumplingrestaurant om de hoek van mijn hotel met (duh) homemade dumplings, maar ook met verschillende noedelsoepen. Ik heb al even op de menukaart gespiekt en oh boy, dat wordt lastig kiezen.

cuppingsroom cafe

4. The Cuppingroom Café

Het leuke aan New York vind ik dat er veel aandacht wordt besteed aan ontbijt en brunch. Hier in Nederland, of in ieder geval in het oosten van het land, is dit totaal niet het geval. Mijn voornemen is dan ook om iedere dag even ergens te gaan zitten om rustig te ontbijten. Eén van de ontbijt/brunch-resto’s op mijn lijstje is The Cuppingroom Café. Hoe ik er precies bij kom weet ik echt niet meer, maar recensies op Google liegen er niet om. En hallloooo Eggs Benedict!

balthazar

5. Balthazar

Balthazar is een Franse bistro in hartje New York. Het schijnt vooral qua looks een fantástisch restaurant te zijn. Ze zijn open voor zowel het ontbijt als diner maar ik gok dat ik hier een keer ga neerstrijken voor het ontbijt.

artichoke pizza

6. Artichoke Pizza

Als je Claire haar New York-vlogs volgt via YouTube dan heb je vast wel een keer van Artichoke Pizza gehoord. Het is by far haar favoriete pizza-tent en haar enthousiasme heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Ik hou van Amerikaanse pizza’s en ik ben wel benieuwd wat Artichoke nou zo bijzonder maakt. Mocht ik er een gaatje (in tijd en lijf!) voor hebben dan wip ik even langs, maar het is voor mij niet de nummer 1 op mijn hotspot-lijstje.

fry guys

7. Fry Guys

Yaaaaasss, kom maar door met je loaded fries! De foto’s op Instagram hebben mij onmiddellijk fan gemaakt van Fry Guys en daarom staan ze hoog op mijn hotspotlijstje voor New York. Bij Fry Guys haal je niet een puntzak friet maar friet getopt met pulled pork en barbecuesaus of bacon, kaas en guacamole. YES PLEASE!

chikalicious

8. Chikalicious

Het is voor restaurants tegenwoordig natuurlijk een ding om instagram-worthy dingen te maken en het was dan ook vrij makkelijk om achter Chikalicious te komen. Chikalicious staat bekend vanwege haar softijs dat geserveerd wordt in Churro’s hoorntjes. Ziet er niet alleen spectaculair uit, het lijkt me ook nog eens gruwelijk lekker! Nu hoop ik dat het die dagen in New York niet al te koud is want zo’n ijsje wil ik echt even proeven.

eggloo

9. Eggloo

Nog een dessertzaakje op mijn hotspotlijst: Eggloo serveert bollen ijs in bubbelwafels en topt dit vervolgens ook nog eens af met toppings naar wens. Instagram-worthy: absoluut. Lekker? Daar ben ik dus zo benieuwd naar. Want zijn al die Instagram-perfect plaatjes wel echt het eten waard of wordt dit alleen maar gekocht voor het ‘perfecte plaatje’? Ik hoop het zelf te kunnen ondervinden straks!

jack wifes freda

10. Jack Wife’s Freda

Voor de deuren van Jack Wife’s Freda hebben Vivian en ik vorig jaar al gestaan. We hadden echter al een ontbijtje achter de kiezen en waren onderweg om cheesecake te eten bij Eileens. Ook was het zó druk in het restaurant dat we hem uiteindelijk maar hebben overgeslagen. Toch staat deze ontbijttent nog op mijn lijstje om te bezoeken. Ik verblijf in de wijk SoHo en Jack Wife’s Freda ligt praktisch om de hoek, dus wellicht komt het er deze keer wel van!

Het wordt een flinke onderneming om deze 10 hotspots in vier dagen New York te proppen gok ik zo, maar aangezien ik het inmiddels wel gewend ben om mijn dagen etend door te brengen, kom ik vast een heel eind.

Mocht je nog (meer) tips voor me hebben wat betreft New York dan hoor ik het graag!

Join the Conversation

 1. Manon says:

  Dit artikel komt als geroepen! Ik ga over anderhalve week een weekje naar New York en ben ook van plan om vooral veel te eten dus deze hotspots gaan ook op het lijstje :)

  1. Sabine Author says:

   Aaah goed vooruitzicht, geniet ervan!

  2. Nicolet says:

   Hoi, ik heb geen tips, mijn laatste bezoek aan NYC was 25 jaar geleden (!!)) en hiermee verraad ik een beetje hoe oud ik ben ;-). Er was toen vrij weinig aan leuke tentjes behalve in Little Italy en Chinatown. Maar jouw lijst is echt heel leuk en ik hoop dan ook dat het allemaal gaat lukken!! Ik kijk uit naar je verslagen! Alvast veel voorpret!! Groet Nicolet ps: wie weet krijg ik ook weer zin om te gaan!

 2. Marleen says:

  Wauw, dit lijstje is zo fantastisch! alvast heel veel plezier in deze fantastische stad! Ik kan niet wachten om hopelijk heel snel ook nog een keer te gaan!

 3. Debby says:

  Ooh wat vet! Hele leuke/lekkere hot spots. Volgens mij is het nog moeilijk om zo’n lijst te maken omdat er zoveel zit in New York. De 4e keer zsl net zo gaaf zijn als de andere keren. Geniet er van!

 4. Milou says:

  Ahh heerlijk vooruitzicht! Eet bij Jacks wife freda vooral de rozenwater wafel, daar droom ik soms nog over.. Heerlijk ‘fastfood’ maar dan wel gezond heb je bij Dill&Parsley ook echt een aanrader.

 5. Renske says:

  Beauty & Essex Lower East Side is ook een echte aanrader. Grappig hoe je door een pawnshop naar binnen gaat, dan lijkt het een nachtclub. De muziek staat hard maar het eten is super! Het idee is ‘shared dining’

 6. Amber says:

  Wat n heerlijk vooruitzicht! Mijn absolute favoriet in NY is Koreaans restaurant Oiji…. Daar droom ik nog over. En als je daar heen gaat, absoluut de Honey Butter Chips niet overslaan!

  Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close